reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Dżizas ale zescie sie rozpisaly!Czytalam posty chyba z 40 min...
Julia wierze ze dasz rade,z pomoca meza czy bez.Jestes silniejsza psychicznie niz myslisz,niejednej z nas wlos sie na glowie jezy od tego co piszesz.Ale staraj sie nie dzwigac.
Profesjonalna sesja w ciazy to wspaniala sprawa,chcialabym taka ale to kosztuje:nerd:Sesja z noworodkiem tez superowa!Znacie taka babke Anne Geddes?Ona jest znana z fotografii niemowlat i dzieci-ma fajne pomysly na zdjecia,wiec mozna cos podpatrzec pod swoja sesje,aczkolwiek nie ma to jak wlasna intuicja do zdjec.My pozy do naszej slubnej sesji w plenerze wymyslalismy sami spontanicznie i wyszla wspaniala,pamiatka do konca zycia!Naga sesja czemu nie ale z drobnym retuszem mojego cellulitu i rozstepow;-)hihi

PS. Tu sa przykladowe galerie Anne Geddes ale ona robi tysiace fot wiec to tylko probka

http://www.andrea-schroeder.com/AGGaleriee.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no no..faktycznie szkoda,ze z takiej okazji nie skorzystałas...niejedna morze o tym tylko pomarzyc....ale wiesz....hehe teraz to mozemy czekac na polska edycje tego programu na TVN style...zostan modelka po 35 roku zycia:-):-):-)....

teraz to ja juz sie nawet nie licze na to... figura juz nie ta, piersi jak po karmionku ech....

Hej

Co za dzien poprostu mam dość:-(

Popierwsze od zmiany tej ginekolog ten facet doprowadza mnie do bialej gorączki ja naprawde alebo mam pecha albo cos nie wiem co ze mna jest
Niby badania sa ok ale nie wierze mu czuje ze cos jest nie tak nawet sierota nie ma odpowiedniego sprzetu zeby posluchac serduszka okazalo sie ze jest za wczesnie na to badanie bo jak mi robił to nie mogl nic usłyszeća to prawie 23 tydzien!!!:wściekła/y:niemozliwe zeby nie mozna posluchac serdeuszka!!! nie dal mi skierownia n apolowkowe bo zawczesnie-tak stwierdził niby to ze czuje maluszka dosc nisko to nic takiego nawet nie powiedzial jak tam moja macica czy wszystko pozamykane itp nic

Dziewczyny jaka macie hb???????? mi spadlo mialam 13 teraz mam 11 mysle ze to za malo i powinnam brac jakies zelazy czy cos takiego bo doprowadze do anemi ja juz nie wiem odchodze od zmysłow szukam innego lekarza bo od niego juz nie pojde nigdy!!!

powiedzcie i czy za kazdym razem dostajecie do domu wyniki badan czyli po ocenie przez ginka dostajecie je czy zaostawia sobie bo mi powiedzial ze wyniki nadan zostaja u niego a wszytsko mam w karcie ciazy wpisane a wiem ze do szpitala bierze sie i karte i wszystkie wyniki!!!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAA i co mnie wkur..... to to ze wpisal tetno plodu a nie mogl nawet wyszukac jednego stukniecia bicia serduszka to na jakiej podstawie to zrobil???????:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: Pomocy

ja mam wyniki swoich badań.Ale teraz pewnie nie bedę miała poniewaz zmieniłam lekarza i tam wyn dołanczane sa do karty nieodbiera się ich.
Nie molziwe zeby w 23 tyg nie było słychac serca!!!! ja bylam na usg w 13 ok nawet przed 13 i juz wtedy normalnie było słychac. W czoraj byłam u lekarza i rowniez słyszalam bicie serduszka dzidzi na samym swtępie ciązy jak sie rozpoznaje ma się TP tętno płodu nawet. Widze ze masz takie same "szczęście" do lekarzy jak i ja...

