reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Witajcie Kochane,
U nas śliczny słoneczny poranek.
Mąż wyjechał, ale znów przyjeżdża mama. Wysłałam chłopców do kościoła i mam chwilę dla siebie.
Nika81, ja pytałam dwóch ginekologów i obaj przyznali, że można spokojnie farbować włosy w ciąży, bo farba wnika we włosy, a do skóry przedostają się śladowe ilości. Jeżeli ktoś chce na zimne dmuchać, to może nie farbować w I trymestrze (ja robiłam wtedy pasemka), ale potem to już spokojnie można.
Mirka, jestem za tym abyś zdradziła przepis:tak: Już piekłam szarlotkę wg przepisu Modroklejki - pycha!
Miłego dnia dziewczyny.

reklama
Witam u mnie pogoda nie specjalna ale cóż uroki jesieni :-)
Synek chyba rozchoruje się na dobre bo mimo że podaje mu od piątku syropki kaszle coraz mocniej pewnie jutro czeka mnie wizyta z nim u lekarza szkoda bo bardzo chciałam uniknąć zwolnienia ze szkoły bo ciężko mu później nadrobić zaległosci,no i za 2 tygodnie wyjazd więc też będę musiała zwolnić go ze szkoły na 8 dni ale co zrobić choroba nie wybiera,no i ja muszę uważać żeby się nie zarazić.
Miłej niedzieli :-):-):-)

MANIIULKA, zdrowie najwazniejsze, szczegolnie, ze przed Wami wyjazd i wazne abyscie wtedy byli zdrowi. Ja mam taki system z dziecmi, ze gdy sa chore prosze nauczycielke by podala mi lekcje do przodu i staram sie z nimi na biezaco robic w domu.

Vinniki tez tak będę musiała zrobić bo inaczej zaległosci straszne będą ogólnie materiał jest bardzo rozszerzony czasami sie zastanawiam czy oni z tych naszych dzieci geniuszy chcą zrobić takie rzeczy w 2 klasie to jak dla mnie szok :szok:A zdrowie najważniejsze tak jak piszesz :-):-):-)

Maniulka, też uważam, że program jest przeładowany, a przede wszystkim wiele rzeczy jest uczonych niepotrzebnie, a czasem brakuje tego co istotne, np. udowodniono, że materiał w klasach I-III jest bardziej pod dziewczynki niż pod chłopców - chłopcy potrzebują więcej zajęć ruchowych, jakiegoś majsterkowania, zajęć kształcących logiczne myślenie - a tego w polskich szkołach brak :-( Nie przejmuj się, poradzicie sobie. W jakiej części Norwegii jest Twój mąż? My mamy znajomych w Norwgii w Eidsvag i chcieliśmy tam jechać na następne wakacje, ale dzidzia chyba nam opóźni plany o rok ;-)

Vinniki tak zajęć ruchowych mało,klasa sportowa od 4 a mojemu bardzo by się przydał ruch a poza tym on uwielbia biegać jeździć na rowerze.
Mąż jest koło Alesund ogólnie Norwegia jest piękna teraz będę tam 3 raz i za każdym razem jest super byłam zimą latem teraz kolej na jesień :-)
My chcielismy na wakacje do Egiptu jechać tzn.takie były plany ale nie pojedziemy bo gdzie z takim maleństwem ale odbijemy sobie może w roku 2010 :-)

reklama
modroklejka, dokładnie, powinno być za darmo :tak:
anita&maciek, ja mam ruchy od dawna, teraz coraz mocniejsze - wczoraj wieczorem tak się dzidziuś wiercił, że brzuch miałam "kwadratowy", pępek mi raz wychodził do góry raz się zapadał, komedia po prostu :-D i kopniaki od czasu do czasu w różne strony brzucha dostaję
miotlica, trzymam kciuki

a taki artykulik sobie przeczytałam - nie ma jak przymus "bycia modnym" :sorry2: Przyszła mama ma być sexy - - Chcę być Mamą - Onet.pl Dziecko

Wiesz mam ruchy i to teraz juz jestem pewna ze nasz chrabaszcz tak sie wierci..ale mam je tylko raz dziennie po kilka minut,taka seria..nawet juz pod reka czuje,ale martwie sie ze sa one tylko wieczorem jak lerze juz w lozku..
No ale nie ma co sie martwic bo nasz Nikus sie tez wtedy martwi:happy2:Jutro do lekarza i zapytamy pana doktora jak to wlasciwie powinno byc..bo czuje naszego maluszka juz od 26.09:happy:

Do góry