reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

ewelcia86 pierwszego mam syna ma prawie 8 lat jejku tak dawno to było a pamiętam jak wczoraj :-)długo zwlekałam z podjęciem decyzji (za długo )czy zostajemy przy jednym czy cos działamy az wreszcie sie zdecydowałam i jestem bardzo szczęsliwa :-)

reklama
Maniulka wszystkie moje kolezanki ktore urodzily synow nie mialy prawie zadnych obiawow ciazy poza spaniem i pawikami,oraz malutkich bolow piersi i pobolewajacego troszeczke brzuszka.Natomiast ja teraz mam ogropnie wyczulony zapach na wszystko,wszystko ale to wszystko mi smierdzi,ogromnie boli mnie brzuch piersi bolaly na samym poczatku,nudnosci calymi dniami,sennosc i meggggggggaaaaaaa zmeczenie-poprostu nie nadaje sie do niczego:-(Moze bedziemy mialy coreczki:-).
zQo to dobra wiadomosc:-)oby tak dalej.
Jestem takiego zdanie ze by sie nie zamartwiac na przyszlosc ale nie stety czasami u mnie sie to nie sprawdza:-( a szkoda bo moze czesciej bym sie usmiechala:-)

toska....bardzo bym chciała- jesli bedzie chłopiec nazwac go Staś...tak miał na imę mój ukochany dziadek...ale mężuś narazie kreci noskiem....predzej sie zgodzi na Jasia lub Franka

Ja też wybrałam je ze względu na mojego kochanego dziadziusia:-). Polecam, to piękne imię :tak: Jak na razie syn jest zadowolony z wyboru;-):-D. Mój mąż też był na początku przeciwny, w sumie do porodu a nawet w trakcie (wszyscy mieli z nas ubaw:dry:) kłóciliśmy się czy będzie Staś czy Gustaw, ale jak mały się urodził, mąż zmiękł i stwierdził, że ja mogę wybrać imię. No i jest Stanisław Gustaw:-)
Więc masz jeszcze szansę przekonać swojego M:tak::-D

A mnie nie mdli. I nie boli mnie brzuch. Już zaczynam się martwić, że może jest coś nie tak. Z objawów ciążowych to tylko bolą mnie piersi i wciąż często odwiedzam toaletę. Aha - i jestem senna w ciągu dnia. Czy któraś z Was też nie ma prawie żadnych objawów?

Ja w ciąży ze Stasiem też nie miałam żadnych objawów, jedynie bolały mnie piersi, poza tym czułam się rewelacyjnie. Nie martw się napewno będzie zdrowy, śliczny SYN;-):-D

hej jestem tu nowa i chyba powoli mogę się tu dopisać..... wczesna ciaża potwierdzona a dzisiaj ide na kolejne usg o 19:30 zobaczyć czy wszystko ok... miałam małe problemy na początku.. pierwszy raz na usg byłam 43 dniu cyklu wg. ostatniej miesiączki to 6 tydzień i 2 dni a na usg nie było widac zarodka i ciąża wyglądała podobno na ok 5 tydzień jeszcze do tego wyszedł mi bardzo niski progesteron i od 29 lipca jestem na luteinie... ponadto za dużo chyba czytam i zaczęłam się martwić moim spłaszczonym pęcherzykiem.....

Pozytywne myślenie to połowa sukcesu:tak:. Nie martw się, napewno wszystko będzie OK.

Toska chyba mamy teoretycznie ten sam termin- 24 marca! Jak się trzymasz? Z tego co wywnioskowałam to już Twoje drugie dzieciątko więc jesteś bardziej obeznana
Pozdrawiam

Nooo, czuję się trochę pewniej:-D Tym bardziej, że to już moja trzecia ciąża, pierwszą niestety poroniłam:-(
A czuję się OK. Trochę mnie mdli, szczególnie jak myję zęby:dry: I pojawiły mi się straszne pryszcze na twarzy:angry:
Jak nic będzie dziewczyna ;-):-D

Hej dziewczyny jestem juz po usg:-):-):-)wszystko ok serduszko bije:happy:termin przyblizony na 29 marca:tak:

SUPER! Gratuluję. Mam nadzieję usłyszeć takie informacje w piątek:tak:

dziewczyny, czy któraś z Was badała sobie poziom progesteronu w ciąży?
Ja miałam badany 10 dni temu i wyszło mi 53,23 ng/ml. zastanawiam się czy to nie za dużo jak na 5 wtedy tydzień? Czy ktoś może mi odpowiedzieć?

