reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Witam:-)
Ja już kawusię popijam,Marti własnie wstała i ogląda bajeczkę teraz hicior u nas to Tomek i przyjaciele :-pPogoda podobno ma być ładna,czyli bez deszczu.
Tak patrze na tą moją Martyne i dochodze do wniosku że już taka ona duża,kumata tyle rozumie coraz starsze te nasze dzieci,tęsknie czasami do maleńkiej Martyni,wtulonej w piers i takiej niewinnej,bezbronnej,we wrześniu nasze szkraby w większości będą miały półtorej roku(mamy kilka starszych:tak:)jak ten czas szybko zleciał

reklama
Maniulka ja nie tesknie w ogóle,, szczerze to ja wolę juz takie kumate dzieciaki, cieszę się ze Zośka coraz starsza, rozumniejsza, z niecierpliwością czekam kiedy się z nia dogadam po ludzku, a karmienie piersia to największy koszmar mojego macierzyństwa, nic a nic za tym nie tęsknie.
Dzisiaj ma przyjsc do nas facet z agencji nieruchomości bo chcemy wystawic mieszkanie z tymże musze napisac kiedy je zwolnimu a ja nie mam pojęcia, sparwy sie przeciągaja, umowę przedwstępna podpisujemy 8 wrzesnia, potem składamy w banku wniosek o kredyt, na który trzeba czekac ok 4 tyg, pewnie klucze do mieszkania odbierzemy pod koniec października, czyli ekipa by weszła od listopada i teraz nie wiem ile czasu trwa wykończenie takiego mieszkania myslicie ze do lutego da rade tj 3 miechy???

Ivaz zależy jaką ekipę zatrudnisz, oby nie taką jak moi sąsiedzi, od maja im robią taras ;-) może ktoś Wam może polecić solidna i szybką firmę

a ja po swoich przejściach porodowych, powiedziałam, że nie chcę więcej dzieci, ostatnio oglądałam zdjęcia Kuby jak był malutki, siedziałam tez na allegro oglądając małe ubranka z myślą ile radości jest w kupowaniu i stwierdziłam, że za jakiś czas trzeba się wziąć za drugiego szkraba ;p

a teraz na pewno trudniejszy okres przed nami, przynajmniej mi się tak wydaje, bo oczywiście na każdym kroku, boję się żeby nie popełnić jakiegoś błędu w wychowywaniu mojego małego mistrza ;)
a nie wiem jak jest u Was ale mam coraz mniej wolnego czasu, Kuba cały czas przychodzi ciągnie mnie za rękę do zabawek i na dobrą sprawę to nawet nie mogę zjeść spokojnie ;]

Ostatnia edycja:
tzn zjeść to mi da, najwyżej mi zje połowe tego co mam na talerzu, ale jak wychodzę do kuchni albo do wc, a on akurat chce żeby z nim klocki układać to jest histeria ;) jak zmywam naczynia to odpycha mnie od zlewu i pcha mnie do pokoju ;]

pierwszy raz wystawiłam kilka rzeczy na allegro po Kubie i swoich i trochę śmiać mi się chce, bo ludzie potrafią za używaną rzecz zapłacić tyle co ja za nową, a może i więcej, bo aukcja wciąż trwa ;p

Hej wam dziewczyny witam sie z wami dopiero dziś dzień pełen wrażeń rozpoczęcie roku szkolnego mojego Bartka jego nowa szkoła nowa klasa pierwsze koty za ploty Bartek był zestresowany na maksa panią mam nie za ciekawa z wyglądu jest po dobrej 40-stce nauczycielka w-f zobaczymy jak to będzie później trochę sobie porozmawialiśmy po apelu oprowadziła Bartka po szkole wszystko mu pokazała szkoła jest duża z basenem wielkim jak dla Bartka duża szkoła naprawdę ale najważniejsze ze się cieszy:-)oby tak dalej od jutra pilnuje już chłopca plan lekcji ma akurat moje dni kończy o 12 a w te dni co mam będzie go odbierać to o 17 mater w zerówce i do 17 lekcje szok:angry:
rehabilitacje załatwiłam na 13 wrzesnia pierwszy cykl; następny w listopadzie dopiero:sorry2:

