reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a mój mi dał dziś popalić budził się co godz!!! i nie chciał usnąć, dziesiąt razy mu smoka dawałam, masakra i od 6.20 juz w ogóle spać ! co za czort jeden ://

wiecie co (do tych co karmia jeszcze piersią) mi pomagało na wiekszą ilość mleka - ciepłe mleko z miodem , spróbujcie może czy u was podziała jak u mnie:)

reklama
tak z innej beczki - byla kiedys mowa o rozszerzaniu diety i ktos - chyba koza napisal cos w stylu ze chcialby poczekac z rozszerzaniem diety az dziecko samo bedzie jako tako jadlo. znalazlam taka nowosc babyledweaning.pl

Dziewczny nie wiem co sie dzis dzieje z moja corcia. Od jakiegos czasu spala mi w ciagu dnia kilka razy ale tak po 20-30 min, a dzis pierwsza drzemka trwala ok 30 min a potem kolejna 2,5 h po tym czasie obudzila sie, posmiala troszke, zjadla i znow poszla spac na 45 min, po czym znow sie obudzila na jedzenie, posmiala si etroche i za jakis czas zasnela i spi juz prawie 1,5 h. Nie wiem czy cos jej sie poprzestawialo z tym spaniem czy moze cos jej dolega?
Moj tak ma od 3 dni -juz zastanwialam sie czy nie isc do lekarza ale poczytalam troche w necie i to raczej normalne. Ja za to wymiekam z usypianiem , jak sie dobrze przebudzi to juz nie usnie sam,meczy sie jak diabli i nic nie pomaga tylko cycek , zaczyna mnie to przerazac bo nikt go nie uspi ;(, a jak zmeczonyi chce spac to oczy tzn powieki i pod oczami cale czerwone .

laski, cieszcie się, że Wam dzieci tak ładnie w nocy spią :) nie ma co wynajdywać chorób i lecieć do lekarza :) moja zasypia około 21, potem około 3-4 żarcie i śpi do 9 rano :) i mam nadzieje, że sie to nie zmieni :) no kiedyś bez jedzenia o 4ej ;)

niedługo wprowadzamy żarełko, co proponujecie na pierwszy ogień? :)

laski, cieszcie się, że Wam dzieci tak ładnie w nocy spią :) nie ma co wynajdywać chorób i lecieć do lekarza :) moja zasypia około 21, potem około 3-4 żarcie i śpi do 9 rano :) i mam nadzieje, że sie to nie zmieni :) no kiedyś bez jedzenia o 4ej ;)

niedługo wprowadzamy żarełko, co proponujecie na pierwszy ogień? :)
Super z tym spaniem :-)
Alex wczoraj usnal po 21 i o 3 obudzil sie na jedzonko, pozniej o 8 :-) i jeszcze troche pokimalismy razem w lozku :-) Tak jak kiedys pisalam, ze rytm z Ola maja podobny hehe.

Ten katar jakby mniejszy dzisiaj, ale pluc juz nie czuje przez fride :-D Mlody jak ma dobry humor, to nawet podoba mu sie to odciaganie :szok: smieje sie i gaworzy :-D
Ale i tak jedziemy do tego lekarza.

Ja juz sie nie moge doczekac jak bede mu wprowadzac inne jedzonko, echhh jak bedzie fajnie :happy2: Jeszcze troszke.

A tak z innej beczki - wlazlam w spodnie z przed ciazy :szok: jeden guzik sie tylko nie dopina, ale fajnie sie czuje :-) Tylko jeszcze mam brzuszek i on najwolniej schodzi :eek:

Jezuuu kiedy moj Franko tak zacznie spac, no kiedy????:dry: Usypianie go w dzien to mordega, oczy ma cale czerwone bo tak trze, ale nie potrafi sie wyciszyc:eek: wiec mecze sie czasem godzine, zeby ta gadzina pospala pol godziny:wściekła/y: Ale staram sie byc twarda i zmuszam go do snu w dzien, bo inaczej marudzi, placze i drapie sie po calej twarzy:zawstydzona/y: A w nocy dalej mam pobudki co dwie godziny, bo glodny:zawstydzona/y: zalamac sie idzie z tym jego niespaniem:zawstydzona/y: najdluzsza jego przerwa senna to od 20-24:dry:

Hej mamuśki :)

Dzisiaj moja mała w ogóle spać nie chcę!! Nie wiem co się dzieję, ale jestem strasznie zmęczona :p

Co do dnia dziecka, nie wiem co bym mogła kupić Natalce :) wszystko ma po braciszku, a ubrań to mam do 3 lat :) hihi także nie mam pomysłu :)

reklama
U nas na szczęście w nocy śpi ślicznie, wczoraj jak usnęła o 22 wstała o 4 rano na cyca, chyba się nie najadła bo o 5 znowu pobudka na butelke i później wstała o 10, ale teraz mi w ogóle nie śpi od 10 przespała pół godzinki.

Co do wprowadzania jedzonka, myślę, że można zacząć od marchewki, później jabłko :)

Do góry