reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
nie bo dziś się tak nie śmiałam, plując prawie w monitor:-D Mój kot właśnie siedzi i patrzy na ogródek przez okno tarasowe-u nas leży śnieg-chyba tęskni za wiosną.

Nefka - tak się zastanawiam nad tym roztworem wody morskiej... Chodzi Ci o Sterimar? Jest super, polecam go. Ale może zanim wstrzykniesz go dziecku zobacz na sobie co to jest. Wydaje mi się, że jedna aplikacja wstrzykuje naprawdę dużo wody i jest mało przyjemna. Spływa do gardła, a ta woda jest słona i to nieprzyjemne uczucie. Myślę, że na początku wystarczy po kropelce soli fizjologicznej - sprzedawane są w małych ampułkach. Myślę, że warto nawilżać nosek dziecka, bo w marcu będzie w naszych domach jeszcze suche powietrze z powodu ogrzewania. Sterimar używałam jak dziecko było starsze, lub miało zapchany nosek. Potem nadmiar wody odciągałam fridą. Maluszki nie potrafią jeszcze oddychać przez buzię i nie chciałam im kompletnie zalewać noska. Po aplikacji można dzieciaczka trochę potrzymać pionowo.

Wróciłam własnie od ginka. Z dzidzią wszystko dobrze;-), ale nadal odwrócony jest główką do góry. Lekarz powiedział, że jak się nie odwróci, to zaleca cesarkę. Tak więc jeszcze nie wiem jak będę rodziła, ale coś mi się wydaje że na cc się skończy,bo dzidziuś jest już bardzo długo w takiej pozycji. Pewnie mu się podoba i jest wygodna:tak:
Pozostałe wyniki w normie. Ktg ok. Dzisiaj pobrali mi też krew, aby zbadać chyba coś z wirusowym zapaleniem wątroby typu B. Żelazo miałam w normie, ciśnienie też dobre.

Madzik nie wiem skąd masz te siki, ale pewnie dzidzius na pęcherzu siedzi i dlatego co chwilę na ubikacje latasz. Też niedawno tak miałam:tak:

Laila ty to masz zachcianki. Jak na to zareagował Twój organizm?

Ewelcia ja też coraz częściej myślę o tym, że ten mój synuś to może jednak córka będzie:-D No trudno, najwyżej ponosi niebieskie spioszki. Jak będzie blondynką, to będą jej pasować:-D. Najważniejsze, aby zdrowe było to maleństwo, a wszystko inne, to rzeczy drugorzędowe.

Witam :-)
O nie tylko nie temat pączki i jedzenie :no::-D
Laila06 menu całkiem fajne ale i ja często mieszam różne dziwne rzeczy :-)
KasiulkaW faktycznie na ostatniej wizycie pytałam się czy cukrzyca jest wskazaniem do cc ale nie mimo jeszcze dodatkowych chorób które mam mogę rodzić naturalnie
Chyba większosć z nas zastanawia się czy płeć się potwierdzi ja czasami o tym myslę chociaz usg tyle razy potwierdziło ale różnie to bywa :-)
A ja przygotowuje dom na wprowadzenie się tesciów,dopakowuje swoją torbę i jest mi tak smutno ze juz jutro idę do tego szpitala :-(

Caro masz racje najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa,a ubranka mozna zawsze dokupic:-)

Maniulka kurde to Ty juz jutro wybywasz do szpitala,chyba jeszcze nie wiesz ile Cie beda tam trzymali?

A ja leze z malymi przerwami na papu.
Boli mnie brzuch i jest twardy,a przeciez leze co ja siedzialam dzis moze w sumie 40min.
Kurde mam nadzieje ze na tym etapie to normalne,bo zadnych regularnych skurczy nie mam.

reklama
hej
ja nachwilke tak wpadlam sie przywitac

Maniulka a ty gdzie sie wybierasz???
Ewelcia a moze pownnas lezec plackiem ja juz wymiekam bola mnie tak okropnie boki i biodra nie spie w nocy ale brzuszek ok oby tak do konca

Ale mi sie teraz dluza te dni a o tygodniach juz nie wspomne echh czekam na ten 38 jak na szpilkach

Do góry