Ja nie badałam progesteronu, jedynie BetaHCG.

Dziękuję za miłe powitanie, mam nadzieję, że zabawię tu na co najmniej 8 miesięcy jak nie dłużej:tak::-D

zQo
super ze wszystko ok z dzidzia, a ktory to tydzien liczac od ostatniej @?? bo zastanwaiam sie czy jutro zobacze moja dzidzie juz z bijacym serduszkiem

Ostatnia edycja:
Ale sie rozpisałyście:-) witam wszystkie nowe marcóweczki, cieszę się że nasze grono sie powiększa:happy2:
zQo ja również gratuluję, dobra wiadomość zawsze podnosi innych na duchu:-)
Leganza jutro wielki dzień, trzymam kciuki za nasze fasolki, też się zastanawiam czy usłyszę już serduszko, bardzo bym chciała.
Boli mnie dzisiaj lewy jajnik,:baffled: nie odpuszcza nawet na chwile grrr....mam nadzieje że szybko mi przejdzie, bo nie chciałabym sie zamartwiać, dobrze że jutro wizyta u ginka:rofl2: Buziaczki dla wszystkich mam.

Ja w ciąży ze Stasiem też nie miałam żadnych objawów, jedynie bolały mnie piersi, poza tym czułam się rewelacyjnie. Nie martw się napewno będzie zdrowy, śliczny SYN;-):-D

Dzięki za pokrzepiające słowa:-) Tak podświadomie rzeczywiście czuję, że to będzie chłopiec - ciekawe na ile się takie przeczucia sprawdzają;-) Ja do ginka wybieram się za tydzień - już nie mogę się doczekać.

Czytam, że niektóre z Was już smarują brzuszki. Ja na razie używam zwykłego balsamu, sądziłam, że kremy na rozstępy można zacząć stosować dopiero od 4 miesiąca ciąży. Czy oliwka dziecięca rzeczywiście pomaga i można już teraz ją używać?

czesc dziewczyny ja to sie tak nastawiłam z męzusiem na córeczke a z tego co czytam to chyba bedzie chłopczyk u mnie nic wymiotow , pryszczy tylko piersi powiekszone i troszke pobolewaja :-( och buziaczki

kruszynka0988
Ja tez jakos ze bedzie chlopiec, w normalnych warunkach po zjedzeniu 2 tabliczek czekolady w odstapie kilku dni wygladalabym jak jeden wielki pryszcz, wymiotow nie mam, biuscik tylko powiekszony i nawet nie boli

reklama
Witam sie wieczorowa pora...

Prawie cały dzien po za domem...

Do mnie dzis dzwonili ze szpitala i mowili ze badania sa dobre, ale chca zrobic USG w piatek a nie za 2tyg. bardzo sie ciesze a z strony martwi dlaczego tak szybko chca zrobic USG.
Ale m mi tlumaczy ze jesli badania wyszly OK a lekko plamilam to musza zrobic USG zbey sie upenic ze wszytko dobrze, troche mnie uswpokoil ale do piatku do 10:30 bede siedziec jak na szpilkach

A nowy watek jest super ;-) ja jakies fajne zakupki zrobie w pazdzierniku jak juz bede w PL;-) ale pas kaze sobie kupic rodzica zeby mi przysłali bo juz mambrzuch na wierzchu:baffled:

ja fatalnie sie cuzje ZGAGA ciegle mnie meczy - jesc nie moge i to cholerne pieczenie w klatce :baffled:
Czy ja na zgage moge renni?????????
milej nocki

Do góry