reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny od wczoraj sporadycznie mam takie dziwne bóle brzucha tzn takie jakbym miła zakwasy bo zrobiłabym z tysiąc brzuszków:eek: tylko w górnej części brzusia i zastanwaim się czy normalne?? bo dzidzia jest w dolnej części i mam nadzieje ze to nie jest związne z nią!!?? Czy któraś z was też miewa takie bóle:confused:

reklama
Dzien dobry Myszki;-);-);-);-):-D:-D:-D:-D:-D ja wlasnie wrocilam z jazd....mlody spi wiec mam czas dla Was.!!A propos kurtek/...... ostatnio kupilam sobie plaszczyk w LUMPIE ( poprosze M zeby zrobil mi zdjecie to Wam wysle) piekny czerwony i wyglada jak nowy i taki jesienny narazie brzuchol sie miesci i zaplacilam za niego 35ZŁ!!!!!! a zimowa mam od mamy poprostu za duzy plaszcz byla kiedys gruba i teraz jest szczupla i dala mi ten plaszcz na brzuchol w poprzedniej ciazy jak w pazdzierniku bylo zimno to go nosilam i brzuchol schowany wiec ok...moze macie od kogo pozyczyc jakis duuuzy plaszcz albo poprostu mowie Wam poszukajcie w jakis " lepszych" szmateksach :):tak::tak::tak::tak:

A mój synek zawsze rano "Cześć słoneczko" - i to do brzuszka. :-D
Sam powiedzial, ze jak dzidzia się urodzi, to pewnie da mu klocki Lego, nie wiem gdzie sobie je wymyślił. Może w reklamie zobaczył. ;-)
Ehh, ta noc była najbardziej dziwna ze wszystkich. SPAŁAM W SAMOCHODZIE!! Oczywiście samochód był w garazu, a syn u babci. :rofl2:
- a czemu w samochodzie ??? :szok::szok::szok::szok:

Ja nie znam płci. Nie chcę znać. Moja teściow jednak mówi że ona to koniecznie musi wiedzieć i to jak najszybciej. I to najlepiej jabym co tydzien na USG chodziła. A ja ze spokojem podchodzę do sprawy. W pierwszej ciąży nie wiedziałam co będzie i mieliśmy z M niespodziankę ze ho ho! Polecam. I pokoik urządzony i poście i wszystkie ubranka albo żółte alboe zielone. Wspaniała sprawa. Teraz to nie wiem bo zmieniłam lekarza i to on też taki napalony co tam jest czy chłopiec czy dziewczynka:-D A ja nie wiem chyba ulegne w końcu wszystkim. A co do Alllegro to ja czasem też patrze w skalepie bonie wszystko jest taniej ale większość tego co chce kupić to tańsze:)
- Ja dla Sebastinana wszystko prawie kupowalam na allegro...lozeczko ze wszystkim co mozliwe czyli posciela poszewkami materacem baldachimem i td zaplacilam 277 zł, za wózek 379 i wszystko piekne nowiuskie i nie zadne wiesniackie. A plec to nie moge sie doczekac kiedy sie dowiem ;-);-);-)

acha gotuję kwaśny barszczyk i kluchy śląskie z sosikiem

mniam, mniam:-):-):-):-):-)
tez mam dzisiaj kluchyyyy slaskie!!!!!!!!!!! uwielbiam z soskiem!!!!!!!!!!!!!

Ja dopiero zamowilam sobie pasy ciezowe, ale jeszcze mi spadaja ;-)
A reszte zakupow (dla bobasa) to pewnie tez w Nowym Roku, jakos blizej porodu, bo ja troche przesadna jestem hehe ;-)

Wrocilam od lekarza. Ale jestesm szczesliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak wyszlam od niego to skakalam, a normalnie boje sie podbiegnac :-D
Wyniki mam w normie!!!! Sa OK!!!! I nie mam tego cholerstwa (mialam badania w kierunku trombofilii). Krzyczec mi sie chce ze szczescia!!!!! :-)
No, do konca ciazy i 6 tygodni po niej bede musiala kluc sobie brzyszek. Wlasciwie to nie musze, lekarz mi to zaproponowal. Tutaj nic na sile. Ale wole na zimne dmuchac.

W przyszlym tygoniu USG, ginekolog, polozna i zmykam do Polski!!! I polskie jedzonko: ogorki kiszone, kapusta kiszona, bialy zwykly ser itd. Mniam!!!

Energia mnie roznosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

Znalazłam fajna stronkę z naturalnymi sposobami na bóle głowy: Sekrety Zdrowia

Cofam to co powiedziałam o obecnie dostepnych mandarynkach :tak:- wczoraj jadłam i były przepyszne, rzadko udaje mi sie takie kupic w sezonie :-p.

Mnie dla odmiany zaczynaja nekac w nocy skurcze łydek i stóp. Wiem, że to brak magnezu. Łykacie jakies preparaty magnezowe przepisane przez lekarza?

