reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

ja ostatnio usłyszałam, ze dno macicy mam wysoko więc silnego ucisku nie powinnam miec???? tzn, ze dzidzia nie jest jesszcze albo nie była wtedy, nisko??? tak, czy siak czułam to wtedy i czuje teraz ...

Ostatnia edycja:
reklama
maniulka

ja mam tak samo jak Ty. Najgorzej jest jak za późno w nocy się obudzę :baffled: Ale ten różnie bywa - dziś np wstawałam z 6 razy. Niekiedy tylko 2-3 :-)

Puk Puk :) juz nigdy wiecej nie pode na wizyte :-) tydzień minał i co? i kupa. czas na oddział hehe
wlasnie zjadlam obiadokolacje i sie wybieramy do szpitala na oddzial Pana profesora :-) czyli na moje stale miejsce pobytu - patologia ciąży.
Prawdopodobnie wróce juz rozpakowana więc melduję, iż mój numer posiada Agusia i edis, ale jak któras się nudzi to mogę z nią chetnie poesemesować wiec wziac numer od dziewczyn.
oczywiscie wizyta przebiegla bezproblemowo.. ale jak powiedzialam o zoladku to stwierdzil ze ja musze lezec na oddziale.. :-) bo wzroslo mi tez cisnienie.. a wiecie ile? ze 110/70 do 125/85 heh niesamowity lekarz z niego. gdyby mnie od poczatku prowadzil to na oddziale pewnie spedzilabym 9 miesiecy. dzisiaj narzekalam ze w domu nuda. w szpitalu jest przesrane dopiero. trzymajcie sie dziewczynki i powodzenia we wszystkim wam zyczę :-)

Ja po wizycie. Jest ok, szyjka zamknięta, trochę miękka, ale podobno na tym etapie ciąży to norma. Zastanowiło mnie jedno. Dostałam ostatnio Fenoterol na twardnienie brzucha (brałam jakieś 1,5 tyg. w małych dawkach), a dziś mi lekarka kazała go odstawić i brać dopochwowo 2 x dziennie luteinę. Hmmmm...Czy któraś z Was ją bierze?

Na tym etapie ciąży trochę mnie ta luteina zdziwiła.

Eh Justyna znowu do szpitala :crazy:. Na szczęście masz termin na początek marca, więc mam nadzieję że już szybko z synkiem wrócicie do Nas <ściskam> ;-).

ojej Justynka no to widzę że ten Twój profesor to chybą nadgorliwy jest;-) ale wiesz z drugiej strony to wrócisz już rozpakowana:tak:

a o uciskach na pęcherz to nie wspominajcie nawet to po prostu cos strasznego, u mnie od 31 tygodnia katastrofa bo mały się za wczesnie obniżył.. Boli jak cholera jak za późno pójdę do toalety.

Ide jeść pomidorówke bo mąż wrócił.:tak:

Tez bede trzymac kciuki:tak:
Mnie tez cisnie nieprzyjemnie gdy za pozno pojde do toalety.
Ja czekam na meza,wcisnelam juz w siebie obiadek ,cora mi nawet pomogla jesc.Jejcia oby synek nie byl niejadkiem bo sie zastrzele...:rofl2:.

reklama
Hm to ja się zmartwiłam bo ja mam bardzo małe ciśnienie na pęcherz...noce przesypiam spokojnie dopiero około 6,7 idę zrobić siku hmm kilka tygodni temu częściej chodziłam do toalety niż teraz.

Do góry