reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja normalnie dostaje i to chyba z pracy.. zawsze do 10 jest, i gadalam z kadrowa to powiedziala ze po koncu umowy placi mi zus ale juz teraz zglupialam moze nie wszystko mi powiedziala... ale wyplate mam jak zwykla o czasie a przynajmniej dotego czasu tak bylo

reklama
Witajcie ja już wstałam:-D
M poszedł do taty do Urzędu Miasta cos tam załatwiac i wypełniac druk, żebyśmy mieli dodatek mieszkaniowy:tak: Choc troszkę nam będzie lżej i więcej pieniążków dla dzidzi zostanie:tak: Czekam na niego bo codziennie mi robi śniadanko..:zawstydzona/y::-D a ja juz tak sie do tego przyzwyczaiłam, że tylo się rozsiądę i czekam:zawstydzona/y::-D No ale sam chciał;-) Przyzwyczaił mnie:-D
o jakie sliczne dziekuje :)))

a mozna sobie dac suwaczek np na pulpit komputera???
Można, można:tak: Mi M ustawił ten rózowiutki co dzidzia w okienku przeskakuje sam na dany miesiąc:tak: tez mam vistę:tak:

Agniesiak ty mi tu z frytkami nie wyjezdzaj bo za mna to juz kilka dni chodza,ale nie cierpie zapachu tluszczu w domu(bo mnie mdli) a frytkownica poszla sie pasc nie ma kto pojechac po nowa:-D:-D:-D
Ale chyba sie jutro zmobilizuje i pojade.Bo przy takich e-ciotkach to musze byc na wszystko przygotowana.Strach kompa wlaczyc bo wyjada z jakas potrawa:-p
Dobra juz dobra:-p:-) Udanych zakupów dzis życzę;-) Znajdziesz nową frytkownicę i fryty będa jak ta lala:-D

hej! jeszcze tutaj nie pisałam ale przeczytałam kilka ostatnich stron i doszłam do wniosku, że chyba warto zacząć :-)
Ja jeszcze niestety nie znam płci mojego maluszka, a już nie mogę się doczekać kiedy zacznę szaleć po sklepach :)
Witaj i zagladaj do nas częściejU nas wesoło i kulinarnie najcześciej:tak::-D

Cześć dziewczynki :-)

Ja od piątku jestem na zwolnieniu do końca października. Doktor na wizycie mi kazał brać Feminatal Metafolin 400 + DHA (strasznie drogie to :szok:) i dodatkowo magnez, bo mam już skurcze macicy. Poza tym przeokropnie boli mnie w krzyżu i miednicy, szczególnie jak sobie trochę pochodzę i postoję.
Ja tez to biorę:tak::-) I lepiej się czuję po tym:tak: Pamiętam że przez tydzien raz nie bralam bo mi sie opakowanie skończyło i czułam się nijako.. więc gin zalecił dalszej pochłanianie tabsów:tak: Bardzzo drogie.. jak na takie tableteczki:-( No ale czego się nie robi dla dzidzi i siebie;-)

ide dzisiaj sie zapytac do plusa jakie telefony maja z mixa i jakie papierki potrzeba bo musze nr tel zmienic...
Sprawdź sobie na stronce w necie jakie telefoniki proponują:tak: Upatrzysz sobie a w sklepie go dokładniej obejrzysz:tak: Z tego co mi wiadomo to potrzebne zaświadczenie o zarobkach:tak: A dlaczego zmieniasz numer, jeśli wolno zapytac?:sorry::-) Ktos Cię nęka?

Witam :) ja już po wizycie, maleństwo nam nie pokazało co ma między nóżkami, mała kruszynka siedziała z podkulonymi nóżkami i nie chciała nam pokazać :) Po za tym waży 330 gram i termin zgadza się z tym z miesiączki :)

Mam pytanie do kobiet na zwolnieniu, po jakim czasie dostałyście pieniążki z zusu?

