reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

gaba82 ja w tej ciąży będę chodzić do doktor Szczurkowskiej, wiele moich znajomych do niej chodziło. w poprzedniej ciąży chodziłam do Niziurskiego. a skąd Ty dokładnie jesteś? widzę że jesteśmy ten sam rocznik.:tak:

mag349 mnie na ból głowy (jak i na wszystkie dolegliwości) pomaga leżenie, najlepiej z powiewem świeżego powietrza. a częste te bóle głowy? bo mija koleżanka z pracy miała na początku ciąży potworne bóle kończące się wymiotami i lekarz powiedział żeby brała jednak w skrajnych przypadkach chyba ibuprom (muszę dopytać):sorry2:

reklama
mag349 mnie na ból głowy (jak i na wszystkie dolegliwości) pomaga leżenie, najlepiej z powiewem świeżego powietrza. a częste te bóle głowy? bo mija koleżanka z pracy miała na początku ciąży potworne bóle kończące się wymiotami i lekarz powiedział żeby brała jednak w skrajnych przypadkach chyba ibuprom (muszę dopytać):sorry2:

No własnie dość częste, choć ostatnio i tak rzadsze są. I to też właśnie takie z wymiotami bywają. Normalnie brałam ibuprom, ale w ciąży nie bardzo chcę się faszerować. Muszę gina spytać przy okazji, ale dopiero w sierpniu idę.
Ja chyba tez Wasz rocznik jestem :-)

bulina - coś pokręcił ten lekarz. Jak widziałaś serduszko to nie może być 4 tydzień, tylko dalej. U mnie w 6 jeszcze nic nie było.

Dziendobry wieczor :-)
Nadrobialm zaleglosci, piszecie i piszecie :-D
Ja dzis czulam sie poprostu REWELACYJNIE :happy2::happy2::happy2: Zero bolu brzuszka, nic! Co chwile zapominalam, ze jestem w ciazy ;-) Humorek tez dopisuje.
Chcialabym, zebyscie tez sie tak czuly jak ja :-) No, ale coz na poranne mdlosci tez pewnie przyjdzie czas :zawstydzona/y:
Ja zmykam do mycia i spanka, bo jutro znowu do tyrki ;-)
Pozdrawiam Was cieplutko i spokojnej nocki zycze :)

Cześć!
Ja się czuję wspaniale :-) Tylko ten okropny ból piersi :wściekła/y: daje się we znaki.
Jak na razie to jedyny objaw mojej ciąży.

mag349
a ciebie nie niepokoją te plamienia takie?? kurcze ja ze strachu dlozylam wczoraj tą luteine bo jak jej nie bralam to wszystko ok bylo. wiec wzielam ostatnia wzoraj rano... a dzisiaj rano wstaje i znow na papierze takie brązowe :-( ja juz kurka nie wiem ... cyba sie dzisiaj wybiore na izbe przyjec porpostu dzwonilm wczoraj do zastepczyni mojego gina i kuka kwoka jedna powiedziala ze mnie nie przyjmie kolejne 3 dni pod rzad bo mam przez te 3 dni multum pacjentow i ze jak mi cos jest niech sobie ide na izbe przyjec... jak przyjdedzie moj gin to mu wszystko powiem agggrrrr

no i juz nie wiem czy ma mnie to niepokoic czy nie cholercia :-( a bole glowy mam od kiedy jestem w ciazy :baffled:

meg bedziesz cos z tym robila??

Dziś byłam u gina;-), powiedział, ze niby to 4 tydzien, ale wg moich wyliczen to jakiś 6 juz jest. Przynajmniej termin porodu nam się zgadza - 11 marzec:)
Widziałm pęcherzyk i bijace serduszko:-) ale wrażenie!!!!!!
a dziwczyny z Wrocławia, gdzie Wy chodzicie do pandologa tz do gina?
Wczoraj dzwoniłam do dr Fuchsa, ale rejestracja dopiero na wrzesień. Zrezygnowałam więc z niego i zapisałam się do dr Zosika (z kliniki niepłodności dr Polaka). Bardzo miły i ma bardzo dobre opinie na stronie "znanylekarz". Poprzednią ciążę, a właściwie jej końcówkę miałam z problemami, więc na pewno nie ograniczę się do prowadzenia ciąży u tylko jednego ginekologa.
Bulina, a gdzie chcesz rodzić?

Hej :-)

Współczuję wam tych mdłości... Ja na szczęście na razie czuję się ok, poza tym że śpiąco i ten upał dzisiejszy mnie osłabia. Ale teraz siedzę w pracy w klimatyzowanym biurze ;-)

missiiss, może to brązowe to po prostu rozpuszczona luteina? nie możesz zadzwonić do tej baby i zapytać?

mag, ja mam często bóle głowy i to takie, że nawet nurofen forte migrenal nie pomaga (oczywiście teraz go nie zamierzam brać), więc różne sposoby mam wypróbowane. Czasem mi pomaga nacieranie głowy amolem i ciepła kąpiel lub prysznic żeby rozszerzyć naczynia krwionośne.

no własni jak dzwonie to mi sie baba jakas odzywa i bezposrednio nr do niej nie chcila mi dac... dzisiaj sie przejde do lekarza na izbe... musze sie uspokoic bo mnie to dobija

Witam
bulina gratuluję udanego usg
ja końcówkę poprzedniej ciąży chodziłam do Winiarskiej, ona pracuje w 40 leciu a ja chciałam tam rodzić, ale koszmarna baba i teraz mam dylemat, do Wrocka mam 60 km i chyba tym razem będę rodzić w naszym "lokalnym" szpitalu, choć powiem szczerze polecam ogromnie 40 lecie

reklama
Witam
ola_medrek ja mieszkam za Kielcami, dokładnie w Piekoszowie:)
Tez myślę żeby iść do Niziurskiego, a Ty teraz dlaczego z niego zrezygnowałas.
Ja pierwszy raz do ginka to pójdę państwowo.
A mnie pop prawej stronie boli podbrzusze

Do góry