reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

o, dzidzia przeskoczyła na 4 miesiąc;) Super! No już się nie mogę doczekać USG ale jestem ciekawa czy już będzie można zobaczyć płeć

reklama
Ja w jednej z gazet ciążowych czytałam, żeby nie przesadzać właśnie z herbatą malinową, tak jak np. często się ją pije prz przeziębieniu, bo właśnie może wywołać skurcze. Ale myślę, że wypicie raz na jakiś czas napewno nie zaszkodzi i nic się nie stanie.
To chyba chodziło o herbatkę z liści malin. Położne zalecają ją pic pod koniec ciąży, bo podobno nasila skurcze i wzmacnia ich skuteczność. Ale podobno nie wywołuje porodu, tylko skraca go jak już się sam zacznie. Wyczytałam to na forum "dobry poród" na gazeta.pl.

Na lutóweczki tez patrzyłam, i też maja się czym pochwalić:-)....
Kurcze jak tak siedzę w domu to czas wolno strasznie leci, ale cóż, pozostało tylko czekanie, czekanie, czekanie....
A mnie szybko czas leci w tej ciąży :-). Może dlatego, że pracuję i mam już jedno dziecko :tak:

AsiaKC masz juz dwoch Synow tak ? mi tez wszyscy zycza corki a mam tylko jednego :tak: ale ja tez jestem wrecz przekonana ze drugi tez bedzie chlopak :)
Ja też czuję, że będzie drugi chłopczyk.

Super, że u was wszystko w porządku:-)
Mysz- To miałaś szczęście, że dzidziolek pokazał siusiaczka:-D, tak wcześnie to chyba tylko chłopca idzie poznać. Z kolei jak lekarz nie widzi to chyba jest większa szansa na dziewczynke. Ja mam wizytę za 2 tygodnie, ale nie wiem czy zrobi USG. W piatek miałam genetyczne, także byłoby to trochę zbyt często. Prawdopodobnie dopiero się dowiem w połowie października, o ile dzidziuś nie będzie zbytnio wstydliwy;-)

To miałaś szczęście, że dzidziolek pokazał siusiaczka:-D, tak wcześnie to chyba tylko chłopca idzie poznać. Z kolei jak lekarz nie widzi to chyba jest większa szansa na dziewczynke.
Moim znajomym w 14 tc lekarz powiedział że na 80% dziewczynka. Ale byli u jakiegoś super diagnosty, który ma wypasiony sprzęt, bo dostaje do testowania najnowsze aparaty ;-)

Witam brzuszki,
kurcze taki ładny dzień a ja wegetuję w domu, pewnie jak juz będę mogła się wyczłapać z domu, to będzie zimno, deszczowo i ponuro eh......:-(
Słuchajcie czy znacie może jakieś dobre sposoby, kremy itp na krostki okropne?
Dokuczają mi na dekolcie i na plecach, a na twarzy mam nawet ładną cerę

Ja na krostki to raczej nic nie polecę bo nie mam już. Same mi zniknęły:eek:
Ja własnie umyłam twarzyczkę i nasmarowałam kremem (próbką), ciekawe czy mi podpasuje. Bo ja zawsze mam problem z kremami:sorry: Nie "wsiąkają" mi w skórę:eek: A próbowałam już ich tyle, że naprawdę nie potrafię nawet ich zliczyc:-D Ten co teraz nałożyłam jeszcze troszkę go czuc na twarzy ale może jako jedyny "wsiąknie":-)

marti na takie krostki na dekolcie i plecach w ciązy to nic nie pomaga za bardzo...ja mialam w poprzedniej ciązy straszne, lekarz powiedzial ze jedyne co moge stosowac to maść cynkową. ale jakos nie pomagala. W 5 miesiącu wszystko przeszło!!

Agniesiak a próbowałas kremów Vichy?? One naprawde są bardzo dobre i wszystkim polecam:tak:

Z Vichy to miałam parę miesięcy temu taki żel do mycia twarzy i szczerze mówiąc to mi wyskakiwały krosty po nim:szok: Jeszcze więcej się robiło niż przed użyciem:eek: A to był taki przeciw wypryskom:eek:
Ale wiem, że kremy są z Vichy dobre, tylko drogie i boję się, że znów jakiś zły dobiorę i bedzie dopiero problem bo tyle kasy a krem nieużywany:eek:
Ja mam raczej cerę mieszaną i zupełnie się nie znam na kremach:sorry:
Muszę jakiejś pani specjalistki w aptece zapytac o te kremy z Vichy, może ona mi doradzi jakiś..;-)

Z mieszaną skórą to jest problem...ja też mam taką i się z nią zmagam każdego dnia....bo albo się świecę jak głupia, albo mam przesuszoną tak że mi pęka...
Ja używam z Vichy Normadermu na dzien, to taki wlasnie zapobiegający pryszczom, zmniejszający pory i świecenie, a na noc mam zawsze jakiś mocno nawilżający do skóry suchej Termalfix albo Myokine.

A z takich tańszych to odkryłam ostatnio też bardzo fajny krem LIRENE, taki co reklamuje go Alija Bachleda Curuś. Taki mus do twarzy...tęz jest super! Przynajmniej dla mnie!

Wiec te ci moge polecić, bo też przetestowalam mnóstwo kremów Garniera, Loreala, Nivea...i wszystkie jakies takie sobie....z tych Nivea są jeszcze ok.

Ide suszyc włosy, bo się wreszcie umyłam:tak:;-)

reklama
Z mieszaną skórą to jest problem...ja też mam taką i się z nią zmagam każdego dnia....bo albo się świecę jak głupia, albo mam przesuszoną tak że mi pęka...
Ja używam z Vichy Normadermu na dzien, to taki wlasnie zapobiegający pryszczom, zmniejszający pory i świecenie, a na noc mam zawsze jakiś mocno nawilżający do skóry suchej Termalfix albo Myokine.

A z takich tańszych to odkryłam ostatnio też bardzo fajny krem LIRENE, taki co reklamuje go Alija Bachleda Curuś. Taki mus do twarzy...tęz jest super! Przynajmniej dla mnie!

Wiec te ci moge polecić, bo też przetestowalam mnóstwo kremów Garniera, Loreala, Nivea...i wszystkie jakies takie sobie....z tych Nivea są jeszcze ok.

Ide suszyc włosy, bo się wreszcie umyłam:tak:;-)
Dzięki:-) Na pewno któryś wypróbuję:tak:

Do góry