reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A gdzie byłaś ubezpieczona do tej pory? Bo dziwnie to jakos wychodzi. Jesteś osobą pracującą?
U mnie nie używa się tych ksiżeczek od lat, własciwie nigdy się uch nie używało, no ale legitymacja ubezpieczeniowa to podstawa.

wczesniej bylam ubezpieczona u rodzicow, nistety wyjechali za granice i wymeldowali sie.i konic;/ no a jeszcze wczesniej mieszkalismywe Francji :/

reklama
Dziewczyny, ja mma łożysko na ścianie tylnej i mój lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku. Co prawda mam też zakaz na seks, przemęczanie się, noszenie itp. ale to akirat ze względu na krótką szyjkę.

A tutaj link podaję do tego co znalazłam na temat łozyska (krótko i treściwie):
Umiejscowienie łożyska

witajcie niedzielnie :)
za oknem sloneczko :)
spalismy do 12 :-D maz poszedl na 13 do pracy a ja wlasnie sprzatam troszke ,boli mnie glowa od tego spania .
Jak sie wyrobie to pojde do kosciola w prawdzie nie bedzie mszy ale z tego co pamietam to powinnien byc kosciol otwarty ,pomodle sie za wszystkich i jak zawsze zapale swiatelko i tym razem takze dla twojego Aniolka Missliss :)

Od piatku czulam wyrazniejsze ruchy niuni zawsze z rana i wieczorem a dzisiaj jakos nic :( leniwa czy co moze spi :) mam nadzieje ze wszystko ok i nie chce sobie nic wkrecac we wtorek wizyta u mojego gina i tez chyba w koncu mi musi zagladnac jak tam moja szyjka bo jeszcze mi nic nie mierzyl i gdzie lozysko .
A w czwartek wizyta w klinice u pani Doc ktora zawsze dlugo patrzy i nam pozwala i mierzy i jest bardzo dokladna i moze dostaniemy znowu fajne fotki :)

Ja dostalam zakaz wspolzycia od samego poczatku jak tylko zrobila, test od ponad 21 tg nie ma nic zero ,choc nieraz bardzo sie chce i jak M mi po domu na golasa chodzi i szczuje to SZOKKKKKKKK ale jak nie wolno to nie wolno bez sexu da sie zyc .
Potem to dopiero bedzie frajda po tylu miesiacach niczego wynajme babcie jako opiekunke a M przez 24 nie dam spokoju :-D

Ja sie boje a M chyba jeszcze bardziej dlatego jestesmy grzeczni tylko sie tulimy i za raczke trzymamy :-D

Uciekam i milej niedzieli

ja tez czytałam ze to łozysko moze sie przeniesc w kazdej chwili...
ja mam na szczescie na tylnej... ale moja gin tez cos kreci.....co mam usg w terminie to ona mi kaze lazic za dwa tygodnie albo na nastepej wizycie i tez sie tym martiwe mimo ze jak ja pytam czy wszysto ok to mówi ze tak..ale chyba gdyby bylo cos nie tak to by mi powiedziała.
Jeeeeejuuuuuuuu jeszcze tydzien i 6 miesiac!!!!! strasznie szybko mi czas leci....a remontu nadal nic K twierdzi ze zdązymy.....wogole prosze go zebysmy pojechali po jakies meble bo nie mamy to on udaje ze nic nie slyszy .....
My juz po obiadku robilam gulasz i ciagle jestem glodna....chyba pojde sobie zjesc jeszcze...:szok: a potem na spacerek....trza strugac przed sasiadami porzadna rodzine hehe

cześć!
Jej w Wawie dzisiaj pogoda pod psem-pada i ciśnienie takie, że bawiąc się w pociąg z córcią, ja i mój tata przysnęliśmy :) Mój P w pracy a ja zaraz jadę na jakieś zakupki z parentsami ( trochę ich wykorzystam to pomogą przy jak zwykle, rozbrykanej Laurce).czy wy nadal macie takie parcie na pęcherz? Kurcze wstaję 3 razy w nocy i strasznie mnie to męczy a wydawało mi się że teraz powinno być lżej!
Miłego dnia dziewczynki!:tak:

reklama
Sylusia ja z kazdym tygodniem mam coraz gorzej :-D W nocy wstaje minimum 3 razy, czasami 5 :szok: I sie nie wysypiam. W dzien tez ciagle latam do kibelka.

A ja jutro wracam do pracy :crazy:

Do góry