reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Ja mam tak średnio raz na 2 miesiące. Teraz mam chyba 5-ty raz skierowanie. Ale mam zrobić badania gdzieś dopiero za 2 tygodnie, żeby badania były jak najświeższe (termin mam za 3 tygodnie).

Ja WR też miałam robione na poczatku i jakoś teraz niedawno. Zresztą robiłam wszystkie badania jakie zalecał mi lekarz, a że w ramach ubezpieczenia je miałam nie płaciłam (to dość spory koszt).

Któraś z dziewczyn pisała, że dowiedziała się na pewnym etapie ciąży dwie grupy krwi. Ja też tak miałam. Więc badania na grupę robiłam w sumie 3 razy. Przy okazji tego, że mam RH - w ramach rekompensaty to lab., w którym nastapiła pomyłka wykonano mi szczegółowe badanie pod kątem wytwarzania przeciwciał (na szczęście moja krew nie atakuje dziecka - ponoć w pierwszej ciąży to mało prawdopodobne ale wolałam huhać na zimne)

Teraz z związku z występującymi mdłościami mam powtórzyć próby watrobowe, mam nadzieję, ze wszytko będzie ok.

Co do częstosci różnych badań, to na każdą wiztyę mam jakies nowe wyniki różnych badań. Ostatnio robiłam wymazy (potrzebne do porodu w wodzie)

Ostatnia edycja:
eve też to właśnie czytałam o tym rh- i r+ , sama zastanawiam się czy tego badania nie powtórzyć. W sumie jakbym jeszcze od lekarza skierowanie wysepiła:sorry2::zawstydzona/y:
Ja chodze do ginekologa prywatnie a na badania chodze do opieki medycznej z pracy, wiec skierowania biorę od internisty.:tak: płace tylko za te bardziej dodatkowe badania.
a wymazy robili tylko z pochwy czy z odbytu też?

Dzieki:-) tzn ze po prostu maja takie wymogi..no juz sama nie wiem.
Dziecie mi spi a ja buszuje po necie,za tydzien rozkladam lozeczko ,juz nie moge sie doczekac:tak::tak::tak:

Ja już po zakupkach- lodówka i szuflady pełne. Mąż spokojniejszy, że wrazie W nie umrze z głodu (tak wogóle to mój M też jest informatykiem:-)) Co do WR, to jak 2 tyg. temu byłam na drzwiach otwartych w szpitalu, w którym będę rodzić , dowiedziałam się że WR ma być aktualne tzn. z około 34-36 TC. Ale to pewnie zależy od szpitala.

Dzieki:-) tzn ze po prostu maja takie wymogi..no juz sama nie wiem.
Dziecie mi spi a ja buszuje po necie,za tydzien rozkladam lozeczko ,juz nie moge sie doczekac:tak::tak::tak:

M*R mnie już wkurza to klucie bo za każdym miesiącem pielęgniarki narzekają na brak żył w moich raczkach(przed ciążą nie miałam tego problemu):zawstydzona/y: i za każdym razem coraz bardziej mnie boli, ale cóż najwidoczniej to dla naszego bezpieczeństwa:tak: a co do anemii to niestety mojej bratowej na koniec ciąży samej się przyplatała:-(

Nik-a u mnie WR też w tym szpitalu jest info że ma być ważne 2 tygodnie. Hehe no to mężuś ucieszony :tak:

Lece do salonu na mój serial:tak:

madzik

wymazy były z kanału szyjki macicy i pochwy. Wszystko w normie, mogę rodzić w wodzie (jak się zdecyduję) :-)

tanu:-)ja ma takie klocia na dole brzuszka przewaznie z rana jak wstaje,to znak ze na kibelek musze,bol czasem nie do wytrzymania bo i nawet do wc ciezko dojsc wtedy ide taka skulona wpol,ale potem to ulga niesamowita:-)

hehehehe mam dokładnie to samo bywa, ze w ciągu dnia czy wieczorem muszę szybko dreptac do wc bo czuje ucisk, może nie kłucie ale tak czy siak iśc trzeba. Bywa, ze jak juz wychodze to musze się wracać :zawstydzona/y: bo czuje, ze znowu mi się cche to dreptanie tam i z powrotem jest meczące. Zwłaszcza ze mieszkam w domku, i u siebie mam kiepskie ogrzewanie w łazience rowniez i zawsze marzne :(:wściekła/y:

reklama
Mi lekarka dzisiaj powiedziała że mogę odczuwać silne parcie na pęcherz i tak jest,też mam takie kłucia jak wstanę w nocy za późno wtedy normalnie zgięta wpół jestem,moja Martynka jest już bardzo nisko ułożona i to dla tego :baffled:

Do góry