reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam się po weekendzie ze wszystkimi:-)

Kuba je 5x150 ml, a godziny mamy mniej więcej stałe, bo on czasem budzi się o 7, a czasem o 8. Więc jest o 7, 10, 13, 16, 20 lub 8, 11, 14, 17, 20

A tak w ogóle, to on dziś pobija rekord spania. Byliśmy na wsi, na działce i jak zasnął po jedzeniu o 16, to by spał nie wiem do której, ale ok 20 zaczęliśmy się zbierać do domu i przy wsadzaniu do fotelika się obudził. Jechałam z przygotowaną butlą w razie alarmu, ale dojechaliśmy do domu, przemyłam go, przy czym trochę popłakał, zjadł i teraz śpi. Mam nadzieję, że dośpi do rana:sorry2:

To dobrze rozumiem, że Twój synek potrafi wytrzymać 11, 12 h bez jedzenia??? Niesłychane, zazdroszczę:tak:

reklama
Koza, na pewno wszystko z Hanką ok, może sie tylko tak gimnastykuje, a mama się zamartwia :tak: moja tez czasem mostki robi, albo odpycha się nogami z pupa w górze ;-) no ale idź do lekarza, zawsze to fachowiec okiem rzuci :sorry2:

tak właściwie piszę bardziej dla siebie, żeby zobaczyć, jak Ola je ;-)
9, 12, 16, 19-20, 3-4.
nawet jakbym chciała dac jej jeść przed 9tą rano, to pluje.
je tak 120-150ml.

mam pytanko: pewnie juz zapomniałyście, ale co z tym miejscem po szczepieniu przeciw gruźlicy?? moja miała dopiero w 8ym tygodniu życia i do tej pory ma okropnie czerwone i ropa leci. chyba ja to też boli :eek: cos z tym robić?? kiedy to minie?? to już od prawie ośmiu tygodni jest. dziś przy wycieraniu po kąpieli ta ranka pękła :zawstydzona/y: ale sie darła :-( aż sie zapowietrzyła, myślałam że na zawał umrę :-(

Madzia- wszystko będzie ok, wiem że to okropny stres dla Ciebie i Bartusia, ale zobaczysz minie szybko i zaraz o tym zapomnicie.

Caroline- czy ja dobrze rozumiem?? macie badanie na 8mą rano i musisz obudzic dziecko 5-7 godzin wcześniej?? to znaczy, że od około 3ej nad ranem nie może spać?? cos nie tak, albo ja pokrecilam.

Czarnuszka, ja czapki w ogole nie zakładam, nawet jak jest poniżej 20 stopni. jedynie kapelusz od słońca, jeśli na dłużej wyciągam ją z wózka w słoneczny dzień.
a na noc Olcia ma body z długim i spiworek, jeśli jest około 20stopni w pokoju. jeśli jest chłodniej, to body z krótkim, cienki pajacyk, śpiworek i cienki kocyk.

Madzia trzymam kciuki i bede podczytywac co u was, powodzenia i duzo wytrwalosci dla Ciebie mamusia :) Bartus to silny chlopiec, wszystko bedzie dobrze...powodzenia.

dziewczyny mozliwe , ze po Nutritonie ma niunio uczulenie na policzkach?
cale policzki i broda sa czerwone i zaognione.
Nie wiem... a moze poprostu powycieral sie o pieuszke na ktorej spi?

no ale az tak?

zglupialam juz.

Madzia i Karola trzymam kciuki za Wasze dzieci :-)

mam pytanko: pewnie juz zapomniałyście, ale co z tym miejscem po szczepieniu przeciw gruźlicy?? moja miała dopiero w 8ym tygodniu życia i do tej pory ma okropnie czerwone i ropa leci. chyba ja to też boli :eek: cos z tym robić?? kiedy to minie?? to już od prawie ośmiu tygodni jest. dziś przy wycieraniu po kąpieli ta ranka pękła :zawstydzona/y: ale sie darła :-( aż sie zapowietrzyła, myślałam że na zawał umrę :-(
Adasiowi też gdzieś po 2 miesiącach to pękło w kąpieli i wylała się ropa, ale nie płakał. Teraz jest czerwone ze strupkiem, ale już nie ma ropy.

reklama
Witajcie:-)
Kuba w końcu spał do 7, obudził się głodny jak wilk, zjadł, pobawił się misiami na karuzelce i teraz od pół godziny znów śpi:-)
Dziś piękna pogoda, po karmieniu idziemy na spacer:-) Muszę tylko wymyślić gdzie, bo park zalany, nad rzekę też nie pójdę, a nie mam ochoty targać małego przy ulicy, żeby wdychał spaliny:dry:

Koza, na pewno wszystko z Hanką ok, może sie tylko tak gimnastykuje, a mama się zamartwia :tak: moja tez czasem mostki robi, albo odpycha się nogami z pupa w górze ;-) no ale idź do lekarza, zawsze to fachowiec okiem rzuci :sorry2:

tak właściwie piszę bardziej dla siebie, żeby zobaczyć, jak Ola je ;-)
9, 12, 16, 19-20, 3-4.
nawet jakbym chciała dac jej jeść przed 9tą rano, to pluje.
je tak 120-150ml.

Ja któregoś dnia zauważyłam, że u Kuby nie ma już tej ropy, ale kiedy wyciekła, to nie wiem:eek: I teraz jest tak, jak pisze blueberry, czerwone ze strupkiem.

Witam się po weekendzie ze wszystkimi:-)

To dobrze rozumiem, że Twój synek potrafi wytrzymać 11, 12 h bez jedzenia??? Niesłychane, zazdroszczę:tak:
Tak, ale on jest na Bebilonie Pepti, nie na cycku. Podejrzewam, że daje mu kopa energetycznego;-)
Poza tym, to jak czytam ile mniej więcej wasze dzieci jedzą, a ile on, to zastanawiam się, jakim cudem on już waży te prawie 8 kg, bo wcale nie je dużo przecież:eek:

Do góry