reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Ewelciu to może go choć do wózka trzeba było wsadzić i pobujać może by przysną.

Ja dziś byłam na cmentarzu, pomyłam pomniki taty i dziadków. Jutro przydało by się kupić trochę zniczy. Eh nic mi się nie chce.

reklama
Ewelcia, a jak Szymon reagowal pierwszego dnia bez smoka? Szczerze przyznam, ze cie podziwiam, ze tak wczesnie odstawiasz. Dla mnie to na razie nie do wyobrazenia.:sorry:Ale kiedys sie trzeba bedzie przemeczyc...

Moonik moj Szym w dzien wogole nie uzywal smoczka,tylko do sasypiania.
Zaczelam w niedziele wieczorem i nie dalam mu do spania - budzil sie chyba 6 razy z poniedzialku na wtorek obudzil sie 3razy z wtorku na srode 1raz a w ostatnia noc 2razy!!!!
Widze po nim ze nie potrzebuje juz smoka do zasniecia,zjada kaszke po kapieli,czasami koncowke juz na spiocha,odkladam go do lozeczka i tyle.
Za nim zasne to zagladam do niego kilka razy zeby sprawdzic jak spi,za kazdym razem inaczej:-p.
Jak w dzien sie o cos uderzy czy placze bez powodu a raczej marudzi to go biore na rece zagaduje,pokazuje jak sie swiatlo zapala i gasi,jak sie drzewi otwieraja - poprostu zajmuje go czyms innym.
Jak idzie na przedpoludniowa drzemke to daje mu pic wode,jak marudzi biore na rece tule i mowie spokojnym glosem,odkladam i glaszcze po glowce czasami jeszcze posteka to daje mu znow pic glaskam i zasypia.
U Ciebie moze byc gorzej bo wy w dzien uzywacie ale ja bym probowala,bo do roku podobno jalatwiej.
Nie wyobrazam sobie zeby moj Szym mial chodzby 2lata i biegal ze smokiem-jestem jakas antysmoczkowa.
Wogole jak zaczelam mu dawac smoka to mialam jakies dziwne wyrzuty sumienia.......................:dry:

Kurcze, ewelcia, u nas bez smoka to by bylo jedno wielkie DARCIE sie. Po operacji przez pare dni nie mogl dostac, no to mielismy w dzien i w nocy takie ryki, jakby kolki miał. Na 4 dzien juz dostal smoka i odetchnelismy. On czesto spał w dzien, stad smoczek - zawsze przed zasnieciem. A moze mu sie zmieni, jak zrobi sie troche bardziej kumaty?

Iśku, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jak usunąć podpis - bo wyrywanie kartek to jednak niefajne... jak się wydrapie żyletką, to zostanie ślad.. może zakleić jakąś białą karteczką, czy co...

u nas nocki ostatnio do kitu, mała budzi się bardzo często, biorę ją do nas potem odkładam i tak w kółko :-(

Witam:-)
Wczoraj Martyna padła mi po 19 to dzisiaj zrobiła mi z woza o 5 jak w wojsku:szok::-)jadła dwa razy o 12 i 3 o 12 jeszcze nie spałam więc luz,ale o 3 to przesadziła no i o 5 koniec spania więc jestem lekko nieprzytomna ale licze na to że zaraz pójdziemy lulu

reklama
W Pl w moim ogródeczku tez miałam clematisy rózne,różniaste ale ten fioletowy był najstarszy więc zawsze pięknie kwitł :tak:cudne sa tez o nazwie Błękitny anioł i Jan Paweł 2
A temperatura u ciebie jak w maju więc już wiadomo czemu kwiatom się poprzewracało :-D

Do góry