reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

To moze i ja cos dorzuce.Urodzilam pierwsze dziecko gdy mialam 27 lat ,teraz urodze drugie majac 30 lat,fajnie jest gdy ktos pomoze ,zostanie z dzieckiem .Ten luksus mamy tylko za pieniadze....(nianie),obydwie babcie mieszkaja daleko od nas,rodzina rowniez.A znajomi jak to znajomi...maja swoje zycie:tak:.Gdziekolwiek jedziemy zabieramy Vanesse ze soba-zakupy,rozrywki,znajomi,wyjazdy zagraniczne.I rosnie nam mala podrozniczka ktora juz umie spedzic 30 godzin w aucie badz samolocie i jestem z tego dumna.Zaczelismy jezdzic z mala po ukonczeniu przez nia 8 miesiecy ktore minely jak chwila:-).Dzieci jednak ograniczaja,to obowiazek -ale decydujac sie na nie przeciez wiemy co to oznacza-dla mnie najgorsze byly pierwsze 4 miesiace a pozniej to juz gorki:-).A tekst cioci troszke prawdy niesie-po dzieciach juz nie jest tak samo-jest lepiej:-):-):-)

reklama
Vinniki super ze łozysko idzie w górę no i płeć kolejny raz potwierdzona więc pewnie niema mowy o pomyłce i wiadomo na czym się stoi :-)
ewelcia86 ty sie lepiej tak nie przemęczaj,dzień wolnego spędziła sprzątając ojojoj hihi:-)
Laila06 dosyć wcześnie ci coś tam leci ja na cokolwiek czekałam w pierwszej ciąży aż do porodu a jak będzie teraz zobaczymy,:tak:
magda19lenka no tak jak nie widać żadnych perspektyw różne myśli przychodzą ale fajnie ze juz się poukładało i teraz tylko cieszyć się i czekać na maleństwo,a za 10 lat będziesz jeszcze całkiem młoda a dzidzia całkiem duża :-)

witam..... jakoś nie moge się zebrać żeby wszystko poczytać co tu piszecie..chyba dopiero na zwolnieniu ....ale narazie tylko się melduje do grona marcówek 2009:-)

Eh dziewczyny, u mnie znów inaczej :) moja mama była bardzo chora a ja chciałam jeszcze aby była na cywilnym ale bałam się zacząć temat. ustaliłam z chłopakiem, że teraz bedzie najlepszy czas na dziecko.. udało się nam za pierwszym razem.. oczywiście cała rodzina mysli, ze to wpadka, ale nie dbam o ich opinię. po tej wiadomosci trzeba bylo ustalic date cywilnego ;-) zaszlam w ciaze 6.06 a slub mialam 30.08 :) a mamusia juz nie zdazyla :(

W skrocie:-) :

Vinniki super ze lozysko tez ci poszlo w gore,juz raczej nie zjedzie nizej bo powiekszajaca sie macica bedzie je ciagnac coraz wyzej-a nie mowilam?:happy:
Ewelcia ja tez mam termin wg OM 2 marca a wg USG z 9 tygodnia - 27 luty.Ostatnio jednak wersja z USG to znow 2 marca,co i tak nie ma znaczenia bo cesarke mam miec w polowie lutego (w 38 tc).
magda19lenka poczatki ciazowe mialam takie jak ty,dzidzia nie byla planowana i miala byc za rok,dwa.Po ujrzeniu 2 kreseczek na tescie ogarnelo mnie przerazenie.Mielismy jechac nad morze jak bylam w 10 tyg,ginka powiedziala ze jak chce to niech jade ale lepiej zeby nie.My jednak pojechalismy bo uznalam ze niech sie dzieje co chce-jak nie tym to nastepnym razem bedzie dzidzia.A teraz po czasie doceniam ze mala jest taka silna i sie nie dala (wtedy moja ciaza byla zagrozona z powodu malej macicy),tym bardziej ja kocham.
Laila mnie nic nie leci ale mam jakie jakby biale strupeczki malutkie na brodawkach
M*R* wspaniale ze jest mozliwe tak sobie zorganizowac by dziecie nie bylo przeszkoda w kontynuowaniu zycia towarzyskiego i podrozy.No ale na niektore "nasze" imprezy to dzieci sie nie nadaja dla ich dobra:-p
Julia.l czekamy na wiesci
szczes1 witamy na forum

Moja ciąża też była bardzo chciana i upragniona - w połowie marca przeprowadziliśmy się do nowego domu i zgodnie z mężem stwierdziliśmy, że teraz jest doskonały czas na dziecko. No i zostałam mamą:-)

Vinniki, cieszę sie, że łożysko poszło w górę. Fajnie to napisałaś, że dzieci dodały Ci wręcz skrzydeł:-D

Za chwilę wklejam swój brzuszek - to będzie mój debiut brzuszkowy tutaj:-D

reklama
Sara ja niestety nie mam rzadnych wieści w szpitalu nic mi nie chcieli powiedzieć dopiero jutro ide do gina i może sie dowiem coś więcej jeśli nie to znajde innego lekarza i poprosze o opinie, nie wiem nawet ile dziecko waży, ile mierzy, w którym miejscu jest łożysko, tylko tyle że nie tam gdzie powinno:-( W małżeństwo nadal mi sie nie układa:-( Synek ma same rany na ciele i blizny przez chorobe i nic mu nie pomaga:-( I wogole straciłam chęci do wszystkiego:-:)-:)-(

Do góry