reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
blueberry popieriam z tym bałaganem można w jeden połączyć :)

no ja w środę zważę młodego bo mamy szczepienie , a usg bioderek mieliśmy i jest ok,

wiecie co mój zjada porcję mleka dla 4 miesięczniaka a nawet więcej i na dodatek nie co 4 godziny lecz co 3!! przez to że źle spojrzałam na tabele i co jak mu teraz zmniejszyć jak dla niego to i tak mało!!:))

polaczyc:tak:

a my tez w srode sie szczepimy i zwaze mojego klocka, pewniakiem ponad 6kg:tak:

A ja z kolei gdzieś czytałam, że dziecko się najada w 10 minut, a potem to już jest zabawa.
Moja lekarka tez mi mowila, ze maly sie najada w 15min...ale co lekarz to opinia...

dziewczyny ja biore AZALIE i podobno trzeba 3mac sie tych godzin ja wziełam 5h pozniej to skutecznosc tej tabletki jest czy nie:)
Nie straszcie mnie dziewczyny, ja raz zapomnialam i dopiero po 12 godz wzielam...:no:, ale tylko raz mi sie zdarzylo...oj

Tez jestem za polaczeniem...

A w ogole dziewczyny te wizyty ze szczepieniem to zawsze sa z mierzeniem i wazeniem?Bo u mnie szczepienie robi pielegniarka w osrodku, a zwazyc musze gdzie indziej...aj tez by mogli to razem zrobic...

A z tymi wagami to zauwazcie, ze dziewczynki wolniej rosna od chlopakow...

Dziewczyny, ja mam pytanie do tych, które karmią piersią, ile u Was trwa jedno karmienie i czy to się zmieniło od początku?? Bo u mnie czasami mała potrafi jeść nawet 40 minut, a czasami tylko kilka minut. Ostatnio się to właśnie zmienia, bo je już w dzień rzadziej (niekoniecznie co godzinę jak wcześniej) i często karmienia są krótsze niż kiedyś.

Moj zalezy od pory dnia w nocy ok 5 min,w dzien ok 10 -15 a przed snem do 30-40 min.I tez je o wiele rzadziej co 3h,a w nocy nawet i co 6.Ale podejrzewam ze budzi sie tylko na piciu

mój je co 3h... z obu cyców... i trwa to od 20 - 30min.... z tym że jak ja czuję mrowienie w cycu tzn że już nie ma co ciumkać i zabieram... Młody wtedy troche pokwiczy ale do odbicie...jak mu sie odbije to jest cisza :-D

Jeju moj to jeszcze nigdy calego cyca naraz nie wydoil, a co dopiero 2~!!ale ja mam strasznie duzo pokarmu i jest bardzo odzywczy(zdanie lakarza) bo przybiera nieziemsko.Moglabym 3 jaczki wykarmic.

ja rowniez biore cerazette.
po tygodniu mialam tygodniowe plamienie, a potem juz nic .
jedyny minus wedlug mnie to... libido na minusie. :eek:

a u mnie libido na plus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moja lekarka tez mi mowila, ze maly sie najada w 15min...ale co lekarz to opinia...

Nie straszcie mnie dziewczyny, ja raz zapomnialam i dopiero po 12 godz wzielam...:no:, ale tylko raz mi sie zdarzylo...oj

a ja po 6 mam nadzieje ,ze wszystko ok.

a ja jestem za tym by wszystko polaczyc ale zrobic osobny watek tylko o karmieniu juz za niedlugo co niektore beda wprowadzac pokarmy,bedzie tam mozna klejac przepisy itp.

i zrobic jeden zbiorczy odosnie szczepien,pielegnacji,porad itp

blueberry i heronek no mój z 2min pił !!!!!!!! i się domyśliłam że coś nie tak i że się nie najada, a teraz nawet nie chce jak po całym dniu się troszkę nazbiera bo juz tylko chce butelkę?:( ale ...i tak dość długo karmiłam , mogłam wcale nie mieć mleka a jednak te 2 mies. miałam...

króliczątko nie obrażaj sie jak ktoś wyrazi sowją opinię nawet jeśli jest krytyką im więcej opini tym więcej wniosków dla ciebie i w tym korzyści mozna znaleść jakieś :)

reklama
Hej, widze, ze temat o jedzeniu i kupach.
Moj je 6x120ml (mniej wiecej oczywiscie, bo na noc zawsze wypije 150ml).
Ostatnie karmienie 20:30-21:30, jedna pobudka w nocy zazwyczaj kolo 3, a pozniej w okolicach 8 rano. W ciagu dnia je roznie, czasem co 3h, czasem co 4h.
Kupy mamy prawie czarne, ale to od zelaza zawartego w mleku. Robi przewazne 2 razy na dobe. Po zageszczaczu sa bardzej "zbite", ale nie ma problemow na szczescie.

Do góry