reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Poczytała trochę ten poradnik Tracy Hogg i muszę przyznać że jest interesujący, na razie przeczytałam o zabawie i karmieniu po trochu. W sumie robię podobnie jak ta Pani opisuje. To znaczy nie zabawiam czymś cały czas Patrycji, ma swoją stałą dosyć porę kiedy się bawi miśkami przyczepianymi do fotelika, i kiedy leży na macie (nie jest to od razy po sobie, jest dosyć długa przerwa pomiędzy dwoma zabawami) więc Patuś nie może się tym zmęczyć i po zabawach nie płacze :-). Ale poradnik przeczytam cały bo mnie szczerze pisząc zainteresował :tak:.

reklama
Kaczuszka włosy wypadają to norma- w ciąży nie wypadają w ostatnim trymestrze więc teraz musi wypaść to co wtedy ie zdążyło - ale wydaje się że tego jest strasznie dużo. nie przejmuj się

Sara jak Juli fajnie śpi na macie ;-) Patrycja by chyba nie zasnęła hmm, raczej tak jak pisała miotlica zaczęła by marudzić.

a ja z rana tylko sie przywitac i powiedzieć że raczej mnie nie bedzie cały weekend:tak: jesteśmy w domu więc porobimy troche na działce i na zakupach pojeździmy.
ATsonia my się wybieramy na zakupy do IKEA:-D na targówku:tak: może też się wybieracie?:tak: ale my to jutro z rańca:tak:
Gratlacje dla męża:-)

Kurde mój też ma w połowie lipca obrone, znaczy się chyba jak jż m promotor żadnych poprawek nie zrobi:-D ale mój inzyniera... trochę m się zeszło ze studiowaniem bo to juz stary koń:sorry2:

Sara robisz smaka na bułeczki!! a ja nie moge z truskawkami bo Oliwier wysypki dostaje:-(

przepraszam ze nie odp wszysstkim ale lece bo syn woła:-D

Miłego weekendu:tak:

Ale bym się wybrała do IKEA uwielbiam tam robić zakupy:-) W ogóle to chyba jestem maniaczką zakupów, zwłaszcza spozywczych i artykułów kuchennych:-)

Sara mi też ostatnio chodziły po głowie bułeczki z truskawkami ale ostatecznie wygrywają muffinki. Na dziś zaplanowałam Muffinki kokosowo-limonkowe:-)

Dziewczyny czy wy tez macie problem z regularnością miesiączki po porodzie? Bo aż się boję czy w ciąży nie jestem:baffled: Ostatnio miałam @ 6 tyg temu. Wcześniej było jak w zegareczku co 4 tyg. Ale to chyba normalne że trzeba troszkę czasu aż się wszystko ureguluje co?

ATsonia gratulacje dla męża!!! Ja jeszcze kończę pisanie magisterki. Najpóźniej we wrześniu będę się bronić...już mam stresa!

Dziewczyny czy wy tez macie problem z regularnością miesiączki po porodzie? Bo aż się boję czy w ciąży nie jestem:baffled: Ostatnio miałam @ 6 tyg temu. Wcześniej było jak w zegareczku co 4 tyg. Ale to chyba normalne że trzeba troszkę czasu aż się wszystko ureguluje co?

ATsonia gratulacje dla męża!!! Ja jeszcze kończę pisanie magisterki. Najpóźniej we wrześniu będę się bronić...już mam stresa!

Karolka ja nie mam problemow z regularnościa @, przed ciąza miałam jak w zegarku co 27 dni teraz tez regularnie, czasem roznica dzien w ta czy w ta ale to chyba zadna roznica:-D

ja tez zamierzam bronic sie pod koniec wrzesnia a dopiero zaczynam pisac prace wiec czekaja mnie pracowite wakacje:-(

Ja dzis mam dzien lenia, nic mi sie nie chce, złapała mnie burza na miescie jak wracałam od kosmetyczki i zmokłam jak kura:wściekła/y:
jakos dzis nie mam weny na pisanie:zawstydzona/y: jutro mamy chrzciny a wcale nie chce mi sie na nie isc jak sobie pomysle ze bede musiała ogladac mojego tescia:wściekła/y: pewnie znów wyskoczy z jakas swoja madroscia:angry:
ech uciekam

!

Ja miałam tylko jedną @ 12 czerwca:-(

ja przez tą pogodę bardzo malutko zaglądam na forum, dzisiaj pierwszy raz, i jeszcze nic nie nadrabiałam (ale za chwilę zacznę ;-)). Sąsiedzi dzisiaj zrobili dzieciom fajną zabawę :-). Przyjechali do nich sąsiada brat z żoną i dziećmi (dziewczynka 1 roczek i może z 4 latka) i mieli taki zamek dmuchany ;-) (jak na festynach) i basen z kulkami :tak:, basen to ja kupię jak Pati będzie starsza a zamek to za duży był :-D pewnie mieli skądś wypożyczony. Idę teraz nadrabiać :tak:

reklama
No to dużo w tym wątku nie miałam do nadrobienia :-D. Ja okres mam jak na razie regularny czyli cykl trwa u mnie 28 dni, tak jak przed ciąża. Od kolejnej miesiączki zacznę brać tabletki więc już krwawienia z odstawienia na pewno będzie regularne ;-). Miałam od teraz zacząć brać ale zaczęłam tak ładnie kilogramy tracić, a bałam się że tabletki to zatrzymają...he he chyba przez ten cykl już nie cały nie zajdę w ciąże :-D

Do góry