Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
a może spróbuj lovi...ja tez mam zamiar je wypróbować
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a może spróbuj lovi...ja tez mam zamiar je wypróbować
A ja z kolei gdzieś czytałam, że dziecko się najada w 10 minut, a potem to już jest zabawa.To prawda, że co dziecko to obyczaj, ale z tego co czytałam w języku niemowląt, to dziecko powinno ssać ok 20-25 minut inaczej sie nie najada:/
Widzę, ze na forum nie można powiedzieć swojego zdania nie będąc przy tym obrażanym. Dopiero teraz widzę jak potraktowały mnie niektóre forumowiczki na temat tego, że popieram karmienie piersią. Dziewczyny w poście nie chciałam obrazić żadnej z mam karmiących butelką tylko wyrazić swoje zdanie. Napisałam, ze nie potępiam żadnej z butelkowych mam. Nie fajnie się zachowałyście....
Wiem ze jest moda na karmienie piersią ale nie o modę tu chodzi. Ja mam znajomą np. która pracuje w instytucie medycyny pracy i przeprowadza badania na dzieciach karmionych piersią i butelką i wyniki są na korzyść dzieci karmionych piersią.
A co do mojego pożywienia to da się jeść żywność ekologiczną zarówno mięso jak i warzywa w tych czasach.
Fakt to drażliwy temat. Ale po przeczytaniu mojego posta po raz drugi nie widzę dlaczego niektóre z Was tak mnie zaatakowały. Nie jestem jakaś ciemna czy zacofana ale mająca swoje zdanie.
Sama też zmagałam się z wieloma rozsterkami przy karmieniu piersią ale skorzystałam z fachowej pomocy. Nie dorabiałam własnej filozofii tylko zwróciłam się do specjalistki od laktacji. I na szczęście nie radziłam się na forum!
Może nie poważne są mamy które właśnie tu próbowały szukać i nie uzyskały pomocy, a nie ja.
BEZ ODBIORU.
blueberry popieriam z tym bałaganem można w jeden połączyć
no ja w środę zważę młodego bo mamy szczepienie , a usg bioderek mieliśmy i jest ok,
wiecie co mój zjada porcję mleka dla 4 miesięczniaka a nawet więcej i na dodatek nie co 4 godziny lecz co 3!! przez to że źle spojrzałam na tabele i co jak mu teraz zmniejszyć jak dla niego to i tak mało!!)