reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

c9860ae133.png

reklama
Hej mamuski!!

Witam nowe marcóweczki:-)

U nas dobrze, samopoczucie o niebo lepiej ponieważ witaminy i folik biore przed snem nie mam takich mdłości i poprawił się mi apetyt. Sen niedzwiedzi pozostał rozleniwiłam się na maxa:szok: dobrze, że mój m nam tak pomaga zajmuje się Kubusiem i wytrzymuje moje humorki:baffled: Jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki Amelka a dla chłopca Oliwier - to są wstępne imiona mogą ulec zmianie :-D Od kiedy zaczynacie używać kremu na rozstępy i jaki ????? Trzymajcie się kobietki sciskam Was;-)

Hej dziewczyny. Przepisalam sie do ginekologa z poniedzialku 11.08 na ten piatek,niestety nie zrobia mi badan krwi i moczu bo jutro MILE PANIE z zabiegowego maja labe i nie pobieraja krwi:wściekła/y:.Opanowalam juz pol sloika ogorkow konserwowych:-D. Co do imion to wczoraj wspomnialam mojemu M o Zuzi,troche sie skrzywil,po czym po pol godziny stwierdzil "Zuzia? Tak ładnie,nie??" Z dziadami los,a dla chlopca jeszcze nie wiem,moze Gracjan?:happy: Szkoda tylko ze u gin nie ma USG na miejscu, to jak mi da jutro skierowanie to nie wiadomo na kiedy uda mi sie zarejestrowac a juz bym chciala zobaczyc tego maluszka:-) Tak pozatym to mdli mnie od wczoraj od 19. Posprzatalam w domku i zaraz wezme sie za obiadek,zanim sie do konca rozleniwie,ale musialam zobaczyc co tam u Was sluchac

witajcie!

witam nowe marcóweczki....

balsam na rozstępy kupiłam-ziajka-miał lezec i czekac ale chociaz jest niby od 4 mc ciazy to ja sie nim juz smaruje bo po prostu slicznie pachnie i uzywam go zamaist normalnego balsamu do ciała, maz sie ze mnie smieje, bo plecki tez smaruje, a on na to ze przeciez tam sie rozstepy nie robią, chyba ze przez tyłozgięcie bede nosiła ciaze na plecach....

Jak narazie od poczatku ciazy uzywam oliwki dla dzieci,ale nie dlugo zaczne uzywac czegos innego,tylko nie wiem czego:-(
Daria1986r cos mi sie wydaje ze mamy tyle samo latek:-) jesli 1986 w opisie to Twoj rok urodzenia i jestesmy najmlodszymi marcoweczkami na tym forum:-).

Mam zamiar zabrac sie za male sprzatanko a w miedzy czasie jakis obiad,kurde ale mam lenia nic mi sie nie chce:zawstydzona/y:

W pierwszej ciąży używałąm kremu na rozstępy z firmy Penaten i nie mam ani jednego rozstępu. Teraz nie mogę nigdzie znaleźć chyba już nie ma. Musze zobaczyć i poszukać jakiś dobry
Ha ha plecy, no tak jeśli traktujesz to jako balsam to przecież plecy też trzeba smarować :-)

hej jestem tu nowa i chyba powoli mogę się tu dopisać..... wczesna ciaża potwierdzona a dzisiaj ide na kolejne usg o 19:30 zobaczyć czy wszystko ok... miałam małe problemy na początku.. pierwszy raz na usg byłam 43 dniu cyklu wg. ostatniej miesiączki to 6 tydzień i 2 dni a na usg nie było widac zarodka i ciąża wyglądała podobno na ok 5 tydzień jeszcze do tego wyszedł mi bardzo niski progesteron i od 29 lipca jestem na luteinie... ponadto za dużo chyba czytam i zaczęłam się martwić moim spłaszczonym pęcherzykiem.....

Witaj Laila, słuchaj, nie martw się spłaszczonym pecherzykiem, też tak miałam, a najlepsze jest to, ze w ciągu 12 godzin zrobił się ze spłaszczonego w pięknie wykształcony, a po tygodniu był już widoczny zarodek wielkości 10, 7 mm, więc uszy do góry!!!:tak:

dziewczyny, czy któraś z Was badała sobie poziom progesteronu w ciąży?
Ja miałam badany 10 dni temu i wyszło mi 53,23 ng/ml. zastanawiam się czy to nie za dużo jak na 5 wtedy tydzień? Czy ktoś może mi odpowiedzieć?

reklama
Do góry