reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Króliczątko - z tym prezentem od dzidziusia, to słysząłam że dobrze jest taki zakupić i dac naszemu "starszakowi od "maleństwa" jak wróci ze szpitala. Jeszcze o tym nie myślałam, ale chyba trzeba bedzie coś zakupić :-)

reklama
Dzien dobry :happy:
Oj dziewczyny ja tez nie mam w czym chodzic, mam jak narazie jedne spodnie ciazowe, reszta to dresy bo tylko w nie sie mieszcze. Tu w Anglii nie ma takich zim mroznych, wiec na szczescie nie musze myslec o kurtce na zime. Mam plaszcz od kuzynki, a ze ona troszke wieksza to sie w zime z brzuszkiem dopne :tak::-p

Wczoraj caly dzien mialam takie klucie po prawej stronie, tak jakby jajnik caly czas pobolewal. Troche sie wystraszylam, ale mam nadzieje, ze tam wszystko rosnie i musi bolec. :confused2: Najlepsze jest to, ze jak nic sie nie dzialo to teraz mam wrazenie, ze brzuszek z dnia na dzien wiekszy. W koncu to 5 miesiac wiec kiedys musi urosnac.
Myslicie, ze takie bole to nic powaznego? Dzisiaj jak narazie nic nie boli.

Ok wracam do pracy, dzis tylko 5 godzin i do domciu. Potem lece na male zakupki bo moj A jedzie we wtorek do Polski na 3 dni zakupy zrobic (zwlaszcza miesiwo :-p), pozalatwiac kilka spraw i wraca. Musze cos kupic chrzesniakowi na urodziny. Dobrze, ze ma teraz fascynacje LEGO wiec przynajmniej wiem co mam kupic. :-p:tak:
Pozdrawiam, lece popracowac :-D
Kochana mnie wczoraj wieczorem tak kulo po prawej stronie, że ledwo noge mogłam wyżej podnieśc jak chciałam spodnie zdjąc. Ale to chyba tak nie raz jest, bo wszystko się rozciąga, także ja nie panikuję. Dziś już mnie nie boli;-)
Ale masz dobrze, że nie macie takich mroxnych zim..:tak: Ja zaraz na allegro wejdę i poszukam odpowiedniego fasonu i potem w sklepach podobnego;-):-) A !! Jak ja uwielbiałam klocki Lego:tak::-D

hehe my z M też jesteśmy fanami Hausa i Chirurgów(tylko niestety w Polsce nie ma jeszcze następnego sezonu:-()
A hausa, mamy wszystkie sezony:-D
Ja wstałam dziś o 6:00 i jakaś nie przytomna jestem:eek:
Wow..:-) Wszystkie sezony:zawstydzona/y::-D:happy: Ja w tv oglądam 5 sezon..:zawstydzona/y::-) Ale wczesniejszych nie oglądalam, no może ze dwa odcinki któregoś;-)

Ide sie szykowac do lekarza. Dzisiaj sie dowiem co i jak ze mna, a wlasciwie z moja krwia. W koncu sa wyniki po 3 tygodniach wyczekiwania. Jestem dobrej mysli!!!!!
Buziaki!!!!
Trzymam kciuki by wyniki były dobre:tak: daj znac jak wrócisz:tak::-)

Mi się podoba ten płaszczyk, tylko jakoś przez internet boję się go zamówić:confused2:
Mi też sie podoba:tak: Ja też się boję ubrań przez net zamawiac.. wolę przymierzyc..;-)

Nutica - mój mały ma dopiero 2 latka, ale póki co jeśli chodzi o ciążę jest poprostu pzrekochany.

Jak mu wytłumaczyłam ze u mamusi w brzuszku jest dzidziuś i lekarka nie pozwoliła mamie nosić, to do tej pory jak go chcę podnieść, to mi sie pyta - mamusiu, masz siły? możesz nosić? Głaska brzuszek, całuje... Przytula i mówi, kocham cie dzidizusiu. Oby to się nie zmieniło :-D
Ostatnio jak poszłam na usg, to został u mojej mamy. No i zaczęli go podpuszczac, czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Na początku twierdził że siostrzyczka, a teraz że braciszek powiedział. NO to moja siostra pyta go, a jak dzidziuś bedzie miał na imię Jaś? a może Marysia. Na to Filip powiedział - Marysia jest u babusi.. Wszyscy takie oczy na niego :szok:, u jakiej babusi (bo u nas żadnej Marysi nie ma), a on u babusi Jasi (czyli Filipka prababci). Na to oni jeszcze większe oczy. Jak to u babci Jasi jest Marysia. A on im dowalił, RADIO MARYSIA....
(wszsytkie imiona zdrabni i stwierdził że radio Maryja to radio Marysia). A wie że u tej babci jest to radio, bo zawsze chce jej przekręcić, i zawsze mu mówimy żeby nie przestawiał bo babcia ma nastawione radio Maryja i nie bedzie umiała sobie ustawić
Ale się z M usmialismy:tak::-D:-D:-D
Musiałam mu to przeczytac:tak::-)
Wspaniały synek:tak::-)