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Dzień dobry
ccaroline85 moje maleństwo też waży 330 g, a termin z USG wypada na 9 marca czyli w moje urodziny:-) Fajnie by było jakby synuś zrobił mi taki prezent urodzinowy.
Ja jestem na zwolnieniu już 3 miesiąc i pieniążki dostaje ostatniego dnia każdego miesiąca, dlatego że płaci mi zakład pracy,a później rozlicza się z ZUSem. Jeśli u Ciebie w pracy jest zatrudnionych więcej niż 20 osób to też tak będziesz miała,czyli dostaniesz pensje tak jak zwykle dostawałaś, a jeśli nie to dostajesz pieniążki bezpośrednio od ZUS i wydaje mi się że wtedy może być obsunięcie kilku dni.

neka mnie ta laska mojego meza od dziecka ... ehhh wczoraj jak do mnei napisala w ogole jak cos pisze to momentalnie mi gorąco sie robi, zaczynam sie trzasc i nieziemsko wygladam cala w nerwach :zawstydzona/y::-( az sieboje ze dzidzi zaszkodze....wczoraj jak wyszlam z domu przed 22.00 tak wrocilam przed 1.00 w nocy :zawstydzona/y: taka bylam zla na meza ze do niej zaczal cos tam pisac i to jeszcze jakies slodkie smski normalnie jeszcze tylko brakowalo w nich zdrobnialego jej imienia:wściekła/y: i wsciekla jestem jak nie wiem i przykro mi jak cholera...i nie bede sie dzielic swoim mezem i jak bedzie trzeba to odejde... bo tego nie wytrzymam... ze ona ma tupet jeszcze do mnie pisac zebym meza uspokoila zeby sie do niej nie odzywal bo ona z nim ne ma zadnych spraw ... poprostu jak widze od niej smsy to mnie telepie... az mi dzidziusia zal ze musi przez ta szmate tle przezywac :zawstydzona/y::-(
musze maila zmienic i nr tel zanim znow cos wymysli ze sie znim piep...y po kątach jak przed slubem napisala... idzie sie wykonczyc ehhh

Mam pytanie do kobiet na zwolnieniu, po jakim czasie dostałyście pieniążki z zusu?
ja normalnie dostaje i to chyba z pracy.. zawsze do 10 jest, i gadalam z kadrowa to powiedziala ze po koncu umowy placi mi zus ale juz teraz zglupialam moze nie wszystko mi powiedziala... ale wyplate mam jak zwykla o czasie a przynajmniej dotego czasu tak bylo

Hej, jeżeli chodzi o chorobowe, to za pierwszy miesiąc wypłaca prawcodawca, ale za kolejne już zus. I do 15stego dnia każdego miesiąca powinnaś dostać pieniążki z zusu :-):tak: I jest to 100% płacy, na umowie masz np, 1300zł to 1300zł dostajesz

Jeżeli firma w której pracujesz zatrudnia do ok 20 osób, czy jakoś tak

witajcie
ja przed chwilką zakonczylam sniadanko :) sie wysypiam teraz
niestety w dalszym ciagu nie wiem kto siedzi w moim brzuszku, moze nastepnym razem sie uda zobaczyc, musze czekac do 9 listopada teraz,
ale ten moj maluch jest chyba tlusciutki z usg wyszla mu waga 400gram, w necie pisza ze w 18 tygodniu wazy kolo 150 gram, jak na razie wszystko w porządku sie rozwija maluszkowi

Witam porannie ;p

Obudzilam sie o 5tej.. i od tamtej pory na chwilke sie położyłam ale zdrzemnęłam sie tylko na pół godzinki bo mnie moja dzidzia obudzila kopniakiem w pęcherz hehe. I padam teraz na twarz z niewyspania.. Chyba zaraz się znów położe.. :)

reklama
hello babeczki,
co do wypłacania pensji z ZUS-u, to ja jeszcze nie dostałam za wrzesień, wczoraj sprawdziłam, i zaświadczenie przyszło dopiero 13 października, i kase dostanę 26:eek:
więc zależy od tego kiedy pracodawca wyśle zaświadczenia, a ma na to niestety pół roku(prawnie) więc w sumie nie mogę się czepiać, ale i tak muszę z nim pogadać żeby starał się regularnie wysyłać b ja regularnie dostarczam i powinny tu wchodzić jakieś względy estetyczno-moralno-człowiecze:tak:

Do góry