reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Zmykam i ja mamusie, córcia śpi od 20-stej, wstanie pewnie koło 7 a ja będe nie przytomna. Dziękuję za miłe przyjęcie. Przespanej nocki życzę ;-)

reklama
Dzien Doberek!
Ale upalnie....
misia2010 ja tez zaczne rozszerzac od wrzesnia, czyli 6 miesiaca...
ionka ja tez tak mam, w domu myslalam, ze oszaleje, non stop z mala, na nic czasu, czasem zjesc nie moglam...ale w koncu tutaj sa babcia, prababcia, ciotki, zawsze ktos mnie wyreczy w usypianiu lub spacerku, a ja odpoczywam, jak sie zregeneruje to mam wiecej checi do zabawy z dzieckiem...wypoczeta mama-zadowolony maluch!
Marciaa udanego wypoczynku!
fiolkowa ale masz faceta, niech rosnie zdrowo!
z tymi psami, to ja w domu nie mam, ale tu u babci sa az 3, ale my nie pozwalamy im nawet z bliska do malucha podchodzic. Ale zauwazylam wczoraj moja sasiadka ma 11 miesiecznego chlopca i ich pies normalnie lize mu twarz i cale cialko....rozne sa przyzwyczajenia....
A Redan juz przyzwyczaja sie do otoczenia, wczoraj juz lepiej zasnal...
A zapomnialabym-mamy pierwsze zabki, wczesniej nie zauwazylam, dopiero moja babcia pokazala mi, wyszla dolna lewa jedynka, tyle ze od srodka....:baffled:i teraz wyskakuje dolna dwojka-taki kielek, krewka nawet poleciala...:szok:
Pozdrawiam, Milego Dnia!

ale u nas to będzie początek 6:sorry2:
GRATULACJE ZĄBKA:tak::tak::tak:

Czesc mamusie, ja chwilowo bez kompa, bo zapomnialam laptopa, jak bylam u brata i teraz uzywam starego stacjonarnego, ktory ciagle sie zawiesza, proboje was podczytywac, ale co strone otwiera mi sie 10 nowych okienek internetu i sie komp zawiesza.
Mam nadzieje ze wszystkie sloneczka zdrowe i mamusie tez.

Czy sa jeszcze dzieciaczki ktore nie umieja sie przekrecac z pleckow na brzuszek i odwrotnie? bo nie wiem czy powinnam zaczac sie martwic

Moja Natalka też jeszcze nie umie:no::no::no:

Dawid miał dwa razy trzydniówkę i się zastanawiam czy to nie znowu trzydniówka, ma bardzo wysoką temperaturę udaje mi się ją zbić do 38, mam nadzieję, że rano będzie lepiej.

Pamiętamy i witamy :)

U chłopaka złapać mocz też nie tak łatwo :D

Mój też czasem po ochrzanie bardziej się przykłada :D:D

Dziewczyny muszę się pochwalić Natalka ma pierwszy ząbek lewą jedynkę, jestem w szoku!! :szok::szok: Byłam przekonana, że dopiero się pojawi około 7 miesiąca, tak jak Dawidowi!!
Zauważyłam zgrubienie, później wymacałam palcem, stuknęłam łyżeczką i słychać :) Super :)

Po za tym córcia bardzo grzeczna:) już sobie śpi :)

GRATULACJE ZĄBKA:tak::tak::tak:

My dziś byliśmy u rodziców, bo znowu skwar niemiłosierny:wściekła/y::wściekła/y:a jak jutro będzie znowu taka pogoda to i Natalka znowu popływa w basenie:-D:-Dwięc pewnie do domu znów zajedziemy na noc:sorry2:

Dziewczyny ile razy chodzi się na badanie bioderek?? jutro idziemy drugi raz. Niektóre moje kolezanki byly wogole tylko raz. Nam kazano przyjsc na drugą kontrol. Moze być jakas wada??
My idziemy w sierpniu drugi raz:) i nie ma u nas zadnych wad :)

