reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

modroklejka dziękuje:tak: ale powiem szczerze że na pierwszy moment byłam zawiedziona że nie bedzie dziewczynki, ale cóż najwazniejsze żeby było zdrowe a i wydatek przy drugim synku mniejszy bo i ciuszki i zabawki i wózek, pościele wszystko w kolorze niebieskim mam :tak: a jeśli am chorowac na to co Nasz pierworodny to lepiej ze chłopak, ale mam nadzieje że nie:no: że tym razem będzie dobrze i wielki lekarz powiedział jak na ten tydzień ciąży :-D

reklama
Modroklejka wklejam ten link co znalazłaś z internetową szkołą rodzenia na ten główny watek bo myślę że moze się przydać dla wiekszej ilości ciężarówek a na szkołę rodzenia nie wszystkie zaglądają:-)
Szkoła rodzenia internetowa
RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKOŁA RODZENIA Strona główna

Właśnie oglądam już 5-ty odcinek i muszę powiedzieć że mówią to co ja słyszę na swojej szkole rodzenia, bardzo ciekawie w tych długich filmach, trzeba sie tylko zarejestrować i mozna pelną wersję oglądać. Zresztą prowadza to położne ze szpitala św. Zofii w wawie, te które u mnie szkołe rodzenia.

A wiecie co mnie zdziwiło?? Na szkole rodzenia położna odradzała bardzo znieczulenie, mówiąc własnie ża bardzo czesto zaburza akcje porodową i ją wydłuża.. Hmm ciekawe czy sam epołozne przy swoich porodach brały znieczulenie;-)

w piątym odcinku sa ćwiczenia dla kobiet w ciąży :-) mam w ciaży słabą pamięc wiec Kochane nie pamiętam która o to pytała:-) ach te szare komórki umknęły w tej ciązy.:-);-);-);-)

Julia to tylko pogratulować synka :-) Macie już jakieś propozycje odnośnie imienia. Damianek pewnie szczęśliwy, że będzie miał braciszka :-)

A ja znowu miałam sporo do nadrobienia :-) hi hi i dużo nie pamiętam z tego co kto pisał :-D:-D.
Julia.l gratuluję synka :-)
W Gdańsku jeszcze śniegu nie ma, ale mam nadzieję że spadnie :-) może jutro się obudzę i już będzie :-):-).
He he dzisiaj jadę do teściów z mężusiem, może w końcu będziemy mieli nasze autko, bo bez samochodu to jednak ciężko jest :crazy:. He he oby naprawili, eh ma mieć kilkanaście koni więcej, ale dla mnie ważne tylko to aby działał :-):-). Mąż dzisiaj przyznał że on przez gadanie swojej mamy już też ma dosyć jeżdżenia tam. Nie wiem czy wejdę tam do internetu więc życzę wszytskim miłego wieczoru :-) papa

Co do imienia to Natan (dar, podarunek), albo Nataniel (dar od Boga lub podarowany od Boga) i obydwaj mają imieniny 25 grudnia:-D tak miało byc od początku, ale zaczynaja mi brzydnąć te imienia:-D ale chyba tak zostanie:-D

z tym znieczuleniem to jest roznie-młode polozne maja inne zdanie niz te starsze...starsze twierdza ze ZZO zwalnia akcje porodowa bo sie nie odczuwa skurczów z taka intensywnoscia....moze i cos w tym jest bo przeciez sie nie odczuwa bólu...ale z tego co rozmawiałam z kolezankami które rodziło po ZZO nie jest az tak zle jak to polozne wroza...II faza porodu faktycznie sie wydłuza, ale nie o 3-4 godziny a np o pol godziny....

najwazniesze to podobno podac ZZO w odpowiednim momencie-najnowsze badania podobno wskazuja na to ze najlepiej podac jak rozwarcie jest 6 cm, max 7 cm....a nie jak powszechnie sie mowi ze najlepiej jak jest 3-4 cm....tak słyszałam od kolezanki która robi specjalizacje z ginekologii

reklama
Julia gratuluje synka,fajnie ze wszystko u Ciebie ok.Pewnie maz tez szczesliwy:-)
Agusia mam nadzieje ze autko juz bedzie dzialac jak nalezy:-)
Ja juz skonczylam gotowac pierogi zrobilam rowne 50sztuk,ale jestem tak padnieta ze szok,brzuch mam twardy jak kamien,zreszta od paru dni mam zawsze twardy wieczorem.
Jeszcze dzis jedziemy odebrac karpia do Polskiego sklepu,bo przyplynal wczoraj w nocy z PL:-)hehe.
Ah jak dobrze ze juz nie pracuje,nie wyobrazam sobie teraz wrocic z pracy i lepic pierogi albo co kolwiek robic.

Do góry