reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Przypomniało mi się że według tych początkowych usg, to termin miałam na 12 marzec, bo potem to różnie było, mam nadzieję że się sprawdzi:)

O kurde fiolkowa juz rodzi,z tego co pisala nie miala żadnych objawów o_O masakra!!

Gaba oj to u CIebie tez juz niedlugo się zacznie!!!!

Boże chyba tutaj sama zostanę!!!!

A mcgosia cos sie nie odzywa moze rodzi:p

a rzeczywiscie Mcgoski dzisiaj nie widac...tez pewnie rodzi:-D kazda urodzi tylko ja nie..moze do wrzesnia bede czekac:-p

dzięki dziewczyny za pamięc i troskę hahaha... jeszcze nie rodzę...ale i moich objawó też nie opiszę zeby nie zapeszyć....

byliśmy na zakupach ze znajomym - w prezencie sprawił nam Nianię Elektroniczną...później posiedzieliśmy trochę u nas aż w końcu wybraliśmy sie do niedawno otwartej knajpki na "praską bułkę z pieczarkami" - chłopaki w sumie mnie wyciagnęli bo chcą abym urodziła w końcu hihihi:-D

jednak melduję się 2w1 :dry:

fiołkowa trzymam kciuki...
już nie będę powtarzać jaki ten świat jest niesprawiedliwy echhhhhhhh...

kobity - DRAMAT!

ja już po wizycie, babka naprawdę spoko
wprawdzie trochę miną odstrasza, ale uśmiałam się u niej - jak nigdy:-D

ale nie o to, nie o to....
stwierdziła, że:

1. Szymek to Mały na pewno nie będzie:no:
2. Na szczęście głową ułożony, tylko coś mu się nie bardzo spieszy, wrrrr...
3. Szyjkę mam do kości miednicznej i na bank przenoszę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, chociaż - jak stwierdziła - z porodem to jak z wojną - nigdy nie wiadomo, kiedy się zacznie

trochę mnie boli, bo w badaniu była mniej delikatna niż mój gin, ale co tam

w ogóle rozbroiła mnie tekstem, że nienawidzi ludzi, którzy traktują kobietę jak "wydalacza płodu" i potem nakazują babkom karmić piersiom, bo w przeciwnym razie traktują je jak złe matki

nie wiem, czemu chodzi opinia, że ona jest okropna w obyciu
ja tam miałam ubaw:-D
zwłaszcza, jak przy płaceniu nazwała mego M bankomatem

w ogóle ona jest ordynatorem naszej porodówki i myślę, że fajnie byłoby trafic na nią przy rodzeniu (w razie gdyby mojego gina nie było na dyżurze)

a fiołkowa to farciara:-D:-D:-D:-D

brawo ! :-D dosyć, ze bielizna jest to jeszcze zadbane ogrody i szponki pomalowane ... to sie nazywa zadbana kobieta w ciąży ... i do tego jaka wysportowana heheh - wiem co mówię, przedwczoraj modelowałam sobie fryzurkę na małej oraz pedicure robiłam. Mój Miły ze zdziwieniem zapytał "sama sobie pomalowałaś?" a ja "nie, kosmetyczka wyszła przed sekundą" :-D:-D:-D

hehe, trza jakoś wyglądać - jeśli to w ogóle możliwe w 9 miesiącu:dry:

Mag a skąd ta baba wie w jakich majtach się przychodzi? Przecież i tak je ściągasz hihi. Ale lekarka, co za pomysły?

Ugotuję sobie zaraz pierogi ruskie ale z paczki, i mam trochę zupy od wczoraj także mi to wystarzy, a mąz dzisiaj w Bydgoszczy i Toruniu, to coś tam sobie zje.

no właśnie nawet tych majtek w końcu nie zobaczyła:-D

pierogi...mniaaaaaaaaam:zawstydzona/y:
zaraz wyslę M do sklepu po kupne:-D

ja zeszlej zimy mieszkalam jeszcze w chamonix mont blanc..wiec wyobraz sobie ze ledwo przezylam tegoroczny sezon..niedosyc ze z daleka od wszystkich, od Alp..to jeszcze w gdańsku...:///..moglabym chyba sobie jedynie na biegówkach po ulicach popierniczac:d

zazdroszczę kochana:zawstydzona/y:
tu Francja, tam rodzice w Szkocji - światowa kobitka z ciebie:-D

dzięki dziewczyny za pamięc i troskę hahaha... jeszcze nie rodzę...ale i moich objawó też nie opiszę zeby nie zapeszyć....

byliśmy na zakupach ze znajomym - w prezencie sprawił nam Nianię Elektroniczną...później posiedzieliśmy trochę u nas aż w końcu wybraliśmy sie do niedawno otwartej knajpki na "praską bułkę z pieczarkami" - chłopaki w sumie mnie wyciagnęli bo chcą abym urodziła w końcu hihihi:-D

jednak melduję się 2w1 :dry:

fiołkowa trzymam kciuki...
już nie będę powtarzać jaki ten świat jest niesprawiedliwy echhhhhhhh...

No ciekawa jestem jakie objawy masz :-p Ale skoro nie chcesz zapeszać trzymam kciuki!! :)

Dolaczam sie do pytania o pieluszki i jaki rozmiar uzywacie? Narazie mam tylko 2 paczki 2-5kg i nie wiem czy nastepne kupic juz 3-6kg czy dalej 2-5kg czy narazie poczekac i zobaczyc jak malutka bedzie rosla......
Ja jade już 5 paczkę 2-5 kg pampers i bella i jak na razie to będę jeszcze te używała bo 3-6 są zbyt duże mimo że mała ma ponad 3 tygodnie!
!
Dziewczyny a ile pieluszek jednorazowych wam schodzi?
W nocy do 3 a w dzień to zależy ile kupek wpadnie ale około:tak: 6-7

reklama
No u mnie Carroline bylo tak ze urodziłam 4 dni przed terminem poprzednio..czyli powinnam jutro:-D ale jutro ide na uczelnie wiec slabo...;-) ale jak sobie przypominam, na porodówke trafilam z mega skurczami, regularnymi, takimi ze nie mialam sily stac podczas skurczu, mowic i krzyczec juz chcialam..a sie okazalo ze rozwarcie nie teges..znaczy minimalne jakies:// to niech mnie zlapia chociaz skurcze....Juz musze to miec za soba bo 27 mam na uczelni wazny dzien no i musze byc..a tu mi sie plany pomalu krzyzuja..:cool2: ach ta córka moja...:blink:

Do góry