Ostatnia edycja:
Julia, ściskam Cię mocno. Wierzę, że jednak jeszcze będzie dobrze. Musi być!!!
Zmartwiłaś mnie bardzo. Nawet nie wiem jak w takiej sytuacji się chwalić, ale... spróbuję:

Podobno będzie u nas córeczka. Hania :-)

Przyznam, że to dla nas niespodzianka. Wszyscy w rodzinie wmawiali mi chłopaka. W naszych warunkach mieszkaniowych łatwiej by nam było z synkiem (mniejsza różnica wieku między dzidzią a Karolkiem, niż między dzidzią a Ewunią). Sukienki wszystkie oddałam już dawno siostrze i ciągle są u niej, bo teraz spodziewa się drugiej córeczki. A bluzy męskie leżą... ;-)

Ale na 100% na dziewczynkę się nastawię 17 listopada jak potwierdzi mi to dobry specjalista od USG do którego idę. Ten mój lekarz to ma Rubina zamiast nowoczesnego USG, monitor chyba 9 calowy...

Trudna23 ja Hb mam taka jak ty i jestem szczesliwa bo niedawno mialam 8....kolezanka pielegniarka sie smiala,ze nadaje sie prawie do przetaczania...bo oni od 7 przetaczaja:)...a teraz mi do 11 urosla ...lekarz az zapiał z zachwytu:) no ale zelazo oczywiscie biore dalej...i moje mikstury na podwyzszenie ....czyli....na kazda kanapke duuuzooo natki pietruszki i 2 razy dziennie herbatka rooibos....nie zawiera teiny a ma duzo zelaza ,potasu,magnezu i innych ...
co do wynikow to dostaje je do domu ....i jeszcze ginekolog robi mi taki wydruk na kompie z danych badan, jakies tabelki , centyle na tkorch dziecko sie znajduje,opisy normy ...spoko tak dla naszje info do poczytania w domu
serducho powinno byc slychac...mi w 20 juz slyszal...

Nadrobilam-fajnie ze macie czas i tak duzo piszecie,jest co czytac potem,tylko szkoda ze nie wszystkie wiadomosci sa ok.

Ja dzis zmeczona po pracy,dzidzia byla spokojna przez caly dzien,teraz zaczyna sie odzywac:-)zawsze tak mam ze jak pracuje to nic nie czuje a jak wroce do domu..to wszystko wraca do normy:tak:

Dziewczyny ja tez mialam te okropne wzdecia i bolalo mnie po prawej stronie,czasami az mi bylo duszno,gadalam ze lekarzem i to jest od watroby czyli najbardziej trzeba uwazac na pieczone.

Julia badz silna kobieta.

truda zoltka wcinaj, sok z buraka, zielenine, kaszki bebiko dla niemowlakow z zelazem...mi podskoczylo narazie mam 13,4 hb ... jak dla mnie powinnas juz zelazo brac kocha zmien lekarza....po porodzie bralam ser...cos tam zelazo i po miesiacu mialam 16 hb z 12 ....daje kopa ;-) tylko minus zatwardzonka moga byc

ja wszytskie wyniki mam ze soba lekarz mi oddaje...w pierszej ciazy tak samo mialam on tylko sobie spisuje je do wlasnych notatek...

tanu co to za herbata dokladnie..ja pije ta dla kobiet w ciazy hippa...a ta Twoj to co za cudo i gdzie ja dostane?

reklama
Witajcie:-)
asiunia74 gratuluje córci piękne imię wybraliście:-)
Truda23 jakis ten lekarz nie bardzo ja wyniki dostaję zawsze,serduszko powinno być słychać ja na prawde mam sporo tłuszczyku i w 18 tygodniu lekarka już wysłuchała.
Hb od początku mam taką samą 11,9 w zasadzie nic nie mówiła że jest za mała czy coś mieszczę się w normie:tak:
Dziewczynki herbatkę rooibos można kupić chyba w każdym sklepie ja ostatnio kupowałam w netto takie czerwone pudełeczko z zielonym trochę, ale nie wiedziałam jakie ma wartości dzięki tanu za podpowiedź muszę znowu zacząć ją pić kiedyś piłam ją ale to było jeszcze przed ciążą,przydadzą się dodatkowe witaminki:-)
Julia myślę że nie musisz przejmować się za bardzo swoją waga,w końcu jak cię przyjmowali do szpitala to ważyli jak wypisywali to na pewno też zawsze tak jest skoro nic nie powiedzieli to chyba nie jest to takie ważne,najważniejsze że z maluchem ok i on rośnie na pewno robili usg i to widzieli wiec nie martw się jeszcze tym dodatkowo juz wystarczająco dużo masz zmartwień :baffled:

Do góry