reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Hej dziewczynki!!!
Wstalam o 10:30 kurde odsypiam chyba nie przespane nocki w szpitalu:-)
Alez mni glowa boli,pewnie przez ta pogoda,jest strasznie ponuro i pada deszcz:-(

Miroslawa sama bym zjadla takiego tortu:-p.
Mama napewno bedzie szczeliwa:-)

Nika zdazysz jeszcze pokupic rzeczy dla malej i spakowac torbe.najwazniejsze ze Twoj poszedl do pracy to troszke zarobi:-)

reklama
Witam:-)
I ja dzisiaj pospałam prawie do 11 chyba na zapas przed szpitalem odsypiam :-D
Nika81 współczuje ci takiej sytuacji nienawidzę nie mieć pieniędzy chyba bym oszalała dobrze że twój znalazł cos i ma szanse dorobić a powiedz czy planuje dalej wyjazdy czy szuka pracy na stałe w kraju,bo przecież z dzieckiem musicie z czegos żyć a żecie teraz jest bardzo drogie a i godziwą prace znalesc to cód
Miroslava1979 jak ty kochana przeżyjesz tego torta,ja to poprostu unikam wszelki pokus :tak:
Vinniki u mnie jest podobnie mąż złota rączka do wszystkiego jak ja się smieje tylko teraz mam kłopot bo nie mogę zbytnio na niego liczyć jak przyjeżdża do domu na te 2-3 tygodnie to mi go żal żeby znowu w robote się pokował wkońcu to jego zasłużony odpoczynek wię gróbsze sprawy robią fachowcy a te drobniejsze mąż

Czesc

Tak was ciut podczytuje i powiem ze kurde duzo jest tego
A ja sobie grzecznie leze i nie wstaje mam dzis mi niespodzianke zrobila i przywiozla mi trzy wory ubranek dla dziewuszki wiecie co sa takie sliczne i jak nowe roznosci od sliniaczkow po kaplety dresikow i sukieneczek kocyki i posciele i wsztsko prowie nowe!!!!!!!!!
Poprawila mi nastroj
Co do wagi to ja mialam 3,6 kg i 56 cm mąz podobnie ale nasza Martynka jest duza bo ma 2,5 kg i 47 cm no i az tak bardzo duzego brzucholka nie mam wiec tam w srodku pozornie moga byc wielki , male dzieci a brzuszki nie sugeruja o wielkosci plodu i lekarz mowil ze to nie jest zalezne od wagi naszej przy urodzeniu bo to jest genetyka i moga dzieci byc za dziadkami lub nawet za pradziadkami wiec mozemy sie spodziewac i malutkich i duzych dzieci :-)

Ewelcia-------- mozesz mi powiedziec co sie stalo ze pojechalas do szpitala???
Jak sie teraz czujesz masz jakies jeszcze dolegliwosci i jakie leki dostalas i teraz bierzesz:sorry2:?

Truda mialam straszne bole brzucha i kregoslupa.Strasznie sie nasilaly,pisalam na dolegliwosciach o tym i dziwczyny stwierdzily ze to skurcze i ze powinnam jechac do szpitala.
Najpierw wzielam prysznic,myslalam ze przejdzie a tu nic,W poniedzialek KTG rejstrowalo male skurcze i nieregularne,zbadali mnie i rozwarcia nie bylo,dostalam zastrzyk i tabletke i bylo lepiej.rano we wtorek znow tabletke a wieczorem zastrzyk,po to zeby dzidzi dluzej siedzialo w brzyuszku.
W czwartek lekarz powiedzial ze dwa tyg powinnam wytrzymac.
Biore antybiotyk bo mam zapalenie pecherza wrrr i tabletki rozkurczowe,maja takie dzialanie jak fenoterol(tak to sie chyba pisze)mam je brzc przez tydzien.

Truda a Tobie co bylo?bo chyba nie zabardzo doczytalam.Mialas twardy brzusio?

kurcze 3 raz pisze posta juz mi się uprzykrzyło klepanie tego samego. Tak net chodzi wrrrrrr.:wściekła/y: pewnie zdąże, ale juz się niecierpliwie. A teraz powinnam wziąść się za obiad dla mojego. Szczerze mowiąc nie mam sily, ale musze bo przjedzie głodny.Mamusia mi nie pomoże wogle w niczym mi nie pomaga a ja jak gotuje to wiadomo, nie robię tylko dla nas dla niej tez. Jak by 1 raz w tyg zrobila obiad to by jej się nic nie stalo. W sumie to i tak dobrze jak zakupy raz w tyg zrobi.A ja bym odpoczeła. Mi nikt nie podaje:-( sama zasuwam wokolo wszystkiego.:-( i mam chwilami dosyc. Jest mi co raz ciężej. Plecy bolą a zero pomocy:(. Jak wy sobie radzicie z tym wszystkim ja juz wymiękam :((.???
A może powinnam być wdzięczna za byle koncik i zero do powiedzenia w tym domu...hmmmm.... ze pozwala mi tu za free siedzieć do poki J nie znajdzie pracy...hmmm mam juz dosyć ja nie mam nic do powiedzenia kompletnie ona robi co jej się podoba, w tym grzebie po moich rzeczach. Wrrrrr

Ostatnia edycja:
Ewelcia u mnie bylo tak w srode malutka malo sie ruszala i sie zaczelam martwic byly jakies ruchy ale pojedyncze i malo ja to zaraz panikara i mowie do meza ze jedziemy do ginki bo tez mi twardnial brzusio i czasem mialam takie bola jak przy miesiaczce tylko ciut mocniejsze
U ginki badanie i powiedziala ze mam krotka szyjke i mala jest nisko ulozona i miedzy czasie brzuch mi sie stawial i ona to zobaczyla powiedziala ze skieruje mnie do szpitala
Zrobila usg i wszytsko bylo oki z malutka tetno tez ok
Wiec jak pojechalismy do szpitala na KTG zadnych skurczy nie wykazolo a mala sie tak rozszalala ze masakra na jedna godzine bylo 96 ruchow malej wiec rewelacja ale ja czulam jak mi sie napina brzuch tylko to bylo za slabiutkie zeby KTG zapisalo no to lekarz przychodzi bada i hmm mowi na obserwacje
Pojechalam krew mocz i wymazy z pochwy porali podlaczyli mnie pod kroplowke rozkurczową i lezalam dwie noce podawali mi nospe i luteine i ylo pozniej ok tylko jak chodzilam to brzuszek sie stawial lekko wiec powiedzieli lezec jak kłoda
Wyniki ksiazkowe usg rewelacja jak pisalam wczesniej przeplywy w glowce i w pepowinie rewelacja no i w piatek do domu
MAm brac nospe i luteine ale 7 lutego ide do ginki wiec moze mi cos przepisze
I tak sobie leze plackiem:tak:

reklama
truda ja k leze to jest ok,ale jak chodze lub siedze to czuje ze jest strasznie twardy(stawia mi sie) i zaraz zaczyna mnie bolec.
Mnie podlaczali 2 razy dziennie pod ktg a w we wtorek nawet 3razy bo co polozna przyszla zapytac sie co u mnie to mialam twardy brzuch i bolalo mnie.TAk samo jak w Twoim przypadku KTG nic nie rejstrowalo:szok:
Antybiotyk mam do poniedzialku a te drugie tabsy na tydzien i mam lezec.

Do góry