A co do stosunku mojej córki do dzidziusia w brzuszku to oczywiście jest przesłodki. Dziś jak do przedszkola wychodziłą (ma 4 latka) to pocałowała brzuch i mówi papa dzidziusiu wróce do ciebie poźniej jak mama mnie z przedszkola odbierze:-) No i oczywiście zapytała mnie kiedyś czy dzidziuś już słyszy i czy mogę sie zapytać o to pana doktora. Więc powiedziałam jej że pewnie słyszy a ona do brzuszka wyskoczyła z prośbą o lalkę od dzidziusia jak się urodzi. A że lalka jest reklamowana w telewizji tociągle mnie woła żeby dzidzia usłyszała co to za lala :tak:
I jak dzidzia przyjdzi ena świat to kupisz lalę?;-) Bo ja słyszalam, że niektore mamy kupują przyszłemu rodzeństwu własnie jakis drobiazg i mówią, że to od dzidziusia, żeby nie były zazdrosne poźniej o niego:tak:

A on im dowalił, RADIO MARYSIA....

Radio Marysia, boskie, uśmiałam się!!!! :-D:-D:-D

A co do stosunku mojej córki do dzidziusia w brzuszku to oczywiście jest przesłodki. Dziś jak do przedszkola wychodziłą (ma 4 latka) to pocałowała brzuch i mówi papa dzidziusiu wróce do ciebie poźniej jak mama mnie z przedszkola odbierze:-) No i oczywiście zapytała mnie kiedyś czy dzidziuś już słyszy i czy mogę sie zapytać o to pana doktora. Więc powiedziałam jej że pewnie słyszy a ona do brzuszka wyskoczyła z prośbą o lalkę od dzidziusia jak się urodzi. A że lalka jest reklamowana w telewizji tociągle mnie woła żeby dzidzia usłyszała co to za lala :tak:

Ooo, to koniecznie dzidziuś musi "przynieść" siostrzyczce upragnioną lalę :-) Podobno jest to metoda polecana przez psychologów, że starsze dziecko otrzymując przy okazji narodzin młodszego własną lalkę-bobasa i wózek lepiej reaguje na prawdziwe dziecko. Moja bratowa tak zrobiła i faktycznie ich dwulatka zaakceptowała braciszka bez problemu. Może faktycznie coś w tym jest?

Moja Majka wczoraj wpadła w zadumę, bo zdała sobie sprawę, że będzie "starszą siostrą" (jak to najpierw ujęła "grubszą" siostrą, bo zapomniała słowa "starsza" :-D). Coś miałam wrażenie, że czuje, że wkrótce skończy się jej beztroski żywot jedynaczki :-p

Ehh - słodkie te dzieciaki. Mam nadzieje ze nie zaczną być zazdrosne :sorry:. Teraz jest na prawdę wspaniale, jak tak dbają o młodsze rodzeństwo.
Ale zadziwiające jest jak dzieci potrafią sobie przeanalizować sytuację, ich myślenie jets takie abstrakcyjne. Tak jak z tym słówkiem pisałaś - że "grubsza" bedzie. No bo faktycznie, grubsza, znaczy większa, a wieksza kojarzy sie ze starsza :tak:. Całkiem logiczne ;-)
No i z tymi prezencikami coś musi być, skoro wszystkie o tym słyszałyśmy :-p