A co do stosunku mojej córki do dzidziusia w brzuszku to oczywiście jest przesłodki. Dziś jak do przedszkola wychodziłą (ma 4 latka) to pocałowała brzuch i mówi papa dzidziusiu wróce do ciebie poźniej jak mama mnie z przedszkola odbierze:-) No i oczywiście zapytała mnie kiedyś czy dzidziuś już słyszy i czy mogę sie zapytać o to pana doktora. Więc powiedziałam jej że pewnie słyszy a ona do brzuszka wyskoczyła z prośbą o lalkę od dzidziusia jak się urodzi. A że lalka jest reklamowana w telewizji tociągle mnie woła żeby dzidzia usłyszała co to za lala :tak:

Fajna musi byc ta twoja corcia.Dobrze byloby jej kupic ta lale napewno wtedy bedzie jej sie latwiej pogodzic z dzidzia.
Ja tez teraz slucham co moje maluchy sobie marza bo chce im kupic w prezencie od dzidzi naprawde ta wymarzona zabawke.Gdy przyjda do szpitala to dzidzia bedzie miala przy lozeczku.Wprawdzie maluchy sa juz w miare duze ale jeszcze naiwne troszke.

Corcia jest zachwycona perspektywa bycia starsza siostra, a synek co dla mnie dziwne staje sie zazdrosny.Nieraz gdy ide z nimi do sklepu i zatrzymam sie przy dziale dla maluchow to on mowi ze teraz tylko dzidzia i dzidzia.A naprawde to tylko narazie dla nich kupuje a dla dzidzi jeszcze nic nie mam.Musze nad nim popracowac.A corcia super rano wita sie i caluje mnie i dzidzie(brzuszek).Gdy wracamy ze szkoly staje przed brzuchem i mowi A wiesz dzidziorku......i co tam bylo w szkole dzidzia musi wysluchac.
Maly tez caluje i wieczorem przybiega i mowi ze nie zapomnial pozegnac sie z dzidzia przed snem.
Oni wiedza juz ze rodzili sie cc. i martwia sie tylko czy jak dzidzia tez bedzie sie tak rodzic` to jak mamie beda brzuch przecinac to bedzie mnie stasznie bolec i syn chyba najbardziej to przezywa.Ja mu powiedzialam ze dostalam specjalna tabletkke zeby mnie nie bolalo i teraz tez tak bedzie i troche sie uspokoil.
Ok spadam do pracy .Milego reszty dnia

cześc mamusie :sorry:
zaraziłam się tą grypą żółądkową od moich dzieci w szkole :zawstydzona/y: tzn dzis byłam w pracy, ale tylko godzinkę... z 16ga dzieci było tylko 1 :szok: :szok:
a że mnie też ganiało, to pojechałam do lekarza.
okazało się, że jestem odwodniona, mimo, że wlewam w siebie hektolitry płynów :-(
straciłam na wadze 2 kilo :zawstydzona/y:
jutro idę do ginka, sprawdzić, co ze Szczupakiem moim malutkim... tzn czuję, jak się rusza, ale wolę sprawdzić...

i jeszcze 2 wiadomości:
koleżanka urodziła synka :-) przenosiła go trochę, ale dzieciaczek zdrowy :-D
inna znajoma urodziła wczoraj wieczorem- dziecko ma zespół downa :szok: :-(
przez całą ciążę jej mówili, że wszystko ok, że sie prawidłowo rozwija :-(
przeryczałam wczoraj pół nocy :-(

reklama
Witajcie Brzuszatki :)
Wreszcie pojadlam :)ugotowalam po raz pierwszy w nowym mieszkanku w prowizorycznej kuchni na jednym palniku SPAGETTI :)))
Musialam sie nalatac z gory na dol bo woda jak narazie tylko w lazience na gorze ale ugotowalam i padam bo juz nie mam sily .
Wczoraj caly dzien mialam takie bole tak mnie tam ciaglo i cmilo w nocy tez co chwila siku i spac nie moglam :( potem jakos juz nawet z rana nic nie czulam zadnych babelkow nic :(( i juz mialam dola ale poszlam do pracy i na przerwie lezalam sobie na takim lezaku specjalnie dla ciazowek juz po jedzonku i chyba znowu dzidziol buszowal ;) teraz zjadlam 2 talerze spagetti i chyba bobasowi malo miejsca bo cos mi sie tam rozpycha :))

Najbardziej uwielbiam jak jest cisza wtedy tak milo posluchac co tam sie dzieje w brzuszku jak dziecko rozrabia to tak fajnie bulgocze :) i nie raz mnie tak swedzi kolo pepka :))

Ide teraz na chwile sie kimnac bo nie mam na nic sily .
Pogoda do niczego zimno brrrrrrrrrrr trzeba odkrecic grzejniki i juz grzac :)

Do góry