Patinka no to mamy urodziny w ten sam dzien:D:D:D:D:))))))))
oooo jak faaajnie :)))) :D:D:D

asia2702 no niestety ona mnie nie akceptuje. nie podobam jej si eitd. Ale myślałam ze Franek to zmieni. Jednak nie udalo sie. Trzeba nauczyc sie z tym żyć.:-(

Lece spac. Oczka mi sie zamykaja. Spokojnych nocek:*

byłam na tych zakupach i nie było mnie w domu pół dnia ;) w tym czasie tatuś dał córce obiadek, a ta wywaliła całą miseczkę na siebie, więc M. zeskrobywał jej jedzenie z brzuszka i karmił... nie pytajcie, jak wygląda bujaczek :D
no a ja w tym czasie nakupilam mnóstwo rzeczy :) jedyne, co mnie zalamało, to to, że po ciąży cycki mi się skurczyły do A <szok> <płacz>

Olcia już nawet na brzuszku minuty ne poleży, od razu przekręca się na brzuszek :) czasem ciężko jest zmienić pieluchę ;)

bioderka badaliśmy dopiero tydzień temu i teraz mamy się zgłosić jak Ol zacznie chodzić. mamy zakaz używania chodzików, no ale i tak nie planowalam.

zębów nadal niet.

aaaa i ja tez mama z lipca ;P

Ccaroline gratulujemy Natalce ząbka! Ale fajnie i chyba bez żadnych dolegliwości.
A tak wogóle to Witajcie!
U Nas noc spokojna mimo nadal utrzymującego sie stanu podgorączkowego.
Mhmm myślałam, ze cos napiszę ale mała się budzi.
Potem do Was zajrzę.
Polusia 100 lat!

dzień dobry dziewczynki :-)
ale jestem stara masakra. nocka ok. Pola wstała o 5:30 zjadła i do 7 rano pospała. teraz też już śpi.kurcze już robi się upalnie na zewnątrz, a myślałam że z małą wybierzemy się do moicg rodziców a tu lipa, za duży upał a moja fura bez klimy. Siedzimy dziś w domku lub na tarasie. miłego dzionka

Hejka.Ale miałam noc jestem nie wyspana.Bartuś zasnoł o 21,obudził sie o 2 i potem o 5 nie mógł zasnoc zucał sie w łózeczku,az wkoncu usnelismy az do 6.30.Juz długo takiej nocy nie miałam,ale bolał go brzuszek bo zrobił duzego kupsztala.Teraz drzemkuje zobaczymy jak długo.Dzisiaj ma byc 34 stopni,na spacerek dopiero pod wieczór.Polusia wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!Dobrego dnia!

reklama
monikskabe: z tego co wiem jak sie lapie do tych przymocowanych woreczkow mocz to moze wyjsc zafalszowany wynik. najbardziej wiarygodne wyniki daje lapanie do kubeczka. a dla dziewczynek tez sa woreczki do przyklejania. mam kolezanke ktora w lapaniu moczy jest juz ekspertka bo co 2 tyg musiala badania robic przez wiele miesiecy i wlasnie to lapanie w woreczek dawalo zle wyniki, a wkubeczek bylo ok.
o.. a u nas bylo ok, znaczy teraz juz nie wiem czy ok, skoro mowisz ze wychodza sfalszowane wyniki.
Dziewczyny ile razy chodzi się na badanie bioderek?? jutro idziemy drugi raz. Niektóre moje kolezanki byly wogole tylko raz. Nam kazano przyjsc na drugą kontrol. Moze być jakas wada??
my bylismy w 6 tyg , po skonczeniu 3 miesiecy i teraz mamy jak maly skonczy 6 miesiecy
Dziewczyny zapomilam zachowac wniosku o dodtkowy urlop fakultatywny - wiem ze jedna z Was dawala linki a jutro musze pojechac zlozyc go...czy ktoras ma przykładowy:sorry2: Monia chyba ty prosilas....masz jeszcze zachowany??

no, mialam Ci na maila wysylac, ale Madzia juz podala link :-)

Do góry