reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Adaś odkąd się nauczył obracać, to nawet minuty na plecach nie poleży, tylko od razu siup na brzuch i próbuje pełzać. Męczy się przy tym okrutnie i złości, ale jak go obracam na plecki to jest lament i z powrotem się przekręca. W łóżeczku wędruje w kółko, muszę go pilnować żeby czoła nie rozwalił o szczebelki.... Ech, mógłby już siedzieć i raczkować ;)
załóż ochraniacz. Ja odkad zalozylam to jestem spokojna. Chociaz juz nauczyl sie go gryzc i obnizac raczkami.
Polusia-sto lat!
Carola-gratuluję ząbka.
Dziewczyny jeśli macie prześcieradła z gumką to błagam sprawdzajcie czy są dobrze założone!!!!!!!Dagusia kręcąc się w łóżeczku spowodowała,że prześcieradełko założyło jej się na główkę i gdybym nie zareagowała na skargi dobiegające z łóżeczka...nie chcę myśleć co by się mogło stać,szczególnie gdyby stało się to w nocy jak śpimy:no:
Przeraziłam się słysząc jej przyśpieszony oddech.
o matko, wspolczuje stresu. Moje niby tez na gumke, ale gumka pekla ;-D
Cześć dziewczyny :happy:

Polusia wszystkiego naj!!!

Ale gorąco :crazy: Na szczęście spacer już zaliczony z rana, ale i tak ciężko było :baffled:
Zawiesiłam młodemu taki długi ochraniacz w kolorowe misie dookoła łóżeczka i teraz mam go z głowy :-D Jest nimi zafascynowany :-D:-D

My mamy pieski :-D ale fajnie do nich gada.

reklama
Polusia-sto lat!
Carola-gratuluję ząbka.
Dziewczyny jeśli macie prześcieradła z gumką to błagam sprawdzajcie czy są dobrze założone!!!!!!!Dagusia kręcąc się w łóżeczku spowodowała,że prześcieradełko założyło jej się na główkę i gdybym nie zareagowała na skargi dobiegające z łóżeczka...nie chcę myśleć co by się mogło stać,szczególnie gdyby stało się to w nocy jak śpimy:no:
Przeraziłam się słysząc jej przyśpieszony oddech.
O rany!!! U nas na szczęście prześcieradło dobrze założone.
Hejka.Napisałam długiego posta i mi się skasował...ech...więc tak w skrócie : mój M wszystko przy małym robi,zawsze kąpiemy go razem...ostatnio siedziałam u fryzjera ponad 2h ani oni szaleli w domciu:-)więc niemam na co narzekać. U nas bioderka ok teraz idziemy we wrześniu. Jest tak gorąco że pot cieknie mi po czole...koszmar jakiś.Młody spi już ponad godzinkę i pewnie do 2 dobije.

Caroline gratuluję ząbka,super że tak znienacka i bez większego bólu (chyba)

Polusia wszystkiego naj naj

Młoda_mamuśka dobrze że trzymasz rękę na pulsie i nic się dzięki temu nie stało, my mały prześcieradło z gumką ale trzyma się mocno pod materacem że nie idzie go wyciągnąć więc jestem spokojna

W sumie znienacka :) ślini się strasznie już dawno i wpycha wszystko do buźki, miała mniejszy apetyt i dwa dni była marudna i chyba to tyle, także się wcale nie spodziewałam :)

Ale duchota!! Spacer dopiero wieczorem, a na weekend wybieramy się do Trójmiasta, chciałabym jechać do zoo, na molo, nad morze posiedzieć i żużel :D Mój synio fanatyk motorów, tylko nie wiem po kim :) Mało czasu będzie, ale mam wielką nadzieję, że pogoda dopisze.

Ach i dostaliśmy dzisiaj paczuszkę z Hippa :)

Sto lat STO LAT DLA POLUSI:-)
ccaroline- super, że juz pierwszy ząbek z tobą, u nas podobnie, maa się ślini na potęgę, pcha wszystko do buziaka, no i apetyt też mniejszy, może może się cosik wykluje, sa na dole takie dwie małe plamki....
młoda mamuska-o rany ale miałaś przeżycie-dobrze że zareagowałaś w pore:tak:

Moje dziecie spało prawie 2 godz,ale ciezko było,ostatnio marudny jest.Wypił 200ml mleka i jakis spiący jest to tez pogoda robi swoje juz nie chce tych upałów.

załóż ochraniacz. Ja odkad zalozylam to jestem spokojna. Chociaz juz nauczyl sie go gryzc i obnizac raczkami.
Mam ochraniacz, ale po pierwsze on nie jest na całe łóżeczko (taki na całe też mam, może obydwa założę ;), a po drugie on główką sięga do barierki, a ochraniacz jej nie zasłania tak dokładnie...

no masz racje, jak lezy na brzuszku to moze walnac sie glowka o barierke.

o prosze jaki silacz.
ciekawe kiedy zaczniemy raczkowanie jak juz podnosimy rece na dloniach.
[video=youtube;LjyNqsB5OeE]http://www.youtube.com/watch?v=LjyNqsB5OeE[/video]

moja Pola śpi 3 godzinę ale cały czas muszę ruszać wózkiem. ten dzień coś ciężki dziś dla maluchów, taki upał i nawet lekkiego wiaterku nie ma.
MoniSkaBe ale się nagada przy tym :-) fajny. moja Pola robi dokładnie to samo tylko się nie próbuje odwracać tylko przesuwać się stara i też nagada się i napyskuje przy tym

hehe :-)

wlasnie Pawelek usnal sam bez bujania. Ale sie przy tym nakrzyczal i naplakal...

chcemy go przyzywyczaic do zasypiania samemu, bo jednak dyzdac go na raczkach to owszem, szybki sposob, ale na dluzsza mete bedzie meczacy.

mysle tylko czy uczyc spania na plecach i zasypiania samemu na raz.. czy to nie bedzie zbyt duze obciazenie?

moja Pola śpi na brzuszku i we wózku w dzień , natomiast wieczorem sama zasypia w łóżeczku i na pleckach. u nas spanie w łóżeczku w dzień to tragedia, bo mała wrzeszczy jakby ją ze skóry obdzierali. a też muszę ja tego uczyć, bo jak wyrośnie z gondolki to nie wyobrażam sobie jak ona będzie w spacerówce spała

reklama
Hej dziewczyny :)

Dzisiaj nocka super. Jedna pobudka na jedzonko około 2 i pozniej do rana nic :) wiec sie pieknie wyspałam. Odwiedziła nas dzisiaj moje kumpela i dostał Franus słoiczki z deserkami. Przyszła też paczka z Hipp'a :) Ale sie ucieszyłam :D po urlopie pojedziemy do rosmanna po nastepna paczke:)
Ide poczytać co u was:)

Do góry