reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Na początku ciązy miałam takie swędzenie i pieczenie.W wymazie wyszły mi drożdzaki i paciorkowiec.Przyczyną swedzenia były prawdopodobnie drożdżaki.Dostałam leki i całą ciąże było ok.Żadnych objawów.W 34 tyg. nastepny wymaz i znowu to samo(żadnych objawów nie miałam)Dostałam antybiotyk doustnie i dopochwowo jednak też nie pomógł i pacior jest dalej.

reklama
Wiecie co ja mam teraz wizyte za 3 tyg ale jutro mam KTG więcc pogadam z położną co i jak to super babka ale mały się wypina i plecy bolą kurde jeszcze tylko troszkę.

kasiulka popytaj jednak położnej, bo któras z dzieczyn pisała że chyba przez paciorkowca maleństwo mialo zapalenie płuc?? koszt badania wiadomo jest ale nie jest tak wielki jak ewentualne zagrożenie:-(skoro i tak ciężarna za to płąci to czemu lekarze tego nie zalecają??:-(

na zone club ...wlasnie jakis program o porodach jest...jak patrze jak tal dziewczyny rodza to tym bardziej nie moge sie doczeac
...a teraz moj syn...obiecalam mu ze bedzie mogl buzki powklejac....:blink::sorry2::dry::confused::nerd::baffled::angry::happy::no::-p:rofl2: :-D:tak:;-):-)

jakie ładne buźki:-D całujemy Kubusia;-)

ja ostatnio miałam HBS to od zółtaczki bardzo ważne badanie, HCV, cytomegalie (wyszło ze przechodziłam kiedyś).
Jeszcze czeka mnie jakieś WR?? to jest niby wazne tylko 2 tygodnie?Tak mam w dokumentach do porodu napisane.. Podobno robią to tez w szpitalu bo rzadko która kobieta przyjeżdża do akcji porodowej z ważnym WR.

Justina

ja też kupiłam 2, jakaś promocja była w TESCO. Za 74 pieluchy dałam około 35 zł :-)

Torbe mam spakowaną od jakiegoś tygodnia dopiero, ale jeszcze brakuje mi w niej szarego mydła (ponoć jest najlepsze do podmywania krocza. Na szczęście mama mi już zakupiła 2 szt )
Po dzisiejszej wizycie okazało się, że porodu narazie nie bedzie. Szyjka lekko skrócona, rozwarcie na 1-1,5 cm. Łozysko funkcjonuje, przepływy ok. Także jeszcze czekam :)

jakie ładne buźki:-D całujemy Kubusia;-)

ja ostatnio miałam HBS to od zółtaczki bardzo ważne badanie, HCV, cytomegalie (wyszło ze przechodziłam kiedyś).
Jeszcze czeka mnie jakieś WR?? to jest niby wazne tylko 2 tygodnie?Tak mam w dokumentach do porodu napisane.. Podobno robią to tez w szpitalu bo rzadko która kobieta przyjeżdża do akcji porodowej z ważnym WR.

WR to jest tzw.odczyn Wassermana (kiła, żerzączka, i inne choroby weneryczne), ja miałam go wykonanego na początku ciąży.

własnie tez mi się kojarzyło ze to robiłam i faktycznie zajrzałam w kartę ciazy i też na samym początku. Na koniec ciąży tez się powinno robić bo to różnie może byc..

reklama
Hej ,dziewczyny przyszlo mi wlasnie poczta wezwanie do szpitala na kolejne 8 juz badanie krwi...nie wiem po co oni tak czesto mi ta krew badaja,anemia nalezy juz do przeszlosci,ja czuje sie dobrze wiec nie wiem co juz o tym myslec.
Jak czesto macie badania krwi?Z gory dzieki za odpowiedz.

Do góry