reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

ola_o dziękuję za szybko odpowiedz :-). Ja słyszałam od mamy że podobno w Niemczech (eh daleko :crazy:) są jakieś bardzo dobre krople dla dzieci na kolki. Mama jedzie w kwietniu na 18nastkę do chrześniaka to mi przywiezie a jak mi się nie przydadzą to mojej cioci. Hi hi chociaż mama mówi że nie wie czy pojedzie bo przecież swojej wnuczki na początku nie zostawi :-D.

reklama
tez wlasnie slyszalam ze sie nie dopaja zadnymi herbatkami,chociaz moja kuzynka podawala czasami do picia corce przegotowana wode z cukrem bo czasami miala czkawke.
Gdzies przeczytalam ze podaje sie tez glukoze,ale chyba tylko wtedy jak sie nie karmi piersia?zreszta ja nie wiem dokladnie moze jakas mamusia sie wypowie co do tej glukozy.Czy ja sie kupuje normalnie w aptece,ona jest w jakis zaszetkach,czy cos takiego?
Z godzine temu mialam taki mocny bol brzucha a do tego bol plecow(zaraz mi przeszlo),kurde przestraszylam sie strasznie,mowie do m ze cos sie dzieje a on ze naczytam sie tego na necie a potem panikuje.kazal mi sie pakowac a mi sie smiac zachcialo,bo widzialam strach w jego oczach.
Zmykam zaraz pod prysznic i spac.

Hej, dziendoberek z rana:-)
Dziewczyny, mam pytanie a propos prania ciuszków - bo przejrzałam metki i 90% ciuszków ma wskazane pranie tylko w 40 stopniach. A mi się coś kojarzy, ze dla dzieci do powinno się na 90 stopni prac:confused: Wy w jakich temperaturach pierzecie?
Ja mam ciuszki używane, po mojej siostrzenicy (kolory są uniwersalne, więc wszystkie body, kaftaniki, pajacyki itd. mozna znow wykorzystac:-))

Witam z rana, u nas dzisiaj padl chyba rekord temperatury, wczoraj o 23 jak wracał mój mąż z pracy było -23 stponie, a nad ranem pewnie jeszcze mniej. wstalam rano i ze współóczuciem patrzyłam na sąsiadów którzy chcieli odpalić swoje samochody....:baffled:

jedziemy do rodziców (160km) mam nadzieje ze na drodze bedzie ok, buziaki

czesc dziewuszkiJa tez dzis witam z rana.Wogole to rano mam codziennie pobudke na leki bo biore ten fenoterol o 8 (potem 16 i 24)no i w weekend to wezme i spie dalej do 12 ale w tygodniu kiedy maz sie kreci podczas wstawania do pracy to przewaznie budze sie i wlasnie wtedy mam czas na forum.W tym tygodniu mam grafik na caly tydzien-codziennie cos do zalatwienia.Wolalam codziennie cos niz wszystko w 1-2 dni zeby sobie nie robic za duzego obciazenia latajac po mrozie caly dzien.Ale do rzeczy:Wlasnie czytalam gdzies na forum ze po sztucznym pokarmie dzieci lepiej przesypiaja noce,ale jak tu widac to nie jest regula.Tez bym chciala karmic do 6 m-ca ale nie dluzej,zwlaszcza ze planuje powrot do pracy po macierzynskim+urlopie.Ile z tych planow wyjdzie w praktyce to sie okaze.Buahahaha ale sklamalam nieswiadomie mezowi-wczoraj pytal czy dziecko bedzie czesto plakac juz jako noworodek czy pozniej a ja mamusia bez doswiadczenia walnelam ze skadze znowu,przez pierwsze 2 m-ce dzidzia ciagle spi i tylko czasem cyca zawola.Na to maz,ze to super,to pierwsze 2 m-ce to bedzie spokoj i bedzie mogl sobie zagladac do lozeczka i podziwiac jak pieknie spi a tu z waszych relacji widze ze hardcore jest juz od samego poczatku!hahahaUbranka mam juz poprane-zabijcie mnie ale nie wiem w ilu stopniach-moge tylko powiedziec ze pralam je w programie o nazwie 32 minuty w pralce Candy,maz mowi ze to 40 stopni ale ja nie wiem;)Ja tez podczytuje styczniowki (i lutowki) :)))Co do podawania wody/herbatek dzieciom-tesciowa caly czas sie chwali ze miala niezawodna metode na swoich synow jak tylko zaczynali plakac a byli juz po cycu-dawala im przegotowana nieslodzona wode.A ze woda nieslodzona za dobra nie jest to sie oduczyli plakac i kwekac bez powodu hahaha;)

Hello!!!
dziewczyny wczoraj jak sie ubieralam to zalozylam bluzke tyl na przod i moj m tez i mowimy pewnie bedzie fajna niespodzianka.I czekalismy na nia caly dzien.A tu masz babo placek poklocilismy sie wczoraj.Najpierw poszlo o to ze cgyba rodze,stwierdzil ze wymyslam i panikuje(moze to i prawda ale ja sie tak boje porodu)a potem to juz tak od slowa do slowa.Kurde nie dawalam mu spac tylko mu ciagle cos gadalam a on sie nic nie odzywal w pewnym momencie wyszedl i poszedl spac do innego pokoju.Ma sie te humorki ciazowe-mam nadzieje ze dzis bedzie ok.
Znow sie dzis nie wyspalam.
Nie mam pojecia co bede dzis robic,pewnie nic.
Sara no to masz napiety terminarz.Ale masz racje lepiej rozlozyc sobie to w czasie,
Kurde myszka mi sie popsula a ja nie lubie uzywac tej co jest przy ;aptopie wrrrr:angry:

hej hej

widze ze powoli zabieracie sie za pranie...ja chyba tez powinnam-wywaliłam wczoraj z 2 komodek rzeczy i tak na oko mam 3 pełne pralki- bez ubranek-tylko posciele, przescieradła, reczniki, pieluszki tetrowe itp....sporo tego ale musze sie abrac bo inaczej nie zdaze poprasowac

własnie...pierzecie wszystko? bo ja mam jakies dziwne schizy zeby wyprac wszystko...przeciez po procesie technologicznym-szyciu w fabryce- zostaja jakies zanieczyszczenia na wszystkim....wiec załozyłam ze wypiore wszystko-łącznie z rozkiem...

białe to na 60 stopni a kolorki chyba na 40 wystarczy co?

reklama
Witam z mroźnych Kaszub!!!!

Kurcze, dziewczyny, u nas w nocy było -20 st, aż mi woda zamarzła w piwnicy:baffled: no i mam saharę, czekam na męża bo miał przywieźć taką specjalną dmuchawę żeby odmrozić rury, ale jak pojechał o 7:20, to jeszcze go nie ma( pewnie go w firmie zatrzymali, bo w takich mrozach to nie potrafią odpalić samochodów) a on biedak w taki mróz tam pojechał i to bez sniadania....

Ja też myślę, że 40 st do prania ubranek wystarczy, bo jak przedobrzymy, to jeszcze będziemy musiały nowe wyprawki kupować, bo te co mamy będą nadawały się dla lalek barbie:-D

Jak teraz dziwnie jest na dworzu, -13 st, słońce świeci i pada śnieg, normalne czary-mary:szok:

Do góry