reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzień dobry z rana
Jak wczoraj wyczytałam o tych body w realu za 2zeta, to oczywiscie pojechalismy i udało nam się kilka znaleźć większych niż 50. Mnóstwo tego było, ale rozmiar 50. Udało nam się wyszperac r60 i na 3/6 mies. Za 2 zeta sę opłacało. Do tego, jak mój zobaczył pajacyki w dwupaku takie ładne i niedrogie- cos kolo 20 zeta, to oczywiscie włożył do wóżka :-) Nie mówię już o kołysce... Napalił się i kupił... Do tej pory jakos nie bardzo sie czułam, że mam tam w środku kurczaczka, ale teraz coraz bardziej sobie uświadamiam, że nie jestem sama .
życzę miłego dzionka

reklama
Od wczoraj pod wieczór zaczęłam odczuwać mocny ból... zwłaszcza gdy wypoczywam... w dole brzucha coś mnie tak ściska że ciężko to wytrzymać. Jak przejdzie to, to zaczynają się kłucia nad pępkiem. I tak jest jakieś 15 min. Nie wiem co to może być a jestem w 30 tyg ciazy.
Bylam u lekarza we wtorek i było wszystko ok skad taka nagla zmiana? Powinnam zaczac sie martwic i zgloscic to szybko lekarzowi? nie chce niepotrzebnie mu zawracac glowy moze to normalne, moze w tym tyg kobiety juz odczuwaja rozne dolegliwosci. prosze was o rade. Pozdrawiam

witam z rana :)

ale mialam piekny sen po raz pierwszy mi sie snilo dziecko ze urodzilam tak szybko PLUM i byl SYNEK czyli nie Marcysia tylko Farel :)))
Ach jakie to bylo wspaniale miec go w ramionach i tulic sen byl bardzo wyrazny i wlasnie spacerowalismy z M kiedy zaczol ten wstrestny budzik dzwonic wrrrrrrrrr.

za oknem zimno juz jesien ,deszczowo i mokro i bleeeeeeee musze do pracy na 9 bo trzeba zrobic odsylke towaru ,ktory nie zszedl ale mi sie nie chce :((

JAK zakladam koszulki mojej roboty te wyszywane to wszyscy patrza i mowia "o jakie slodkie" :)

Milego piatku kochane .
Jutro w Niemczech swieto wolne jupiiiiii ale w niedziekle niedziela handlowa :) polece na poszukiwania do lumpika w koncu nowy miech sie zaczol :)

witam z rana :)

ale mialam piekny sen po raz pierwszy mi sie snilo dziecko ze urodzilam tak szybko PLUM i byl SYNEK czyli nie Marcysia tylko Farel :)))
Ach jakie to bylo wspaniale miec go w ramionach i tulic sen byl bardzo wyrazny i wlasnie spacerowalismy z M kiedy zaczol ten wstrestny budzik dzwonic wrrrrrrrrr.

A dziś śniło się mojej córeczce, że ja urodziłam, i też właśnie tak opisała ten sen, że "plum i już dzidziuś się pojawił na świecie". Hehe, ciekawe, jak takie dzieciaczki (4 lata) wyobrażają sobie poród ;-) Na razie uświadomiona jest na tyle, że wie, że gdy dzidziuś jest gotowy, to po prostu "pojawia się" (bez zbędnych szczegółów) na świecie, żeby się z nami wreszcie przywitać :tak:

A mam pytanie do mam z dziećmi - przedszkolakami: jak maluchy zareagowały na wieść o rodzeństwie?

Część marcowe brzuszki:-)
Robiłam wieczorem przegląd szafy(oczywiście 3/4 rzeczy schowałam głęboko głęboko, bo po 1-nie mieszczę się, po 2 -zimnoooo)
i przymierzyłąm płaszczyk który kupowałam tej jesieni-wcale nie był jakiś super dopasowany,a wdodatku miał pasek którym można było regulować i wiecie co???nie mieszczę się:szok: nie wspominając o kurtce jesiennej z tamtego roku:eek:muszę sobie koniecznie coś kupić na zimne jesienne dni, hmmm ciekawe co na zime włoże, chyba ocieplany worek po ziemniakach:confused2:

Hi hi worek ocieplany to byłoby ekonomiczne ;-) Ja mam kurtkę jesienną taką trochę rozkloszowaną bo takie były masowo w sklepach w tamtym roku i może takiej poszukaj. No ale na zimę to też nie wiem co założę... Może w necie są jakieś kurtki dla ciężarówek? A może kupię w sklepie dla puszystych:-D

Właśnie też myślalam o takie rozkloszowanej, trzeba będzie wybrać się do sklepów:-)ale zobaczymy czy mi moja gin juz pozwoli wstawać z łóżka(wizyte mam we wtorek)prawie od miesiąca już nie mam krwawień(tfu,tfu)i mam nadzieje że będę mogła w miare normalnie funkcjonować, eh....

