reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Hej
Dzieki za odpowiedzi jestescie kochane

Ja juz tam nigdy nie pojde teraz ide prywatnie na polowkowe usg i badanie
a na 17 ide do przychodni innej gdzie zapisalam sie do pani ginekolog chodzilam do niej z pierwsza ciążą i sie wszytsko wyjasni a co do badan ktorych mi nie dał bede o nie walczyc by je mieć!!! Teraz najwazniejsze zeby dzidzia miała spokój wyciszyłąm sie i teraz relax
Na obiad mam wątróbke zjem chyba kilogram bo ma duzo zelaza:-D

Jeszcze raz dzieki kochane za odpowiedzi napewno przystosuje sie do waszych wskazówek buziaki:-)

Hejka.U mnie weekend taki ze maz na studia poszedl i jutro tez a ja sama siedze wiec sprzatac musze w pojedynke buuu.Narazie wstawilam tylko pranie a tyle jeszcze zostalo_Oczywiscie zeby nie siedziec sama jak kolek zaprosilam sobie przyjaciolke ale dopiero na 17.Te leki od swojej ginki wezme od jutra-zeby bylo rowno od 24 tc,jakos sie obawiam skutkow ubocznych po nich i odwlekam:sorry2:
Asiunia74 witaj w gronie mamus coreczek-gratuluje:-)
Truda23 moja lekarka tak jak i innych dziewczyn,daje mi wszystkie wyniki do domu.Czesc parametrow spisuje do siebie na lapka a czesc do mojej karty ciazy.
Serduszko bylo juz slychac w 13 tygodniu glowica taka podobna jak od aparatu USG-mala szybciutka lokomotywa...slodkie:-) Hemoglobine mialam 12,7 a teraz najnowsza mam 12,4 - cala morfologia i mocz miesci mi sie w normach poki co.A bierzesz jakies witaminki ciazowe?Na poczatku ciazy bralam biofer folic-podobno skuteczne.A z ta watrobka nie przesadzaj bo podobno cos tam ma za duzo witaminy A,pol kilo ci starczy hehe

Truda ma też cierpną ręce i nogi, ale to już chyba dziewczyny pisały, że to brak jakichś witamin ... magnezu czy czegoś.
Ja też dostaję wyniki do ręki.

A wczoraj byłam u fryzjera ... i jestem niezadowolona :-( miał być czerwony z czarnym, (tak uogólniając), a wyszedł czarny ze spranym czerwonym. Ale w domu zostało jeszcze tej czerwonej farby to mi chyba mama dorobi jakieś pasemka, żebym wyglądała, że mam świeżo malowane włosy, a nie sprzed pół roku :-(

magda19lenka ja bym poszła z reklamacją,nie po to się wydaje pieniądze żeby samemu naprawiać czyjeś błędy ja podejrzewam czemu tak się stało zmywając farbę po prostu wybrudziła fryzjerka te czerwone nie umiejętność zmywania farbale nie kosztem klienta :baffled:

No dokładnie drentwieja dobrze wiedziec zaraz jak pojde do lekarza o wszytsko wypytam
No pol kilo wystarczy:-DTak biore witaminki prenatal no widzicie a ten mi badan nie dal powiedzial ze wszystko ok dobrze i tyle a sama doszlam do tego ze spada mi hb :wściekła/y:
Ale niedlugo to sie zmieni juz sie nie dam tak zbyc o nie!!:angry:
Nie wiem co za sprzet mial by posluchac serduszka ale poprostu nie bylko nic slychac i powiedzial ze za wszczesnie baran a wczesniejak byla ta pani ginekolog to normalnie badala sluchala sreduszka i co wizyte mialam usg dopochwowe a ten nic nie ma nic!!!:angry:
Echh nie bede psuc sobie humorku w poniedzialek do lekarza i mysle ze powinno byc dobrze najwazniejsze ze dzidzia kopie jak szalona i to mnie cieszy:tak:

Uff wymopowalam podlogi,dzidzia bryka w brzusiu,juz sie nie moge doczekac jak ja zobacze.Nie wiem czy wam mowilam ale mam miec cesarke w 38 tc czyli skoro termin OM i USG mam 2 marca to bedzie to polowa lutego.Corcia bedzie wiec spod znaku wodnika o ile wszystko pojdzie z planem oczywiscie,bo zycie pisze rozne scenariusze.Brzusio dzis miekki,wczoraj miekki,nie wiem po co mi te leki od ginki ale zaczynam od jutra...

reklama
Witam!!!
Dziewczyny dretwiejace rece,nogi lub skurcze lydki spowodowane sa brakiem magnezu,ja lykam jedna tabletke na noc od 6 tygodni i jest ok.Wczesniej prawie co noc budzilam sie ze skurczem lydki.

Truda nie zlosc sie juz,napewno z dzidzia jest ok skoro kopie,a ten gin to jakis fajtlapa,gdzie dzidzi serduszka nie slychac w 21 lub23 tyg.wrrrr.!!!!!.
Asiunia gratuluje coreczki:-)

Sara z OM mamy ten sam termin,ale ja z USG mam na 27 lutego,ale ja pewnie cesarki to nie bede miec,bo nic mi nikt nie mowil.

Do góry