reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Na początku ciązy miałam takie swędzenie i pieczenie.W wymazie wyszły mi drożdzaki i paciorkowiec.Przyczyną swedzenia były prawdopodobnie drożdżaki.Dostałam leki i całą ciąże było ok.Żadnych objawów.W 34 tyg. nastepny wymaz i znowu to samo(żadnych objawów nie miałam)Dostałam antybiotyk doustnie i dopochwowo jednak też nie pomógł i pacior jest dalej.

reklama
Wiecie co ja mam teraz wizyte za 3 tyg ale jutro mam KTG więcc pogadam z położną co i jak to super babka ale mały się wypina i plecy bolą kurde jeszcze tylko troszkę.

kasiulka popytaj jednak położnej, bo któras z dzieczyn pisała że chyba przez paciorkowca maleństwo mialo zapalenie płuc?? koszt badania wiadomo jest ale nie jest tak wielki jak ewentualne zagrożenie:-(skoro i tak ciężarna za to płąci to czemu lekarze tego nie zalecają??:-(

na zone club ...wlasnie jakis program o porodach jest...jak patrze jak tal dziewczyny rodza to tym bardziej nie moge sie doczeac
...a teraz moj syn...obiecalam mu ze bedzie mogl buzki powklejac....:blink::sorry2::dry::confused::nerd::baffled::angry::happy::no::-p:rofl2: :-D:tak:;-):-)

jakie ładne buźki:-D całujemy Kubusia;-)

ja ostatnio miałam HBS to od zółtaczki bardzo ważne badanie, HCV, cytomegalie (wyszło ze przechodziłam kiedyś).
Jeszcze czeka mnie jakieś WR?? to jest niby wazne tylko 2 tygodnie?Tak mam w dokumentach do porodu napisane.. Podobno robią to tez w szpitalu bo rzadko która kobieta przyjeżdża do akcji porodowej z ważnym WR.

Justina

ja też kupiłam 2, jakaś promocja była w TESCO. Za 74 pieluchy dałam około 35 zł :-)

Torbe mam spakowaną od jakiegoś tygodnia dopiero, ale jeszcze brakuje mi w niej szarego mydła (ponoć jest najlepsze do podmywania krocza. Na szczęście mama mi już zakupiła 2 szt )
Po dzisiejszej wizycie okazało się, że porodu narazie nie bedzie. Szyjka lekko skrócona, rozwarcie na 1-1,5 cm. Łozysko funkcjonuje, przepływy ok. Także jeszcze czekam :)

jakie ładne buźki:-D całujemy Kubusia;-)

ja ostatnio miałam HBS to od zółtaczki bardzo ważne badanie, HCV, cytomegalie (wyszło ze przechodziłam kiedyś).
Jeszcze czeka mnie jakieś WR?? to jest niby wazne tylko 2 tygodnie?Tak mam w dokumentach do porodu napisane.. Podobno robią to tez w szpitalu bo rzadko która kobieta przyjeżdża do akcji porodowej z ważnym WR.

WR to jest tzw.odczyn Wassermana (kiła, żerzączka, i inne choroby weneryczne), ja miałam go wykonanego na początku ciąży.

własnie tez mi się kojarzyło ze to robiłam i faktycznie zajrzałam w kartę ciazy i też na samym początku. Na koniec ciąży tez się powinno robić bo to różnie może byc..

reklama
Hej ,dziewczyny przyszlo mi wlasnie poczta wezwanie do szpitala na kolejne 8 juz badanie krwi...nie wiem po co oni tak czesto mi ta krew badaja,anemia nalezy juz do przeszlosci,ja czuje sie dobrze wiec nie wiem co juz o tym myslec.
Jak czesto macie badania krwi?Z gory dzieki za odpowiedz.

Do góry