reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Maniulka, ja zaliczałam Komunię przez dwa ostatnie lata z rzędu - najpierw jeden syn potem drugi. Rzeczywiście dużo było spotkań i chodzenia do kościoła (wszystkie różańce, roraty i majówki). Ze starszym chodziłam, młodszego puszczałam samego z bratem. Obie komunie wspominam wspaniale :-) Ja przy moim lezeniu ciesze się, że chłopcy samodzielni - sami chodzą do szkoły i na zajecia dodatkowe. Miłego dnia!

reklama
Cześć dziewczynki!!!
Mam do Was znowu małe pytanie, czy pojawia się już u Was na brzuszkach linia negra?? Bo ja właśnie widzę, że u mnie tak... Heh tak się ciesze że moja ciąża się ujawnia:-D

A pozatym to nadal cierpie...Kaszel mnie dusi, nos od kataru mam czerwony jak niezły pijaczek, mąż mówi, ze coraz gorzej wyglądam, jestem poprostu zmęczona, ciężko mi się oddycha, ale mam nadzieję, ze antybiotyk zacznie w końcu działać...

Maniulka, faktycznie napięty plan:tak:

Vinniki, a Twoje krwawienie ustało już całkowicie?? Mam nadzieję, ze tak, bo wiem jak to drażni. Dobrze, ze masz już takich samodzielnych mężczyzn ;-)

Miroslava, trzymam kciuki aby choróbsko jak najszybciej odpuściło. Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki :))
Jeszcze nie mam linii, jestem w trochę młodszej ciąży od Ciebie, ale bardzo się będę cieszyć jak się pojawi - w tamtych ciążach jej nie lubiłam, zresztą bardzo długo mi schodziła, kilka miesięcy po porodzie. Ale teraz to będzie radość! Oznaka że z ciążą w porządku. :)
Już nie krwawię ani nie plamię, w ogóle to było takie jednorazowe chluśnięcie krwią - ale była tego chyba z objętość filiżanki - podobno krew z krwiaka zbierała się w nocy i rano to ze mnie wyyleciało.
Przy okazji mam pytanie: czy jest tu gdzieś na forum wątek dla kobiet w ciąży zagrożonej? Może któraś z Was wie coś na ten temat, bo ja nie znalazłam. Chętnie bym podpytała kobiet, które są lub były na tzw. "podtrzymaniu" o kilka spraw.
Pozdrawiam - pusto tu dziś - pewnie pracujecie...

cześć dziewczyny!:-)
cieszę się że u was wszystko w porządku, Miroslava życzę Ci abyś szybko wyzdrowiała,
ja musiałam się zamienić na zmiany bo nie dawałam rady z moimi mdłościami. jak mam na popołudnie to wszystko jest ok, a jak mam na rano i muszę wstać o 5 to mam straszne mdłości, wymiotuję a potem to mnie do 10 boli żołądek. :-( Kiedy to sie wkońcu skończy. :confused:
Co do witaminek to ja biorę tylko folik, troszkę się tym martwię bo tutaj to w ogóle jest dziwnie, nie wiem do kiedy go brać wizytę mam dopiero na początku października. jak czytam jak wy często chodzicie do lekarz, te wszystkie badania?! ja byłam tylko raz na wizycie( pobrała mi krew, zmierzyła ciśnienie, zważyła, zmierzyła i to tyle) i raz na usg. :szok:
do kiedy w ogóle trzeba brać folik? Ja kończę 14 tydzień, wizytę mam za trzy tygodnie no i nie wiem. brać go cały czas?
pozdrawiam

Vinniki, najwięcej dziewczyn w zagrożonej ciąży znajdziesz na wątku ciąża po poronieniu, a pozatym to nie wiem...

Nika, hmmm, ja od 12 tyg biorę Feminatal N, folik brałam do 12, nie wiem, może popytaj się w aptece o jakieś witaminki dla kobiet w ciązy...

do kiedy w ogóle trzeba brać folik? Ja kończę 14 tydzień, wizytę mam za trzy tygodnie no i nie wiem. brać go cały czas?
pozdrawiam

idz do apteki i kup juz sobie bo ja folik juz 3 m-ce przed poczeciem bralam , ale to dziwne ze lekarz nic ci nie powiedzial, bo mi kazala kupic...

Wiesz ja mieszkam w Irlandii tez tu tak jest ze nie chodzisz co chwile do lekarza... i wiem co czujesz , ja mam 2 usg dopiero 25 wrzesnia gdybym nie zaczela plamin w 5 tyg. to bym to bylo moje 1 usg:baffled:

Mirosłava zycze zdrówka...

Ja to tak przelotem bo musze ejchac po prezent dla koleznki corki konczy dzis 7 lata i co takiemu dziecku kupic, nie mam pojecia...

Hej dziewczynki, jestem szczęśliwa, chociaż chora tak jak Mirosława, wczoraj na wizycie okazało się, że z dzidzą ok. przezorność karku też ok. :-D co do określenia płci za wcześnie, dzidza leżała do nas profilem, widziałam za to nosek, usteczka , czółko, bródkę, a szyję jaką ma długą, już za nią tesknię nie mogę i doczekać się naszego spotkania...:tak::-D
Wyniki też mam rewelacyjne...nie potrzebujemy dodatkowych witamin, tak więc zostaje na foliku, a wczoraj kupiłam sobie herbatkę hippa dla kobiet w ciąży.
Obciążenie glukozą robi się w 22-24 tygodnia ciąży.

Co do choroby mam zapalenie zatok i gardła, z naciskiem na to pierwsze, dostałam tak zresztą, jak Mirka antybiotyk, Bioparox, tantum verde i rutinoscorbin
strasznie boję się brać antybiotyk, ale ten podobno to jedyny jaki można, podawać kobietom w ciąży, nie wnika w krew, ani mleko matki.
Wyjazd nad morze tak mi zaszkodził ;-), a raczej mojemu synusiowi od Mikołajka wirusa załapałam hihihi

Pozdrawiam Was kochaniutkie

Sofik ja też trzy miesiące przed poczęciem zaczęłam brać folik, chodzi o to że ja nie wiem jak długo go sie bierze? bo niektóre dziewczyny piszą że odstawiają po 12 tyg.:confused:

reklama
Pryjmowanie witamin w ciąży zależy od wyników badań bo jeśli w organiźmie jest wystarczająca ilość to witaminek sie nie przyjmuje żeby nie przedobrzyć dlatego m.in. badania robi się przeważnie raz w miesiącu.

Ja w pierwszej ciąży od samego początku brałam witamyny Prenatal + kwas foliowy przez całą ciążę, a teraz narazie biore tylko kwas foliowy bo w organiźmie mam wystarczającą ilość

Do góry