reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
No u Franka to była alergia pokarmowa, wysypke mial na buzi potem na szyjce, glowce i w koncu na brzuszku. Zeszla jak odstawilam nabial, banany i pomidory. Teraz za to zaczynaja mu sie robic zmiany atomowe :( no taki urok mojego dziecka, zreszta moj M jest alergikiem, wiec mozna bylo sie tego spodziewac:dry: Tabasia nie wkurzaj sie o slowo chemia, bo tak jak yra napisala, a gdzie tej chemii nie ma? A co by nie mowic mleko modyfikowane to wytwor chemikow. My wszyscy pochalanimy znaczna czesc tablicy mendelejewa, wiec nasze dzieci tez:dry:

edit: no widzisz madzia, a mnie wkur...czasami wystawianie cyca w roznych dziwnych miejscach, nie czuje sie z tym zbyt dobrze. Co to kwestii ekonomicznych to mleko,az tak duzo nie kosztuje, no chyba, ze dziecko jest wyjatkowym wrazliwcem pokarmowym. Osobiscie uwazam, ze koszt pampersow jest wiekszy;)

skąd ja to znam. Jeszcze sobie codziennie obiecuje popołudniu, ze jak pojdzie nyny to ja z nim, rzadko mi sie udaje

u mnie to samo, jak jemu chce sie spac to mi nie i na odwrot;) A wieczorem jakbym kladla sie z nim to bym byla chyba zboczona, bo mlody idzie spac o 20tej :p, a ja nocny marek jestem, za to mlody skowronek po tatusiu blech!

No już jestem umówiona na szczepienie na poniedziałek, a po szczepieniu jedziemy się umówić z chirurgiem do szpitala.... Jeszcze dzisiaj na 14 ide do pracy pomóc mamie... A tak mi się nie chce, najlepiej to położyłabym się koło Amelki i poszła spać... ehhh.... Mój Ł ma wolne do 4-tego, i chciałabym trochę go wykorzystać, ale on się nie da :-( A broń Boże, żebym go poprosiła, by zajął się małą, a ja się zdrzemnę... Nawet jak wychodzę z domu, to dzwoni do babci, by przyszła, bo on się boi sam zostać z dzieckiem...

Witam,

Ja mam tak samo, ale to na pewno wynika z tgo że chcemy mieć choć chwilkę dla siebie a kiedy jak nie wtedy co maluchy śpią. Taki już nasz los.;-) Mój mały usnął po 21 obudził się przed 4 i później o 5, :szok: walczył do 6 później obudził się po 7 walczył do 8:30 (czyt. gadał, pizczał, śpiewał i stękał) no i jak w koncu zasnął to spał do teraz:-) Czasem mam takie poranne przeprawy że ledwo żyje.

Hej:-)

W końcu przestało padać i nawet jakieś słońce czasem wychodzi. Bo wczoraj już znowu wprowadzono pogotowie przeciwpowodziowe w naszej gminie :eek:

Idziemy dziś na 16 do alergologa, już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że Kuba jednak nie ma tej skazy, że to tylko jakaś inna wysypka:dry:

co do wystawiania cyca to ja nigdzie nie wystawiam bo wszystko mam na miejscu gdy mam potrzebe jade a melgo zostawiam,zreszta jak go na karmie to on potrafi wytrzymac 2-3 h bez jedzenia.A co do kosztów mleka z tego co widzialam to takie zwykle nan to ok 13 zł nie wiem na ile starcza może na 3-4 dni???a pampresy ja kupuje dada (sa swietne!!) paczka 64 szt za 27.99 starcza na ok 10 dni.Zreszta pampesrsy sa raczej niezbedne , a mm jest zbedne jesli mogę karmic piersią i na tym jednak troche zaoszczedzam.

Kurcze, tak czytam, że wam puszka mleka starczy Wam na 5 dni.. Ja karmię malutką Bebilon AR i starczy mi na 3 dni max (kosztuje ok 30zł jedna puszka), a pepti chyba na recepte jest? I to chyba coś w rodzaju HA, prawda? Amelka ulewała cały czas, i przez to problemy z uszami, po Bebiko HA, i dlatego przeszłam na Bebilon.. Ale na szczęście już 11 czerwca mam dać małej pierwsze normalne amciu :p jeszcze nie wiem jakie, ale to już uzgodnie z lekarką.. Na taką fajną trafiłam, że szok! A Amelka to taki żarłoczek, że nie wiem... Ciągle by jadła tak smakuje jej mleczko, już daję jej co 3-4 godziny 250ml, z czego 200 na pewno zje, a resztę na raty :-) Pytałam się lekarki co ona na to, ale powiedziała, że jak lubi to niech je, bo ma 3 i pół miesiąca, a waży 6kg...

Mó ma naczynka lekko popękane na policzkach ale to tez chyba zniknie??

dzisiaj jestem mega dętka nic mi sie nie chce tylko marze o poduszce. Pogoda do duszy ma dzisiaj lać, Niki nie śpi
ja dzisiaj jadę na pogrzeb a na 20.30! wrr do gineksa ehh...
ja chcę słoneczko
wczoraj załatwiłam wakacje i jedziemy z Nikim nad morze w lipcu :D

My też wybieramy się nad morze w lipcu.:-) Mam tylko nadzieję że zawita lato w koncu do naszego kraju.:wściekła/y:

reklama
Do góry