reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Dzis dla odmiany witam was z wieczora.Caly dzien praktycznie czytalam albo spalam.Tak,to moja dzidzia tak sie dzis w nocy wiercila,ze budzila mnie co chwila i musialam w dzien odespac.Teraz sie troche uspokoila ale nadal bryka.
Co do wagi to zawsze waze sie w pizamie i bedac aktualnie w 22 tc,mam 5 kg do przodu.Nie chcialabym przekroczyc 70 kg pod koniec ciazy,wiec daje sobie jeszcze maximum 7 kg na plusie...ale jak bedzie inaczej to tez przezyje.Opracowalam strategie poporodowa-aerobik,taniec,silownia i pas wibrujaco-wyszczuplajacy;-)Zobaczymy ile z tych obiecanek dotrzymam.Wogole to podobno jak sie karmi to sie ladnie zrzuca wage a mialam w planach karmic tylko 3 mies,no nic moze wydluze czas karmienia.A wiece ze moje kuzynki(rowiesniczki),jedna przytyla w calej ciazy tylko 8 kg a druga 9 ??? A teraz to sa wrecz za chude i waza ledwo 50 kg!

reklama
tak to bywa nigdy nie wiadomo co będzie po ciązy. :) W mojej rodzinie moja siostra niestety nie schudła zarowno po 1 jak i drugiej ciązy.W ciaż na dietach i roznych specyfikach i do tego rozstępy na brzuchu i nogach i rozciągnięta skóra :(( moze dlatego się tak boje o siebie :((((

sara27 to Ty nie narzekaj laska jestes nawet w ciązy będzie ok moja sytuacja jest gorsza :(((

sara ja też mam nadzieje że nie przekrocze 70kg ale to chyba marzenia już waże 64kg a teraz to najbardziej bedziemy przybierać na wadze :baffled: jakos trzeba bedzie przeżyć a pozniej ostra dieta mam nadzieje ze szybko zżucę zaraz po macierzynskim musze wrocić do pracy to napewno waga poleci:-) tak sie pocieszam...

A ja przytyłam dopiero 2kg. Trochę mnie to dziwi, czy nie za mało.Ale jem kiedy czuję się głodna, tyle, że unikam tłustych czy tuczących rzeczy (fast foody), przegryzam jabłkami czy innymi owocami. Obecnie ważę 65kg.

a ja pomimo, iż jem głownie owoce oprócz np sniadania i lekkiego obiadu i tak jestem juz duzo ciezka od niektorych z was :(((((((((((((((((( i wogle mam doła i spadam spac papa do jutra

Dzień dobry:-)
U mnie rozpoczął się piękny poranek, a ja w radosnym nastroju, bo wczoraj nie wytrzymałam i zadzwoniłam z pytaniem o te nisko odczuwalne ruchy Dzidziusia i zostałam uspokojona, że wszystko jest w porządku i wiele pań pierwsze ruchy odczuwa właśnie tak bardzo niziutko. Cieszę się i odetchnęłam z ulgą. Ruchy zaczynają być coraz wyraźniejsze, bo na początku były takie bardzo delikatne a teraz to już nie mam żadnych wątpliwości,. że to Dzidzia:-)

Lecę do pracy - dobrego dnia!

u mnie też słoneczko wyjrzało ale jest bardzo zimno tylko 4 stopnie zaraz zmykam na rynek za tymi nieszczęsnymi butami:tak:
a później na usg :-)mam nadzieje że wszystko jest ok i liczę na to że może już poznam płeć

Witajcie muszę nadrobić zaległości poczytać co u WAS.
Chciałam WAM tylko powiedzieć że we wtorek 4 listopada idę na usg 4 d prywatnie w końcu się zdecydowałam .
Chcę wiedzieć czy wszystko jest oki mam nadzieję że tak że dzidzia zdrowa jest no i że w końcu poznam płeć dzieciątka .
Już się nie mogę doczekać .
Kurcze do mojego lekarza nie ma już zapisów do końca roku ja jestem zapisana na 26 listopada a potem to nie wiem co xze mną bedzie . Chyba dopiero po nowym roku .
Żadnych badań jużmnie to zaczyna wkurzać teraz ma mnie wysłać na badania na wizycie bo jak stwierdził to połowa ciąży dlatego też z tego powodu zdecydowałam sie na to usg.
pozdrawiam i życze dużo zdrówka ;-)

Witajcie!
Avanti, fajny ten link - ja niestety cały czas w górnej granicy normy - ale w każdej ciąży tyłam, a potem po 6 miesiącach karmienia piersią wracałam do wagi. A teraz biorę poprawkę na to, że leżę więc nie mam jak spalać. Postanowiłam jednak ograniczyć chleb i mączne rzeczy - na szczęście nie ciągnie mnie do słodyczy.
Maniulka, czekam na wieści z usg :-)
Mamusia, usg na pewno będzie wielkim przeżyciem :-)

reklama
czesc wam,ja tylko na chwilke,moze wpadne pozniej jeszcze.
Po 1 to was oszukalam-dzis patrze ze mam 6 kg na plusie, a wiec 22 tc i 6 kg...
Znalazlam iny kalkulator wagi w ciazy - w korelacji ze wzrostem i w rozbiciu na poszczegolne tygodnie:

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4

Nie wiem jak wy ale ja wyprzedzam normy-waze za duzo wedlug tej tableki ehh.

Nika81 - ja wlasnie mam rozstepy-o dziwo nie na brzuchu ale troche na cyckach i na tylku :baffled: Nic sie nie martw,po ciazy wezmiemy sie za siebie,no nie?
Miotlica to dobrze ze juz jestes spokojna z tymi ruchami.
Maniulka,mamusia - zycze dobrych wiesc na USG i jak najszybciej pochwalcie sie czy corcia zy synus:-)

Do góry