reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniSkaBe - i przypomnialaś mi o czym jeszcze zapomniałam napisać. Od któregos tygodnia faktycznie nie powinno sie przeć przy robieniu kupki :sorry:. Trzeba ja wysiedzieć. Ważna jest dlatego dieta, żeby do zaparć nie dochodziło
Co do ćwiczeń kegla, to sa bezpieczne. Nie trzeba z nich rezygnowac, chyba że sa jakies przeciwskazania i lekarz nie pozwoli.
No i co do bólu w pachwinach. Mnie tak bolało i lekarka kazał obserwowac żeby sie nie rozeszło spojenie łonowe, bo wtedy raczej cesarkę trzeba zrobiec, żeby sie nieunieruchomic na kilka tygodni po porodzie

reklama
moniazuber, Czarnuszka88 - mnie też alergolog powiedziął że jak zajdę w ciąże to moge brać Flixotade. No ale mnie objawy przeszły i nie biorę

My juz po wizycie i bylo wszystko CTG ach moglabym tak sluchac i zasypiac przy tym dzwieku bijacego serduszka niuni :)
Mocz wszystko ok cukier tez :)
Przez 4 tg przybralo mi sie tylko 2 kg :)) w sumie juz mam 15 na plusie gin mowi zeby uwazac :) ale ja wiem ze tak do 25 dobije szokkkkkkkk .

Bylo tez usg i gin zmierzyl Marcysie
Jest juz takaaaa duza ma az 28 cm :) i wazy 630 gram :)
Dlatego coraz bardziej z dnia na dzien czuje jak tam rozrabia :)

Nie mierzyl mi szyjki ani nic takiego nie wiem czemu a nie chcialam pytac i nalegac .
Przyszly moje wyniki i moja cytologia jest juz o stopien mniejsza czyli z grupy 3 zrobila sie grupa 2 :) wtedy wykryli komorki rakowe :( teraz dalej sa ale juz o wiele mniejsze i jesli dalej sie bedzie sama z sibie wchlaniac lub do porodu juz zostanie grupa 2 to bede mogla rodzic silami natury :)))

Same dobre wiesci :)
Gin ma strasznie stary sprzet i prawie dziecko na tym jego ekranku :) sie nie miescilo takze fotek nie mam ale za to w czwartek beda fotosy :)

Jestem szczesliwa zjadlam paczka wypilam kawe i teraz ide robic spagetti :))

Za wszystkie co dzisiaj tez na usg i wizyty ida trzymam kciuki :))

My juz po wizycie i bylo wszystko CTG ach moglabym tak sluchac i zasypiac przy tym dzwieku bijacego serduszka niuni :)
Mocz wszystko ok cukier tez :)
Przez 4 tg przybralo mi sie tylko 2 kg :)) w sumie juz mam 15 na plusie gin mowi zeby uwazac :) ale ja wiem ze tak do 25 dobije szokkkkkkkk .

Bylo tez usg i gin zmierzyl Marcysie
Jest juz takaaaa duza ma az 28 cm :) i wazy 630 gram :)
Dlatego coraz bardziej z dnia na dzien czuje jak tam rozrabia :)

Nie mierzyl mi szyjki ani nic takiego nie wiem czemu a nie chcialam pytac i nalegac .
Przyszly moje wyniki i moja cytologia jest juz o stopien mniejsza czyli z grupy 3 zrobila sie grupa 2 :) wtedy wykryli komorki rakowe :( teraz dalej sa ale juz o wiele mniejsze i jesli dalej sie bedzie sama z sibie wchlaniac lub do porodu juz zostanie grupa 2 to bede mogla rodzic silami natury :)))

Same dobre wiesci :)
Gin ma strasznie stary sprzet i prawie dziecko na tym jego ekranku :) sie nie miescilo takze fotek nie mam ale za to w czwartek beda fotosy :)

Jestem szczesliwa zjadlam paczka wypilam kawe i teraz ide robic spagetti :))

Za wszystkie co dzisiaj tez na usg i wizyty ida trzymam kciuki :))

swietna wiadomosc z ta cytologia!!! super!!!! i jaka niunia duzaaa ojojj :)

Witam:)
Co do pralek, to odradzam AMICA, miałam taką jeszcze w rodzinnym domku i ciągle się psuła, niby była skomputeryzowwna, ale ciągle włączało się że program nieaktywny czy coś takiego. Wogóle słyszałam ża z Amiki są tylko dobre kuchenki, że lodówki też nie za dobre.
Ja teraz pralkę mam aristona i jestem bardzo zadowolona

a ja dziś w domku... rano się przeciągęłam i jak mnie ból nie złapie z prawej strony brzuszka, myślałam, że padnę :szok: nigdy nie czułam niczego podobnego :zawstydzona/y: potem z pół godziny dochodziłam do siebie i w rezultacie nie poszłam do pracy...
w sumie dzień przerwy mi się przyda...
zamierzam nic nie robić i ciągle siedzę w piżamie ;-)

reklama
uf z tym moczem wszystko ok wyszło :-):-):-):-) białko to nie było, to po prostu nabłonki i pasma śluzu. Glukoza też ok :tak: cieszę się bardzo. Za to chyba niedokrwistość mnie dopadła....
(erytrocyty 3,5 norma 3,7-5,1
hemoglobina 10,5 norma 12-16
hematokryt 30 norma 37-47)
Pewnie na jutrzejszej wizycie żelazo mi gin przepisze i wszystko wróci do normy.

Pozdrawiam Was marcóweczki :-):-):-):-)

Do góry