Witajcie,
Anna81 - moim zdaniem to wzdęcie. Miałam podobnie - czułam się baaaardzo źle, wrażenie przepełnienia, ciężkości, itd. Już gdzieś pisałam, że moją receptą jest jedzenie bardzo małych posiłków, zero ciężkostrawnych potraw, jak najmniej smażonego, woda, owoce. Po 3 dniach minęło
Ale trzeba zapomnieć o objadaniu się
Ja czuję się OK. Weekend spędziłam w Zakopanem - pogoda kiepska, ale było fajnie. Oczywiście nie wybrałam się w góry (choć uwielbiam górskie wędrówki). Zrobiliśmy sobie spacer nad Morskie Oko, a wróciliśmy stamtąd dorożką - znacznie lepiej mi się szło, bo dorożka strasznie trzęsła. Napiszcie, czy taka przejażdżka mogła zaszkodzić dzidziusiowi? Trzęsło okropnie i lekko bolał mnie brzuch, ale dziś czuję się b. dobrze.
Tak, więc w weekend miałam namiastkę gór:-) Już od kilku lat w każde wakacje chodzimy z moim M po górach, no ale teraz Dzidziuś w brzuszku i trzeba się oszczędzać.
Ja czuję się OK, mdłości nie miałam i już pewnie nie będę mieć. Jedynie te wzdęcia mnie dopadły, ale minęły dość szybko i jest dobrze. Bywam jedynie trochę senna w ciągu dnia, ale prócz tego to ciąża na razie bardzo mi służy
Aha, dopiszę jeszcze, że ja biorę folik już od jakichś 5 miesięcy (zaczęłam przed ciążą) i nie mam po nim żadnych dolegliwości.