reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Witajcie:-)
Koszmarek przezywam na zakupach...zamiast za sklepami to ja sie zawsze rozgladam za toaletami:zawstydzona/y::-D:-D:-D,ale co jest dziwne w nocy sie nie budze na siuski co mnie bardzo cieszy.
Dobija mnie perspektywa malowania jeszcze :baffled:ale musimy odswiezyc sciany przed porodem jeszcze.
Milego dnia:-)

reklama
M R u nas tez czeka malowanie trzech pokoi u Martynki wybralam kolor zółty u Kuby ciepły zielony a u nas pustynny i w ogole musze dokupic regały dla dzieci pozakłądać nowe rolety masa rzeczy ale to wszytsko w lutym buahha ten luty to bedzie szałowy :-D

Cześć Dziewczyny...ja wstałam godzinę temu :) ALE U NAS ŚNIEGU NAPADAŁO-normalnie po kolana-zaraz się ubieram i wychodze z psem na spacer, powietrze pewnie jest cudowne!!!!

Witam kobietki u mnie tez śniegu duzo i fajnie za oknem tylko zimno...:) a po za tym to jakos leniwie w czwartek mam wizytę u gina i tak czekam szkoda ze usg dopiero w lutym.Ale coż poradzić, trzeba poczekać. musze sie zastanowic nad pytaniami do ginki zeby wiedzieć co i jak w sprawie porodu.Justina84 ja mam wozek lozeczko ze wszystkim, troche ubranek smoczek wanienke termometr do kapielidla siebie nic:zawstydzona/y: ale to jeszcze zdaże zrobić- kupić :) sama mysl o porodzie mnie paralizuje :zawstydzona/y::szok: staram sie nie panikować w koncu jeszcze troche czasu mam, ale ojjj b sie tego boje :crazy:

Ostatnia edycja:
U nas też pada i pada... Ferie mamy ostatni tydzień stycznia i pierwszy lutego - mam nadzieję, że chłopcy pojadą wtedy na tydzień do moich rodziców do Wrocławia, a my zamontujemy nową szafę u nas, aby pomieścić się z dzidzią - niestety, trzecie dziecko na razie nie doczeka własnego pokoju i będzie musiało być z nami... Pomimo dużego metrażu (ok 100m) mamy tylko trzy pokoje, których nie da się podzielić na mniejsze (układ okien). Mamy kuchnię z jadalnią, pokój chłopców i pokój dzienny, w którym też śpimy - jest ogromny, ponad 30 metrów i szkoda, że nie da się go podzielić na trzy mniejsze :-( - pokój dzidzi, naszą sypialnię i pokój dzienny...

Vinniki tak to już jest z tymi mieszkaniami ja czekam na zamiane mam nadzieje że się uda przed porodem mam w tej chwili 2 pokoje z czego jeden ma 25 m i zrobione są 2 gdzie częsć to salonik a drugi to sypialnia o pokoju dla dzidzi niema mowy dlatego czekam na ta zamianę bardzo i liczę że wypali :-)
Nika81 ostatnio mój mąż się mnie pytał czy boję się porodu już a ja na to że jeszcze nie tak bardzo on stwierdził że może lepiej jak bym miała cesarkę ale ja chyba wolę naturalny :tak:
Truda23 w zeszłym roku zachodniopomorskie miało ferie chyba na końcu za to szybko do wakacji zleciało a teraz będzie dłużej fajnie tak po srodku być :-)

Witam,witam:))) eehhh nio faktycznie śniegu napadało:-D zaraz wybieram sie na spacerek :)) ostatnio dopadly mie czarne mysli na temat porodu,jak ten czas leci!!! Zostaly tylko 3 miesiace....strasznie sie tego boje:-D a mam do kupieia jeszcze wiele rzeczy:)) z Wy jestescie juz zaopatrzone w potrzebne rzeczy???:-)

Jejku, dziś bez większych problemów udało mi się zasnąć przed 23. Ok. 4 pobudka (kurcz łydek + siusiu) a wstałam ok.9. Całą noc za to śniło mi się, że złapały mnie bóle a ja latam i pakuję torbę do szpitala i cały czas czegoś zapominam. Muszę zajrzeć do mnie na oddział zapytać co mam ze sobą zabrać do porodu dla dzidziusia (u mnie podobno można dostać taką kartkę co każda mama ma ze sobą zabrać na salę porodową, oddział położniczy, i dla dzidzi). Chyba taka kartka to dobra rzecz, bo chociaż każda z nas weźmie to co niezbędne a inne rzeczy to jak każda uważa. Na razie spadam, bo umówiłam się z koleżankami na ploty. Pa.

Betka900 witam nową przyszłą mamusię :-)Na kiedy termin porodu i czy wiadomo czy synek czy córcia :-)
Ja jak na razie mam chyba sporo rzeczy w porównaniu z innymi mamami ciuszki komplet(dokupuje tylko to co mi sie spodoba i oprzeć się nie mogę)ręczniczki szt2,spiworeki do spania szt2,wanienka,kocyki szt2,pieluszki tetrowe 15szt kol i białe,pieluszki flanelowe szt5,szczoteczka z grzebykiem,smoczek,butelka małą i duża,paklanki,chusteczki nawilżone,pampersy2-5,patyczki do uszu dla dzici,oliwka,żel do kapieli,kołyskę i 1 komplet poscieli z pełnym wyposarzeniem.Zostało mi niewiele juz do kupienia i wózek

reklama
u nas tez sniegu sporo

zaraz zjemy obiadek-miał byc gulasz, ale nie zdazył zmieknac i bedzie pizza:baffled:
a potem smigamy do koscioła zobaczyc kiedy mamy kolede....bo na bank w tym tyg

Do góry