reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

widze dziewczyny ze sie juz zaczynacie dolowac tym przeciaganiem sie maluszkow z wyjsciem na swiat. U was to juz kwesita kilku dni, moze nawet godzin, to jest chyba dobra lekcja cierpliwosci. Milych snow mamusie.

reklama
Dzięki za odpowiedź:tak:Co lepsze to pamiętam jak tu niektóre krzyczały,że te pieluszki od 3kilo będą dobre i nie ma po co kupować więcej niż paczke tych jedynek...no proszę,rzeczywistość skorygowała pogląd;-)

Wczoraj w DDTVN były "niegrzeczne mamuśki". Tutaj można sobie w wolnej chwili poczytać, fajne teksty: Niegrzeczne Mamuśki.
To ja uciekam spać, chociaz będę próbowała, bo z nosa się leje jak z kranu.
Ciekawe jak tam nasza Fiołkowa, pewnie jutro jakieś wieści od niej będą.
Dobrej nocki.

No wy juz spicie a ja dopiero chwile na napisanie znalazlam.
Maly mi dzis w nocy niespodzianke zrobil i jak poszedl spac o 21 to obudzil sie o 4:30.Tzn ja sie zbudzilam i przestraszona sprawdzalam czy z nim wszystko ok i go zbudzilam potem troszke podiadl i spal do 7 rano.Wiec sie wyspalam.Licze ze kolejne noce juz beda podobne.
Ja od przyszlego tygodnia wracam do pracy i mam nadzieje ze uda mi sie to pogodzic z karmieniem.

Fiolkowa trzymam kciuki ale ty moze juz po.

CCaroline korzystaj jeszcze ze spokoju potem to kilka tygodni zamiechy.

Wama a ty kiedy wybierasz sie na porodowke?

owlrene ja mam wywolanie na 19-go... kochana a czemu Ty tak szybko do pracy wracasz?? Tylko miesiac w domku? Idziesz na pol etatu? Jak sie rodzenstwo wzgledem braciszka zachwouje?

Siema :-D

ale miałam dziś nieprzyjemny sen...że mnie w szpitalu nie chcieli zbadać :baffled:
dziś się wybieramy tam i mam nadzieję że sen się nie sprawdzi :-D... i że dadzą mi zwolnienie ech...
ale coś czuję że z tym drugim to jak zwykle problem będzie :dry:

uciekam na śniadanie
Milego dnia! :-D

Dzień dobry Mamuśki.Wcinam śniadanko i zastanawiam się jak męża z wyra wyciągnąć aby do pracy pojechał...a niech jeszcze pośpi troszkę.Jak pomyślę,że od poniedziałku będę w szpitalu bez niego to mi smutno...

Czesc brzuszki!

Matko jaki mialam masakryczny poranek... ból zęba....,wiexcej chyba dodawac nie musze...narazie odpukac odpuscilo, popoludniu
wizyta u dentysty, dzwonilam do mojego szpitala zapytac co moge wziasc na bol zeba, powiedzieli ze albo dwa apapy albo ketonal!!!naraziem odpuscilo wiec nic nie wzielam, moze wytrzymam do 17.

Blueberry jak ja Ci zazdroszcze takiego szybkiego porodu, tez bym trak chciala ale ja pierworodka wiec pewnie spanikuje i za szybko sie zjawie w szpitalu :)

Któas z was pisala o odejsciu wod, fakt nie kazdej odchodza, mojej mamie i przy mnie i przy siostrze nie odeszły wody..

Marry kurczak wieokanocny moze nie, raczej wróbel ( nazwisko w koncu zobowiazuje heheh )

No i fiołkowa pewnie juz rozpakowana :)) fajnie

Czarnuszka super ze jestescie w domku, wyobrazam sobie jak oszalas na punkcie krystianka :))))
A ja wlasnie zaraz zabieram sie za dalsze sprzatanie, okna umyte, firanki powieszone, jedynie w sypialni musze jeszcze zmienic, włąsnie sie szyje nowa :)))

Ja juz dostalam skierowanie do szpitala, 30.03 mam sie pokazac w szpitalu i na konsultacji z anestezjologiem w razie ewentualnego zienczulenia, no i musze zrobic ukłąd krzepniecia, bo bez tego ZZO nie przejdzie :)

Mam wogole taki przypływ energii ostatnio ze szok, za tydzien mam urodzinki, mialam nadzieje ze mała zxrobi mi prezencik ale gin to raczej wykluczyl....\zobaczymy :))
Jutro jedziemy po wózio, nie moge sie doczekac, tylko wózia nam jeszcze brakuje :))

Gosia a Ty jeszcze nie na porodowce ..???

Młoda mamuśka dasz rade, przaynajmniej juz wiesz ze w poniedzialek bedziesz tulić córcie, ominie cie to czekanie i szukanie objawów porodu ;))

Witam:-)

Fiołkowa to się pospieszyłaś:-) mamy taki sam termin:-)
Czarnuszka dobrze,że jesteście już w domku. Dobrze że mały grzeczniutki:-)
Mag fajnie, że mały się obrócił, a z porodem to faktycznie nie wiadomo kiedy nadejdzie:-)

No to która dziś rodzi:-) Mamy kilka kandydatek z tych co leniuszkowate dzidzsie nie chcą się przywitać po tej stronie:-)

A co tu by dziś robić. ;-) Może ogarnę łazienkę i kuchnię?

reklama
Hej kochane!!!
Niestety nie nadrobię Was ale mam nadzieję, że u każdej z Was wszystko dobrze. Ja ostatnie dwa dni mam bardzo kryzysowe już nawet stopy mnie bolą bo mam takie spuchnięte :-(,a o kręgosłupie to już nawet nie mówię. Bardzo Was dziewczyny przepraszam że tak marudzę, ale mam jakiegoś doła. Chciałabym żeby już był poniedziałek to przynajmniej wiedziałabym co i jak czy czekam dalej na poród Sn czy będzie CC.

Do góry