reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Dziewczyny - na 90% od trzech dni czuję kopniaczki mojego Maleństwa! Najczęściej pod wieczór, ale nie tylko poczuję takie jakby delikatne uciśnięcie brzuszka od środka. Powiedzcie: czy to to?! Ja myślę, że tak i baardzo się cieszę. Niepokoi mnie tylko fakt, że czuję te ruchy bardzo nisko, dużo niżej niż pępek - właściwie w podbrzuszu. No i czuję tylko od czasu do czasu w ciągu dnia. Napiszcie, czy to jest normalne, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem.

reklama
Witajcie!

ja tylko wpadłam powiedzieć że żyje...ale padam na buźke!!!

AAA...i mam newsa....Zosieńka się zorientowała że mamusia czeka na jakiś znak i od wczoraj fika koziołki!

Uciekam zalec przed TV...Jutro dzień wyjazdowy...groby i rodzinke odwiedzamy!

Buziaki!

wczoraj miałam wieczorem kryzys
tak strasznie byłam nastawiona na córeczkę i tak bardzo czułam że tam jest, że informacja o tym że to synek dochodzi powoli
kryzys wieczorny był okropny, a niestety mój m mi jakoś nie pomaga:zawstydzona/y: więc jego obecność mnie jeszcze bardziej drażni
jak przeszłyście przez ten etap (te które wiedzą kto tam i jednak pomyliły się co do płci)
ciągle mi jest smutno i jestem rozdrażniona:no:
a najgorsze jest że szukam na forach o inf jak często lekarz na usg3d się myli:no:

Kaczuszka słonko ale to nadal jest Twoja dzidzia wiem o co chodzi bo u mnie jakos tak samo moj chce coreczke i mnie juz tez przyzwyczail do tej mysli, że tez nie wiem co będzie jak się okaze... ale coz co ma być bede kochac je bardzo.100% pewności to się ma po urodzeniu tak mowią zdarza sie że lekarz sie pomyli zwłaszcza ze Twoja ciąza ma 19 tyg i mogla to byc pępowina.Trzymaj sie oby tylko dzidzia zdrowa była a zobaczysz ze to czy jest chłopcem czy dziewczynką nie będzie miało, az takiego znaczenia...:tak:

modroklejka, miotlica - gratulacje kopniaków :-) miotlica, może to być dzidzia - ruchy mogą być bardzo nisko, bo na razie dzidzia ma tyle miejsca, że raz jest u samej góry raz u dołu ;-) ja też raz dostaję kopniaki bardzo niziutko, prawie w kość łonową, a raz wysoko, w sam pępek albo w boki :tak:
kaczuszka, nie martw się - na pewno trochę trudno pogodzić się z tym, że miałaś inne przeczucia ale tak jak pisze Nika, pewność to będzie po porodzie a poza tym jak już się urodzi, to i tak kochać będziesz, wszystko jedno synka czy córeczkę :-)
ja jestem z kolei bardzo nastawiona na synka, nawet przeważnie mówię o dzidziusiu "mały", mąż też, rodzina też trochę - więc bardzo się boję co to będzie jak jednak okaże się druga córka... z niecierpliwością czekam do piątku, kiedy idziemy na usg - mam nadzieję rozwiać wtedy wątpliwości w jedną bądź drugą stronę :tak:

reklama
kaczuszka2 jeszcze trochę i się oswoisz z tą myslą i będzie ok pomyłki się zdarzają tylko statystycznie czesciej z dziewczynek robią się chłopcy tak słyszałam i sama tego doswiadczyłam głowa do góry będzie ok :tak:a my mamy przykład taki żeby się nie nastawiać za bardzo ja bardzo bym chciała mieć córeczkę bo by parka była i synek bardzo chce i cała rodzina stąd te moje przeczucie że to dziewczynka ale tak na prawde w głebi duszy słysze jak lekarz mi mówi chłopiec w ten sposób wiem że nie będę aż tak bardzo zdziwiona tym co usłysze mąż też chce córcie ale cały czas mówi że to chłopak no i u nas w marcóweczkach więcej chłopaków jakos jeszcze nie wiem a już się pogodziłam z tym ze synek nawet wczoraj do głowy przyszło mi imię Miłosz :-):-):-)

Do góry