reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej.....:-(
Wczoraj wróciłam ze szpitala, serduszko mojego maluszka nie biło :-(
Jestem więc po zabiegu i tym samym muszę was opuścić. Obiecuję że jak tylko uda mi się ponownie zajść w ciążę powiadomię was o tym.
Mam pytanie do tych z was które też przez to przeszły. Wiem że ponownie mogę spróbować za 3 miesiące, ale jak to wszystko wyglądało u was?? Fizycznie nie jest zle za to psychicznie jestem strasznie załamana, wczoraj było lepiej, ale taa noc - pierwsza noc bez mojego maluszka była straszna..
Niemam siły już płakać.. wypłakałam już morze łez..

Bardzo mi przykro.. :( nie wiem nawet co napisać :( Trzymaj się.. i nie poddawaj. Buziam gorąco! :*

reklama
Dziewczyny, uspokajacie mnie, super :) Bedzie mi sie lepiej spalo, ufff :)

Tak sobie teraz licze co z tymi moimi tygodniami, wyliczylam 40 tygodni wstecz od daty ustalonej z USG na 13 marca i w ten sposob patrze w ktorym jestem tygodniu, no i wychodzi faktycznie 13 tydzien, a nie 12 jak pisalas marti8. 14 tydzien wyszedlby mi jakbym liczyla od poczatku ostatniej miesiaczki, ktora mialam podobnie jak Izulqa i Agniesiak85, bo moja byla 31 maja.
Nie wiem jak to liczysz marti8 ze wychodzi Ci ten 12 tydzien...

Candy - ja tez pomyslalam ze fajnie by bylo to miec jednak...ten detektor, ale dzis mi znajoma powiedziala ze ma to gdzies na strychu i poszuka dla mnie, wiec wstrzymuje sie z kupnem, choc moze szybciej by bylo jakbym zamowila...

Dzis sie dowiedzialam! Ze ten detektor moze okreslic plec dzidziusia! Jesli bicie seruszka jest nizej niz 140 to raczej chlopiec, jesli powyzej 145 nawet do 160 to dziewczynka. Znajomej sprawdzilo sie to i u chlopca i u dziewczynki :)

Tak sobie myśle, że może faktycznie dobrze by było zamówić detektor tętna płodu DETEKTOR TĘTNA PŁODU ANGELSOUNDS + ŻEL USG (720066167) - Aukcje internetowe Allegro od 12 tygodnia już działa :tak::tak: nie ma co ja dziś zamawiam to mnie uspokoi ...
Moj juz czeka na poczcie, M jutro odbierze, choc nie wiem czy nie bedzie za wczenie na sluchanie serduszka. Dam znac jak poszlo ;-)

Ja tylko na chwilke,
Wlasnie przeczytalam smutna wiadomosc... Mycha trzymaj sie Kochaniutka, nie trac wiary... Najlepszym lekarstwem jest niestety czas...

Zmykam spac, troche mnie mdli, reszta ok.
Dobranoc Mamusie ;)

Ja już byłam w wyrku, ale nie mogę spać... ból zęba.. boshe kiedy to mi minie!!!! jutro idę znowu do dentysty, bo nie wytrzymam. Boję się, że ten ból moze zaszkodzić dzidzi:-(

witajcie z rana, właśnie się zbieram do pracy:eek:
mój mało dyskretny dyro rozgadał reszcie ekipy że zaciążyłam:sorry:
myślałam, że go zabiję:wściekła/y:
o 15.00 mam genetyczne i oczywiście martwię się

kamikaa ta opowieść o aniołku - normalnie się z rana popłakałam, aż M popatrzył na mnie jak na wariata:tak:

Dziewczyny, czy Wy macie uplawy jakies? Bo ze mnie to cieknie jakbym dni plodne miala, caly czas masa sluzu ;/

Ja również mam upławy i ostanio nawet takie większe..jak byłam wczoraj u gina sparwdziła i powiedzała ze to normalne:tak: ufffff więc nie warto się nimi przejmować!!

Tak sobie myśle, że może faktycznie dobrze by było zamówić detektor tętna płodu DETEKTOR TĘTNA PŁODU ANGELSOUNDS + ŻEL USG (720066167) - Aukcje internetowe Allegro od 12 tygodnia już działa :tak::tak: nie ma co ja dziś zamawiam to mnie uspokoi ...

Co do detektora to ja się boję takich nie certfikowanych-tanich (chociaz tani nie znaczy ze zły) urządzeń....wiecie jak byłam na usg -9tc to chciałam wiedzieć jak często bije serduszko naszej dziecinki i powiedziałam ze w 7tc biło 145udzerzen a ona mnie opieprzyła ze nie powinno się dziecka przynajmniej do 12tc maltertować taką dawką doppplera i jej dziecko ma na plecach małe ukucie właśnie po tym jak jej w ciąży przed 12tc sprawdzono bicie serduszka:-( wiec zaniepokoiłam się ale już wystarczyło mi jak widziałam jak bije serduszko...malutki migajacy punkcik:-) więc ja jestem pesymistką do takich urządzeń chociaż fajnie by było kontrolować i mnieć takie cacko pod ręką:rofl2:

Poza tym głodna jestem ciągle, spać bym spała cały czas, sił prawie nie mam, no i jeszcze mnie mdli...
ale ja biorę progesteron w tabletkach (3x1) więc może on wzmaga te dolegliwości
:eek:
nie ukrywam, że już czekam aż te dolegliwości miną bowiem najbardziej brakuje mi sił, a obowiązków nie ubywa...

Bardzo mozliwe..wczoraj w przychodni rozmawiałam z dziewczyna ktora przyszla się spytac czy moze odstawic duphaston bo mowila ze spala po nim non stop, mdliło ją i ma okropne bóle brzucha:eek: a przy 1wszej ciąży tego nie miała i nic nie brala....a dolegliwosci pojawily sie jak zaczeła brac duphaston bo wykryto u niej mięśniaki:-(
Ja jak brałam luteine to też średno reagowałam na nią...byłam na pewno badziej zmęczona i bolały nie piersi i brzuch a teraz jak ręką odjął:rofl2:

Mimo wszytko jestem od dzis na L4 musisłam się licytowac z lekarz bo dała mi zapobiegwaczo na 1,5 tyg do 12tc a chciała do 13tc...ale przy krwiaku nie mam żadnych dolegliwości ani plamień ...tfu tfu, przepisała duphaston i nospe i kazała chociaz psychicznie odpoczac:happy: wiec odpoczywam na BB

Ja brałam i duphaston i luteine, na szczęście nie zauważyłam, żeby któreś na mnie negatywnie działało :tak:
Dziś jestem pierwszy dzień bez żadnych tabletek i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :tak:

reklama

Widzę, że ranne ptaszki z Was;-) Ja dziś nie mogłam spać i po 7 wstałam a to dlatego, że za naszą kamienicą remontują ulicę i od rana hałas jakich mało:no:
Co do mierzenia tętna płodu w domku.. hmm ja bym się bała, ze mogę dzidzi zaszkodzić takim częstym słuchaniem jej serduszka. W sumie to nie wiadomo jak te fale działają na dzidziusia.. wolę go nie stresować

Dziewczyny a myślałyście o szkole rodzenia?

RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKOŁA RODZENIA Strona główna
Ja się zarejestrowałam i oglądałam już wszystkie odcinki

Do góry