reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Kurcze, to ja już nie wiem, jak z tym Zyrtekiem. Widocznie w moim przypadku inaczej nie dałoby rady w miarę szybko zwalczyć tej wysypki. Byłam dosłownie cała czerwona jak rak, wszystkie czerwone kropki zlały się w jedną wielką plamę:wściekła/y: Moniska, faktycznie dobry lekarz rodzinny z pewnością też Ci pomoże.

ja też biorę azalię, i nie raz zapomniałam wsiąść o odpowiedniej porze, skuteczność ma na pewno, ale trzeba uważać z tymi godzinami, a zwłaszcza że to są mini pigułki które zawierają mniej hormonów(co nie oznacza że miej skuteczne:))

Widzę, ze na forum nie można powiedzieć swojego zdania nie będąc przy tym obrażanym. Dopiero teraz widzę jak potraktowały mnie niektóre forumowiczki na temat tego, że popieram karmienie piersią. Dziewczyny w poście nie chciałam obrazić żadnej z mam karmiących butelką tylko wyrazić swoje zdanie. Napisałam, ze nie potępiam żadnej z butelkowych mam. Nie fajnie się zachowałyście....
Wiem ze jest moda na karmienie piersią ale nie o modę tu chodzi. Ja mam znajomą np. która pracuje w instytucie medycyny pracy i przeprowadza badania na dzieciach karmionych piersią i butelką i wyniki są na korzyść dzieci karmionych piersią.
A co do mojego pożywienia to da się jeść żywność ekologiczną zarówno mięso jak i warzywa w tych czasach.
Fakt to drażliwy temat. Ale po przeczytaniu mojego posta po raz drugi nie widzę dlaczego niektóre z Was tak mnie zaatakowały. Nie jestem jakaś ciemna czy zacofana ale mająca swoje zdanie.
Sama też zmagałam się z wieloma rozsterkami przy karmieniu piersią ale skorzystałam z fachowej pomocy. Nie dorabiałam własnej filozofii tylko zwróciłam się do specjalistki od laktacji. I na szczęście nie radziłam się na forum!
Może nie poważne są mamy które właśnie tu próbowały szukać i nie uzyskały pomocy, a nie ja.
BEZ ODBIORU.

My byliśmy dzisiaj na wizycie i Adaś waży 6630. Pani doktor powiedziała, że bardzo ładnie się rozwija i nie ma żadnego WNM ani asymetrii. W środę szczepienie, a w czwartek wybieramy się na USG bioderek.

Nie sądzicie, że można by połączyć te wszystkie wątki w jeden? Bo zrobił się nam lekki bałagan ;)

blueberry popieriam z tym bałaganem można w jeden połączyć :)

no ja w środę zważę młodego bo mamy szczepienie , a usg bioderek mieliśmy i jest ok,

wiecie co mój zjada porcję mleka dla 4 miesięczniaka a nawet więcej i na dodatek nie co 4 godziny lecz co 3!! przez to że źle spojrzałam na tabele i co jak mu teraz zmniejszyć jak dla niego to i tak mało!!:))

Widzę, ze na forum nie można powiedzieć swojego zdania nie będąc przy tym obrażanym. Dopiero teraz widzę jak potraktowały mnie niektóre forumowiczki na temat tego, że popieram karmienie piersią. Dziewczyny w poście nie chciałam obrazić żadnej z mam karmiących butelką tylko wyrazić swoje zdanie. Napisałam, ze nie potępiam żadnej z butelkowych mam. Nie fajnie się zachowałyście....
Wiem ze jest moda na karmienie piersią ale nie o modę tu chodzi. Ja mam znajomą np. która pracuje w instytucie medycyny pracy i przeprowadza badania na dzieciach karmionych piersią i butelką i wyniki są na korzyść dzieci karmionych piersią.
A co do mojego pożywienia to da się jeść żywność ekologiczną zarówno mięso jak i warzywa w tych czasach.
Fakt to drażliwy temat. Ale po przeczytaniu mojego posta po raz drugi nie widzę dlaczego niektóre z Was tak mnie zaatakowały. Nie jestem jakaś ciemna czy zacofana ale mająca swoje zdanie.
Sama też zmagałam się z wieloma rozsterkami przy karmieniu piersią ale skorzystałam z fachowej pomocy. Nie dorabiałam własnej filozofii tylko zwróciłam się do specjalistki od laktacji. I na szczęście nie radziłam się na forum!
Może nie poważne są mamy które właśnie tu próbowały szukać i nie uzyskały pomocy, a nie ja.
BEZ ODBIORU.

no i właśnie twoje słowa bez odbioru ukazały poraz kolejny, że tylko twoje zdanie jest najważniejsze, że zawsze masz racje i nikt nie ma prawa komentować twoich postów i najlepiej żeby wszyscy pisali TAK KRÓLICZĄTKO MASZ RACJĘ, wiesz ja mam wyrąbane co sobie pomyślisz, w ogóle cię nie znam, pamiętam tylko, że już raz też porządnie ci się za coś oberwało na forum i obraziłaś się , wiesz może warto spojrzeć w lustro i powiedzieć sobie " nie jestem pępkiem świata, nie zawsze mam racje" eh dużo mogłabym pisać, bardzo dużo, ale po co ? jaki miałabym w tym cel? żaden, ja mam swoją rodzinę, swoje problemy i nie jakieś tam króliczątko będzie mi głowę zaprzątać.

reklama
blueberry popieriam z tym bałaganem można w jeden połączyć :)

no ja w środę zważę młodego bo mamy szczepienie , a usg bioderek mieliśmy i jest ok,

wiecie co mój zjada porcję mleka dla 4 miesięczniaka a nawet więcej i na dodatek nie co 4 godziny lecz co 3!! przez to że źle spojrzałam na tabele i co jak mu teraz zmniejszyć jak dla niego to i tak mało!!:))

może mniejsze porcje i częściej, i oszukiwać go troszkę herbatką oj candy ty to masz wesoło :)

Do góry