reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Mloda mamusia, to w moim wieku jestes :) super :) bo czułam sie tu jakos tak jak gówniarz jakis hi hi ;p Nie no, zartuje oczywiscie :) Nigdy nie odczułam tego ze jestem mlodsza.. raczej sie tu wszystkie na równi traktujemy :):* co bardzo mi sie podoba, bo nikt mi nie wypominal wieku :) A niestety na róznych forach, różnie bywa ;/ A i WSZYSTKIEGO NAJ :*:*:*

Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie! :):* i życze spokojnych jeszcze ok 4 - 5 miesięcy :):*

Oj, kochane, o plecach mi nie mówcie.. Ja czasem nawet wstac z fotela nie moge.. Wczoraj jak sie na chwile w wannie kąpusialam, to mama mi musiala pomoc wstac.. Szok po prostu.. Nie raz mi sie plakac chce :( To wszystko po tym wypadku w zeszlym roku.. Bo mialam lekki uraz kregoslupa (okolice lędzwi) i dlatego ból sie nasila teraz..

U mnie jest ładna pogoda :);p

reklama
burza, ja mam bóle właśnie w okolicy krzyża i w miednicy (jakby w pośladku). Doktor mi wytłumaczył, że macica uciska sploty nerwowe i stąd ten ból.

agniecha, ja niedługo skończę 32 ;-)

Kochane, dopiero Wam na świat idzie! :):* nie macie sie czym przejmowac :) Moja mama ma 46 latek a laska z niej i ładna i rozrywkowa :) No i najlepsza mama pod słońcem hi hi :)

Hej:-):-)
Wiecie co pospałam dziś do 9.50:szok::szok::szok: Mnie się to nie przytrafia ,ale synuś był na noc u mamy więc mogłam dospać. Teraz zajadam śniadanko i czytam was sobie :-)

Witaj AGUS27 ja mam termin na 30 marca więc bliziutko, haha przynajmniej nie jestem ostatnia, bo ze wszystkim dziewczyny mnie przeganiają:-D:-D miały dużo wcześniej ruchy niż ja(co zrozumiałe)wiedzą już co niektóre jaka płeć:-D:-D

smartkaja w pierwszej ciąży utyłam 25 kg, byłam bardzo spuchnięta, byłam jednym wielkim obrzękiem, ale lekarz nigdy nie zwracał mi uwagi, żebym siępowstrzymała z jedzeniem, ani nie sugerował mi diety, po prostu, poszło i taka moja natura.
Teraz przytyłam pewnie z 5 kg bo dawno się nie ważyłam.

Na krzyż też sobie mogę popsioczyć, bo boli gdy się muszę wyprostować po schylaniu lub po odkurzaniu:no:

Dzisiaj na TVN był program o chustach do noszenia dzieci, fajna sprawa,:tak::tak: ale obawiam się czy dałabym radę sobie ją założyć:confused2:

Mi również podobają się te chusty, widziałam kobietę w sklepie jak niosła dzieciątko w niej, cudnie wyglądało, ale myślę, że raczej nie będę miała takiej potrzeby aby maleństwo często nosić :) podobno są bardzo drogie.

Witam! Dzisiaj taki zwariowany dzień..nic mi się nie chcę, a muszę wyjść z domu :sad::eek: Mój Ł zrobił mi dzisaj urodzinowe śniadanko i teraz siędzę i wcinam przed kompem :-p

Sto lat sto lat niech żyje żyje nam :)

Wszystkiego najlepszego kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja sie wkurzam bo mlody cos marudzi caly dzien nawet posprzatac nie moglam.... ale zaraz pojdzie spac moze...

Ccaroline85- a Twoj synek ile razy spi w dzien???

Dawidek właśnie usnął, to jest jego jedyna drzemka w dzień i będzie spał mniej więcej 2 h, a na noc zasypia około 20 i ostatnio robi mi pobudkę o 6 rano. :) A jak jest u was?

mloda mamusia1 wszystkiego naj naj naj naj lepsiejszego :-)

duzo nas mlodych mamus ale super :-) no i fajne wlasnie jest to ze nikt nie lekcewazy z powodu wieku :tak:

a ja wlasnie co dopiero wstalam :szok:masakra!!! jem sniadanko witaminki i popijam pyszna herbatke cytrynowa liptona mniami !!! :-) ej w ogole wstaje z mysla ze dzisiaj piatek i sie szykuje ze maz bedzie na 22 w domu a tu zonk :eek: ale super ze dzisiaj sroda !!!! juhej !!! :-D

ja w ogole 4 kg przytylam i sie ciesze ze tylko tyle ;-) mam nadzieje ze gora na 82 sie skonczy choc w ostatnich dwoch miesiacach chyba najbardziej sie tyje :sorry:

Dawidek właśnie usnął, to jest jego jedyna drzemka w dzień i będzie spał mniej więcej 2 h, a na noc zasypia około 20 i ostatnio robi mi pobudkę o 6 rano. :) A jak jest u was?

u nas podobnie usypia ok 11-12 i spi 2-3 godziny potemna noc zasypia o 18 i budzi sie roznie nieraz 6 nieraz 8 ale tak czesciej jak maz do pracy wstaje to sebek jest naszym budzikiem o 7:20 hehe

no chusty sa drogie i jak dla mnie dzieko jest troche sciskane w niej :eek: albomoze to tylko moje zle spostrzezenia ... chyba wole nosideko , ale mysle ze ani to ani to nie bedzie potrzebne:tak: chociaz s:tak:ie zobaczy

Cześć dziewczyny ja tez jestem z lublina mam zamiar rodzić na kraśnickiej a do gin chodzę na jutrzenki dr.karwsik katarzyna.

No to może się spotkamy na porodówce, bo też ten szpital obstawiam:-):-):-) No chyba że ja będę później, bo mam młodszą o tydzień ciąże, to najwyżej przytrzymasz mi miejsce hihi;-);-)

Dziewczyny widzę, że większość was ma bóle kręgosłupa, a czy któraś z was cierpi na bóle pupy, to znaczy chodzi mi o taki ból w okolicy kości krzyżowej, podobno nazywają się one bólami krzyżowymi.
Właśnie ja mam te bóle krzyżowe, które promieniują czasem na całą pupę i biodra. Staram się dużo leżeć i dzięki temu mnie to tak strasznie nie męczy, ale wczoraj niby nic takiego nie robiłam (miałam tylko 2 godziny zajęć) a strasznie się męczyłam na wieczór:eek::eek:

reklama
no chusty sa drogie i jak dla mnie dzieko jest troche sciskane w niej :eek: albomoze to tylko moje zle spostrzezenia ... chyba wole nosideko , ale mysle ze ani to ani to nie bedzie potrzebne:tak: chociaz s:tak:ie zobaczy
Ale właśnie ma być ściśnięte, bo w nosidle za bardzo zwisa i do jest niedobre dla kręgosłupa.

Do góry