Dziś wstałam o 7:30 i poleciałam do kiosku bo z gazetą wyborczą były 4 pierwsze odcinki pierwszego sezonu Dr House.. i wiecie co? Nigdzie nie dostałam:-( Wszystkie już wykupione były:-(Tak się napaliłam.. bo tak lubie ten serial oglądac a pierwszych odcinków i serii nie ogladałam:-(
hehe temat alkoholu zawsze jest na czasie :) jak bylam w ciazy z Bartkiem to pisalam na takim calkiem innym forum ( zreszta utrzymujemy kontakt do dzis ) , tam to o ten alkohol rozpetala sie taka afera ze szok, jedna laska az z oburzenia "odeszla" z forum haha, zreszta potem i tak wrocila :-)

ja generalnie nie pije, czy w ciazy czy bez ciazy , juz sie chyba w swoim zyciu wybalowalam ;-)

a gdzies czytalam ze kiedys kobietom wstrzykiwano dozylnie alkohol w razie skurczow przedwszesnych bo on rozluznia miesnie :szok: fajne czasy byly :-) zartuje oczywiscie haha
To pewnie pisałyśmy na tym samym forum;-) I to ja odeszłam z tego forum bo nie mogłam znieśc nagonki na mnie;-)Ale broń Boże nie wracałam:-D

Dzień dobry z rana
Jak wczoraj wyczytałam o tych body w realu za 2zeta, to oczywiscie pojechalismy i udało nam się kilka znaleźć większych niż 50. Mnóstwo tego było, ale rozmiar 50. Udało nam się wyszperac r60 i na 3/6 mies. Za 2 zeta sę opłacało. Do tego, jak mój zobaczył pajacyki w dwupaku takie ładne i niedrogie- cos kolo 20 zeta, to oczywiscie włożył do wóżka :-) Nie mówię już o kołysce... Napalił się i kupił... Do tej pory jakos nie bardzo sie czułam, że mam tam w środku kurczaczka, ale teraz coraz bardziej sobie uświadamiam, że nie jestem sama .
życzę miłego dzionka
Ja niedługo zacznę jeździc do Olsztyna na wydział i pewnie wskoczę do reala i też coś upoluję;-):tak::-D I kołyske już masz, super:-) Daj fotkę, obejrzymy ją wszystkie;-):-)

Część marcowe brzuszki:-)
Robiłam wieczorem przegląd szafy(oczywiście 3/4 rzeczy schowałam głęboko głęboko, bo po 1-nie mieszczę się, po 2 -zimnoooo)
i przymierzyłąm płaszczyk który kupowałam tej jesieni-wcale nie był jakiś super dopasowany,a wdodatku miał pasek którym można było regulować i wiecie co???nie mieszczę się:szok: nie wspominając o kurtce jesiennej z tamtego roku:eek:muszę sobie koniecznie coś kupić na zimne jesienne dni, hmmm ciekawe co na zime włoże, chyba ocieplany worek po ziemniakach:confused2:
Kochana ja ledwo mieszczę się w swój płaszczyk. Też mam wiązany w talii i na guziki i powiem Ci, że ja zapinam dwa guziki tylko od góry, przy kołnierzu i niżej a dalej mam nie zapięty tylko lekko zwiazany tym paskiem:-DAle śmiesznie wyglądam i też muszę cos na zimę kupic.. tylo co:eek:

Dzien dobry :happy:
Oj dziewczyny ja tez nie mam w czym chodzic, mam jak narazie jedne spodnie ciazowe, reszta to dresy bo tylko w nie sie mieszcze. Tu w Anglii nie ma takich zim mroznych, wiec na szczescie nie musze myslec o kurtce na zime. Mam plaszcz od kuzynki, a ze ona troszke wieksza to sie w zime z brzuszkiem dopne :tak::-p

Wczoraj caly dzien mialam takie klucie po prawej stronie, tak jakby jajnik caly czas pobolewal. Troche sie wystraszylam, ale mam nadzieje, ze tam wszystko rosnie i musi bolec. :confused2: Najlepsze jest to, ze jak nic sie nie dzialo to teraz mam wrazenie, ze brzuszek z dnia na dzien wiekszy. W koncu to 5 miesiac wiec kiedys musi urosnac.
Myslicie, ze takie bole to nic powaznego? Dzisiaj jak narazie nic nie boli.

Ok wracam do pracy, dzis tylko 5 godzin i do domciu. Potem lece na male zakupki bo moj A jedzie we wtorek do Polski na 3 dni zakupy zrobic (zwlaszcza miesiwo :-p), pozalatwiac kilka spraw i wraca. Musze cos kupic chrzesniakowi na urodziny. Dobrze, ze ma teraz fascynacje LEGO wiec przynajmniej wiem co mam kupic. :-p:tak:
Pozdrawiam, lece popracowac :-D

reklama
hehe my z M też jesteśmy fanami Hausa i Chirurgów(tylko niestety w Polsce nie ma jeszcze następnego sezonu:-()
A hausa, mamy wszystkie sezony:-D
Ja wstałam dziś o 6:00 i jakaś nie przytomna jestem:eek:

Do góry