Tak kupię jej lalę. NIestety nie jest to bobas lecz pewna Barbi. No cóż uświadamiam sobie że moja córka rośnie skoro tak bardzo ją ta Barbi urzekła:-) Jeszcze nie ma takiej lalki tylko kuce bobasy i pluszaki. Odwlekałam kupno Barbi ale przed tym nie ucieknę. A moja córka tak chce i czeka na orezent że spytała sie mnie czy dzidziuś może tylko na taka malutką chwileczkę wyjść dać jej prezent i dalej wrócić i rosnąć w brzuszku. Ach muszę je tłumaczyć wciąż i wciąż jak to z tą ciążą jest. I nawet jak usłyszała że jakieś postaci w bajce coś ciąży ( w sensie jest mu ciężko) to mnie zapytała: mama jak to ten miś jest w ciąży???:szok:

Też mam częste bóle głowy, M nawet przyniusł z pracy ciśnieniomierz by sprawdzać ciśnienie...Od paru dni właśnie mnie tak tylko ćmi, tfu tfu , lepsze to niz też okropny ból:/
Witam ja też mam czasami bóle głowy na szczęście nie zbyt często. Mój gin powiedział że Paracetamol jest bezpieczny, ja jednak i tak biorę go jak już naprawdę nie mogę wytrzymać, ale spokojnie możesz go przyjmować.
Pozdrawiam

A mój synek zawsze rano "Cześć słoneczko" - i to do brzuszka. :-D
Sam powiedzial, ze jak dzidzia się urodzi, to pewnie da mu klocki Lego, nie wiem gdzie sobie je wymyślił. Może w reklamie zobaczył. ;-)
Ehh, ta noc była najbardziej dziwna ze wszystkich. SPAŁAM W SAMOCHODZIE!! Oczywiście samochód był w garazu, a syn u babci. :rofl2:

O matko skasowało mi się z naskrobalam bardzo duzo:szok:

Co do zakupów na allegro jestem 100% za zakupami bo ceny są bezkonkurencyjne i czasem można coś upolować ale najpierw mierze wszytko centymetrem :-) Mimo to pare razy sie sparzyłam :sorry:Zastanawiam sie nad kupnem zimowego płaszcza przez allegro bo szkoda na nowy wydawac kupe kasy a tak zaoszczedzi sie bo wiadomo to tylko sezonowa ciążowa odzież...chyba ze kolejnego bejbika tez zaplanujemy na zime:-)

Na wiosne kupilam sobie plaszczyk kloszowany-tzw grzybek wiec mam duuzo miejsca na mojego brzuchola ale jedyny minus to ze króciutki jest i musze zamowic pas ciążowy;-)moze później wkleje fotke :-) aparopo pasów któraś z was pisała ze na allegrosa za 7zł pasy ze stópkami:confused: ja za chiny ich nie widze :no: jedynie te zwykłe ale ktoras z was ma te zwykle pasy za 7zl ?? bo wydaja mi sie króciutkie i nie wiem czy na 9miesiac zmieści mi sie tam moj brzuchol:shocked2:

Qrcze jak ja bym chciała byc pewna ze nasza dziecinka to chłopiec lub dziewczynka by popaść w szał zakupów dla naszego Maleństwa:-) Narazie jestem na fazie ogladania i nie mam nic...:-:)-(jedynie od znajomej dostane przewijak i rogala i mam leżaczek ktory rok temu dostaismy pod choinke od mojego brata bo byl pewnien ze jak ludzie sa rok po ślubie to od razu dziecko chcą i czeka na Nas piękny leżaczek:tak:

Ja nie znam płci. Nie chcę znać. Moja teściow jednak mówi że ona to koniecznie musi wiedzieć i to jak najszybciej. I to najlepiej jabym co tydzien na USG chodziła. A ja ze spokojem podchodzę do sprawy. W pierwszej ciąży nie wiedziałam co będzie i mieliśmy z M niespodziankę ze ho ho! Polecam. I pokoik urządzony i poście i wszystkie ubranka albo żółte alboe zielone. Wspaniała sprawa. Teraz to nie wiem bo zmieniłam lekarza i to on też taki napalony co tam jest czy chłopiec czy dziewczynka:-D A ja nie wiem chyba ulegne w końcu wszystkim. A co do Alllegro to ja czasem też patrze w skalepie bonie wszystko jest taniej ale większość tego co chce kupić to tańsze:)

reklama
Oj faktycznie racja bardzo przepraszam. ale jak tylko znalalzlam watek o bolu brzucha to napisalam nie zwracajac uwagi ze chodzi tu o przyszle marcowe mamusie. Przepraszam za wbite i zycze powodzenia i zeby maluszki zdrowo rosły:)

Do góry