Tymi mój przechodzi ciężki okres dziś zajrzałam mu w buzie a tam 8 zab(razem ma 16 zębów a 8 na raz idzie) dziąsła takie rozpulchnione:szok: matko tak mi go szkoda stosujemy ten dentinox plus nurofen ale tak średnio nocki zarwane on gorący jak ogień znów mi spi:sorry2:dziewczyny ja nie mogę tak pisać na raz wszystkiego bo to zaczytać sie idzie;-)

Iśku może i tak, ja bym tyle nie zapłaciła ;D

Tymuniek fajnie że młody zadowolony z nowej szkoły, niech się dobrze uczy ;p mój mały ma dopiero 10 zębów i wybijają się dwie 4 na dole, na szczęście nie mamy przy tym problemów, te pierwsze szły czwórkami i też nie marudził, ani nie gorączkował, teraz to boję się tylko trójek, ale każde dziecko inaczej przechodzi więc mam nadzieję, że i trójki wyjdą po cichu ;] no do 17 w zerówce to rzeczywiście przegięcie, biedne te dzieci, a jeszcze muszą 20-sto kg plecak dźwigać ;]
Kuba też ma ciężki okres, ale nie przez zęby, musi mnie mieć dla siebie cały czas, rzadko kiedy mogę nawet wyjść z pokoju, oczywiście zostanie z tatą czy z babcią, ale jak wracam to wypada na klatkę i cieszy się jak wariat, a tak to cały czas chce żeby się z nim bawić, jak coś nie idzie po jego myśli to oczywiście nerwy i płacz, ale jak dotąd udaje mi się to zawsze opanować :) ogólnie bardzo grzeczny jest, wynosi pieluszki do śmieci, talerze do kuchni, jak powywala garnki z szafki i powiem żeby schował to chowa, jak drze się na mnie w kuchni, bo zmywam naczynia, to mówię żeby poszedł krzyczeć do pokoju i idzie, słucha się mnie czy co? ;p

Witam z rana kawa wypita ja już spać nie mogę zgag mnie okropnie meczy od wielu lat:sorry2:i ciężko spać zresztą teściowa na grzyby się szykowała maż do pracy i trudno nikogo nie usłyszeć:baffled: noc spokojna ze strony Tymcia bo nie płakał;-) Pranie juz robię ma być pogoda mam nadzieje ze mi wyschnie wczoraj moja sąsiadka rozpaliła takie ognicho na działce ze całe pranie mi przeszło dymem wściekłam się na maksa ale co zrobie:angry:to okres już działkowców spalanie śmieci itd.

agnesiaa Tymi tez jakiś czas temu był taki ze chciał mieć mnie tylko dla siebie;-)nawet siku nie mogłam zrobić odrazu ryczał a teraz jakoś tak nie mieszka z nami chwilowo teściowa i może dlatego nie krzyczy za mną nawet został z nia na kilka godzin chyba z 2 razy tez nie płakał
Fajnie ze twój maluszek taki posłuszny;-)wyrzuca pieluszki itp super

ja się wyspałam mimo, że Kuba o 6 zrobił pobudkę, ale w nocy ładnie spał i go nie słyszałam ;p
ja do wc jak idę i nie ma nikogo w domu to muszę zostawić otwarte drzwi, bo inaczej zacznie się histeria, to taki okres, że chce mnie mieć na wyłączność, moje chrześnica też tak miała, tyle że ona z nikim innym nawet zostać nie chciała początkowo, a Kuba nie robi problemu ;]
od 6 września zaczynam praktyki w aptece, chyba się stresuję ;p

reklama
Iśku Gosia już od dawna śpi bez szczebli a to dlatego, że jeden szczebelek się gdzieś zawieruszyły.
Więc nie wkładamy jej na noc jednego sensu bo ona widzi otwór i chce przez niego wyjść a niestety jest za mała przestrzeń i se klinuje ... strach pomyśleć co by mogło się stać gdyby w nocy się tak zaklinowała i wierciła żeby wydostać.
Ani razu nie spadła.

Do góry