reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam robię nam listę z dokłądniejszymi danymi :) mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko, może podpowiecie co mam jeszcze umieścić i jakie dane nasze powinny się znaleźć

Na pewno termin porodu, płeć, imię dziecka, może jeszcze jakieś dane mamusi? imię czy coś jeszcze, proszę o sugestie :)

No u mnie napisz ze tylko mamusia czeka na maleństwo, bo tatusia nie ma.. eh. I nie jestem pewna co do imienia Victoria ;D coś mi się wydaje ze jeszcze zmienie :)

Młoda moj Karol tez ma przeczucie ze to bedzie dziewczyka hehe:-)
jezeli wierzyc przesadom to ostatnio dzien zaczety bez slodkosci to dzien stracony.
A patrzac na moja buzie... szkoda gadac.. syf na syfie :eek:

Widzisz:-p Wiesz co do syfów ja mam tak samo..Mój Ł się śmieje, że można pomidory na pomidorówkę trzeć na czole:eek: Jak nigdy nie miałam problemu z trądzikiem to teraz niestety mam:-( I zaczęły mi się robić syfy na plecach..no i niestety na pośladkach:zawstydzona/y: Aż wstyd mi się jest czasem rozebrać przy Ł..:szok: Ale on się tylko śmieje..Ale co do przesądów to wszystkie się zgadzają z płcią dzidzi:-p Pierwszy kopniak po prawej stronie brzucha, brzusio taki rozlazły, brzydnę, jem słodkie itp :-p

Witam robię nam listę z dokłądniejszymi danymi :) mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko, może podpowiecie co mam jeszcze umieścić i jakie dane nasze powinny się znaleźć

Na pewno termin porodu, płeć, imię dziecka, może jeszcze jakieś dane mamusi? imię czy coś jeszcze, proszę o sugestie :)

A może jeszcze wiek mamusi, hm....??tak mi przyszło do głowy, nie wiem, czy to dobry pomysł...:szok:ooooooo, na jakimś forum widziałam jeszcze zawód, który mamusia wykonuje:)teraz to chyba popłynęłam

A mnie teraz jakies takie dziwne myśli naszły:zawstydzona/y: Że już tyle ciąży za mną a ja kompletnie nie wiem jakie rzeczy dla dzidziolka kupowac..:-( No bo oprócz body, śpioszków... to co jeszcze?:zawstydzona/y: Jakaś taka jestem.. eh:-( Mam wrażenie, że nie jestem dośc poinformowana co się dzidzi do ubranka jeszcze kupuje:zawstydzona/y: Rajstopki? No bo ja mam termin na 6 marca.. to zimno będzie.. Nie mam pojęcia:-(
Agniesiak ja USG ze skierowania mam dopiero 27 listopada. Ale stwierdzilam ze 5 tygodni to ja nie wytrzymam i w srode ide prywatnie :-)
No ja nie mogę sobie pozwolic na usg prywatnie:zawstydzona/y: Bo tylko M pracuje i pieniążki mamy wydzielone. Ale nie jest źle:-) Dajemy ze wszystkim radę i pewnie gdybym powiedziała M, że chcę iśc prywatnie to pewnie by wyciągnął jakies zaskórniaki:-D Ale ja cierpliwie poczekam:-)

Agniesiak85 Wiesz no podejrzewam, że chłopaczek będzie:-p Ale wszystko się okaże :-)​
Tak nam się marzy chłopczyk:cool2: No ale jak będzie dziewczyneczka to także będziemy :happy: Oby tylko zdrowiutkie dziecię było:tak:

Widzisz:-p Wiesz co do syfów ja mam tak samo..Mój Ł się śmieje, że można pomidory na pomidorówkę trzeć na czole:eek: Jak nigdy nie miałam problemu z trądzikiem to teraz niestety mam:-( I zaczęły mi się robić syfy na plecach..no i niestety na pośladkach:zawstydzona/y: Aż wstyd mi się jest czasem rozebrać przy Ł..:szok: Ale on się tylko śmieje..Ale co do przesądów to wszystkie się zgadzają z płcią dzidzi:-p Pierwszy kopniak po prawej stronie brzucha, brzusio taki rozlazły, brzydnę, jem słodkie itp :-p

Ja mam na plecach wysypke ale od poczatku ciazy.. Syfów na buzi nie mam jako tako, no tylko takie pojedyncze. I wole kwaśne niż słodkie ;D Więc u mnie to tak pomieszane z tymi przesadami he he.

Ide szamać łazanki ;p chcecie troche? ;)

reklama

Ja mam na plecach wysypke ale od poczatku ciazy.. Syfów na buzi nie mam jako tako, no tylko takie pojedyncze. I wole kwaśne niż słodkie ;D Więc u mnie to tak pomieszane z tymi przesadami he he.

Ja tam niezbyt wierzę w te przesądy, bo różnie jest..Moja teściowa też mi opowiadała, że jak była w ciąży z młodszą siostrą mojego Ł to też myślała, że chłopak będzie, bo miała pomieszane..Jadła kwaśne, ale brzuch miała rozlazły itd..NO i urodziła dziewuszkie :-D

Do góry