reklama
tanu
Entuzjast(k)a
kurcze...ale zimno...wyszlam tylko po bułeczki i już mam dosyc...a nasapałam sie przy tym
madzik_
Fanka BB :)
tanu znalazłam taką cukiernie w galerii mokotów
CUKIERNIA A. Cieślikowski - Torty, tort, ciasta, torty dla dzieci, torty weselne, tort weselny, torty urodzinowe, torty na zamówienie, ciastka, torty dla dziecka, torty dla dorosłych, ciasto, pączki, makowce, torty dziecięce, torty na wieczór panieńs
moze to ta??:-) matko ale się brzydko mówiąc najarałam.. Ciekawe czy od ręki można tam kupić taki bezowy torcik..
A jak sie gotowy żurek robi? ja taki w butelce kupuje....
CUKIERNIA A. Cieślikowski - Torty, tort, ciasta, torty dla dzieci, torty weselne, tort weselny, torty urodzinowe, torty na zamówienie, ciastka, torty dla dziecka, torty dla dorosłych, ciasto, pączki, makowce, torty dziecięce, torty na wieczór panieńs
moze to ta??:-) matko ale się brzydko mówiąc najarałam.. Ciekawe czy od ręki można tam kupić taki bezowy torcik..
A jak sie gotowy żurek robi? ja taki w butelce kupuje....
nik_a
Rodzinka w komplecie :-)
Jejku BEZY....uwielbiam!!! Ja mam właśnie otwate opakowanie i wcinam falami po 5-6 naraz- M i synek patrzą na mnie troszkę dziwnie- że niby za słodkie czy co?;-) Jestem już po przeszkolonku z kasy i nawet już wiem o co chodzi- nie jest to takie trudne. A teraz piekę udka na specjalne zamówienie synka- zaraz wraca z przedszkola. A wieczorkiem M będzie robił oponki- to jego specjalność. A wogóle dziś mam co jakiś czas dziwne bóle rozchodzące się od krzyża do podbrzusza....wkońcu coraz bliżej do spotkania:-)
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
moj zurek:
gotuje wode w garnuszku dodaje pokrojone w kostke ziemniaczki, dodaje pokrojona drobno marchewke i pietruszke, nastepnie dodaje odrobinke kurkumy i imbiru- do kazdej zupy dodaje, nastepnie pokrojona w kostke dobra kielbaske, dosmaczam vegetka , jak ziemniaczki sa juz miekkie dolewam odrobine zakwasu zurowego a jak nie mam to dodaje z paczuszki winiar troszke gotowca.... majeranek i zajadam tesciowa jeszcze dodaje zasmazona cebulke ....
gotuje wode w garnuszku dodaje pokrojone w kostke ziemniaczki, dodaje pokrojona drobno marchewke i pietruszke, nastepnie dodaje odrobinke kurkumy i imbiru- do kazdej zupy dodaje, nastepnie pokrojona w kostke dobra kielbaske, dosmaczam vegetka , jak ziemniaczki sa juz miekkie dolewam odrobine zakwasu zurowego a jak nie mam to dodaje z paczuszki winiar troszke gotowca.... majeranek i zajadam tesciowa jeszcze dodaje zasmazona cebulke ....
Ostatnia edycja:
tanu
Entuzjast(k)a
tak tak madzik ...ten bezowo waniliowy.....nie wiem czy maja od reki ...ja chcialam sobie na jutro zamowic ale jutro tylko paczki robia..........szybciutko trzeba go przewieźć bo on lubi bardzo zimno....
tanu
Entuzjast(k)a
dobrego masz tego M.....moj nawet ziemniakow nie umie ugotowac...Jejku BEZY....uwielbiam!!! Ja mam właśnie otwate opakowanie i wcinam falami po 5-6 naraz- M i synek patrzą na mnie troszkę dziwnie- że niby za słodkie czy co?;-) Jestem już po przeszkolonku z kasy i nawet już wiem o co chodzi- nie jest to takie trudne. A teraz piekę udka na specjalne zamówienie synka- zaraz wraca z przedszkola. A wieczorkiem M będzie robił oponki- to jego specjalność. A wogóle dziś mam co jakiś czas dziwne bóle rozchodzące się od krzyża do podbrzusza....wkońcu coraz bliżej do spotkania:-)
reklama
tanu
Entuzjast(k)a
brzmi bardzo smacznie.....moze i ja sprobuje......moj zurek:
gotuje wode w garnuszku dodaje pokrojone w kostke ziemniaczki, dodaje pokrojona drobno marchewke i pietruszke, nastepnie dodaje odrobinke kurkumy i imbiru- do kazdej zupy dodaje, nastepnie pokrojona w kostke dobra kielbaske, dosmaczam vegetka , jak siemniaczki sa juz miekkie dolewam odrobine zakwasu zurowego a jak nie mam to dodaje z paczuszki winiar troszke gotowca.... majeranek i zajadam tesciowa jeszcze dodaje zasmazona cebulke ....