reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie:) Dopadł mnie jakiś cholerny wirus ze dzis bylam w przychodni bo w nocy to tylko ból gardła, kaszel, katar i biegunka....ale najpierw sie wystraszylam bo wczoraj tak mnie bolał brzusio i mylalsm ze to cos z dzidzia a to na biegunkę:) mało pocieszające ale lepszy wirus niz skurcze!!
No ale lekarz nic nowego mi nie powiedzial:-(Domowe sposoby bo na wirusa nawet antybiotyk nie dziala:eek: Wiec czosnek miód i cytrusy i leżeć;-)

Zazdrosze tym co moga ogladac swoje maleństwa co miesiac i znaja juz płec!! Ja ostatni raz widzialam w 13 tc i nie widzialam jej tyle czasu i myslslsm ze nie wytrzymama ale twarda jestem i odliczam dni do piątku by zobaczyc nasze SZCZĘŚCIE:)

Co do pralek ..polecam własnie eletroluxa - odrazdam bosha (my osobiscie mamy lodówke bosha i jest do du** - strzela cos ciagle z niej i niby ma technologie no frost ale lód ciagle zostaje na sciankach )!! Pralkę kupilismy 3 lata temu i nie mamy żadnych zastrzeżeń ..był to 1 z najlpeiej sprzedajacych sie modeli... kosztowala tez ładnie ale moim zdaniem warto!! Pewnie teraz jest tańsza:) Mamy ładowaną od góry bo mamy małą łazienkę ale ma opózniony start , 5,5 kg pojemnośc bębna i delikatne zamkniecie, że nie odskakuje ci przy otwieraniu i nie przycina palców i ma tez wywazanie prania. I najwazniejsze - wybierasz sobie intensywnosc zabrudzenia a co za tym idzie określasz czas prania. W innych pralkach jak bierzesz pranie" lekko brudne " skaracsz tylko np płukanie a tu każdy z tych etepów jest dostosowany do rodzaju zabrudzenia i jest odpowiednio skrócony:) wiec polecam :-)

reklama
Ble..:eek:
Kurka musze iśc do sklepu a tak mi sie nie chce:-( Taka paskudna pogoda... w piżamie jeszcze siedzę:-D Czas się ogarnąc..;-) Zrobię dziś chyba ten bigos po kapitansku... taką jakąś ochote mam na danie jednogarnkowe:-) A może wy macie jeszcze jakies pomysły?

Cześć dziewczyny, jeju ile mnie nie było:zawstydzona/y:, ale ciągle brak czasu, podziwiam Was jak Wy go znajdujecie, żeby zajrzeć do neta.Chyba natłok w pracy, jeszcze miałam imieniny M- 2 dni od rana do wieczora w kuchni szykowania, potem 2 rady, 2 szkolenia , wywiadówka , i jeszcze jutro szkolenie- ja jak wracam to ciągle śpię . Najgorsze że wszędzie muszę dojechać- i to min 20 km. Wczoraj wieczorem udało mi się usiąść i nadrobić zaległości (przeczytałam forum) ale jestem wstrząśnięta tym co przytrafiło się missis;( , jak to przeczytałam to sie poryczałam i nie miałam ochoty nic pisać, jaki ten świat niesprawiedliwy ;:)-(. Dziś jadę do lekarza - 40 km. Mam mieć USG - ciekawe czy coś się uda podejrzeć i czy wszystko ok. A USG robi mi kto inny a wizyta u innego - wiec jeszcze się wysiedzę w poczekalni-dobrze ze przynajmniej jednego dnia to załatwie. . Jak narazie jestem przerażona . I marze żeby w końcu pójśc na zwolnienie- ale jeszcze do świąt jakoś może wytrzymam.

Marcóweczki założyłam Grupę dla aktywnych Marcówek na forum, jest to grupa zamknięta, dostępna tylko po zaakceptowaniu zaproszenia, zakładałam ją z myślą, np. o wpisywaniu naszych danych na nk czy numerów telefonów na późniejszy okres kiedy to będziemy rodzić i informować przez sms np. o narodzinach naszych pociech. Akceptację do grupy będziemy wspólnie rozważać, tak więc wszystkie aktywne marcóweczki zapraszam! :-)

Forum BabyBoom - Marcóweczki 2010

reklama
Wiolonczela moja kolezanka mieszka w tym bloku, w tym co za 500 zł jest. No to oni sobie odmalowali, ale raczej takiej starej lamperii nie ma tam. Osobiscie jeszcze mieszkania nie widzialam. Poki co chcemy poszukac cos na miejscu.

A.. i dowiedzialam sie, ze te koszta 500 zł + za rachunki okolo 460 w sezonie grzewczym to oni maja na 3 osoby. Czyli liczac ze nas bedzie dwoje, mam nadzieje ze koszta beda nizsze. No.. zobaczymy. Mam nadzieje wyprowadzic sie stad od stycznia..

Do góry