reklama
Doczytalam.... widze ze tutaj koncertowo i sportowo i wogole weoslo
Ja to mam nadzieje ze przed wywolaniem 19go nie urodze, bo juz mam wszytsko ladnie zaplanowane, jesli chodzi o opieke nad mlodym, i urlopem meza, i jakby sie mialo cos wczesniej dziac, to nie bylo by zbyt fajnie.
Adelina jesli moge zapytac... z jakich powodow wrociliscie do Polski?
Ja to mam nadzieje ze przed wywolaniem 19go nie urodze, bo juz mam wszytsko ladnie zaplanowane, jesli chodzi o opieke nad mlodym, i urlopem meza, i jakby sie mialo cos wczesniej dziac, to nie bylo by zbyt fajnie.
Adelina jesli moge zapytac... z jakich powodow wrociliscie do Polski?
moniat84
Fanka BB :)
Właśnie nie byłam na porodówce :-( gdyż była zamknięta z powodu grypy - już jest oddział otwarty? Wczoraj byłam i oczywiście nie spojrzałam.
Cd Buczyńskiej to również uważam, że jest Mistrzem ... generalnie z tego co słyszałam to ona jest szefową położnych , tak? Jak się z nią umówiłaś? Pieniążki za indywidualną opiekę płacisz, si? Coś wspominała nam o tym na zajęciach ...
Porodówka jest nadal zamknięta, ale Buczyńskiej wszystko wolno, mnie wpuściła i to nawet z mężem. Ona tam jest codziennie do 14 i napewno cię wpusci. Zresztą nam na szkole mówiła, że możemy przyjść indywidualnie. Kobietę wpuści bez problemu a męża tylko wtedy, kiedy nie będzie żadnego tatusia oczekującego za drzwiami
Teraz możesz oficjalnie jej za poród zapłacić. Podpisujesz umowę za szpitalem i dostajesz fakturę. Trochę to koszytuje bo 810zł. Dla swojego komfortu psychicznego sie na nią zdecydowałam.
AAAAAAA! FRUSCIANTE!!!!! moj cukiereczek kochany a co do openera ja mam go kurcze pod nosem ale zawsze tak wypada ze jestem gdzies za granica...mam nadzieje ze tym razem mi sie uda, chocby po to zeby zobaczyc Kasabian!! w zeszlym roku tez sobie jezdzilam po europie zeby zobaczyc jak duzo tylko moge Grizzly Bear..w tym roku coz..moze uda mi sie do Gdyni wyrwac na moment w kazdym razie widzialam kasabian w newcastle i sie zakochalamtak ze nie odpuszcze, za nic!
No proszę a ja myślałam, że on mój cukiereczek hahaha Ech tylko z nim jeszcze mogłabym mieć dziecko, gdyby nie mój mąż oczywiście Mój syn będzie miał na drugie Jan - zgadnij po kim;-) Oficjalnie po moim tacie oczywiście;-) No mnie nigdy Kasabian nie ruszał, ale właśnie słyszałam dużo pozytywów w kwestii ich koncertów Chociaż ja jeśli wyrwę się na openera w tym roku to tylko na Pearl Jam
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Wiam
My od wczoraj w domku z Wiktoriom.
Nie mam czasu na bb, bo mały ma zapalenie oskrzeli i jest bardzo marudny. Dla siostry jak aniołek. Bardzo fajny i dumny z niej jest. Wszsytkim sie chwali i chce jej wszystko dać. Całować. Ponosić by chciał....
Ja czuje sie świetnie, poród był anprawdę szybki i mało bolesny. Do tego bez naięcia i pęknięcia, więc szaleję teraz. Nie ma porównania do porodu Filipka gdzie byłąm pocięta i nie mogłam chodzić. Teraz to czuję sie jakbym nie rodziła.
Gratuluję wszystkim mamusiom dzieciaczków , a tym co jeszcze czekają na maleństwa życzę łątwego porodu i zdrowych dzieciaczków.
Zajrzę pewnei dopiero jak Filipek wyzdrowieje
Nie mam czasu na bb, bo mały ma zapalenie oskrzeli i jest bardzo marudny. Dla siostry jak aniołek. Bardzo fajny i dumny z niej jest. Wszsytkim sie chwali i chce jej wszystko dać. Całować. Ponosić by chciał....
Ja czuje sie świetnie, poród był anprawdę szybki i mało bolesny. Do tego bez naięcia i pęknięcia, więc szaleję teraz. Nie ma porównania do porodu Filipka gdzie byłąm pocięta i nie mogłam chodzić. Teraz to czuję sie jakbym nie rodziła.
Gratuluję wszystkim mamusiom dzieciaczków , a tym co jeszcze czekają na maleństwa życzę łątwego porodu i zdrowych dzieciaczków.
Młoda mamuśka, to córeczka nie taka mała wcale. Ale z tymi pomiarami to różnie jest, okaże się w poniedziałek. Myślę, że dasz radę, jakoś dziewczyny to wytrzymują. Sama też bym się bała, no ale jak nie ma wyjścia to co? Trzymam kciuki i powiadom nas w poniedziałek, jak już dojdziesz do siebie.
Wiam
Dużo zdrówka dla Filipka i szybkiego powrotu do zdrowia czekamy na bliższą opowieść, jak już znajdziesz chwilkę
naughty&happy
Mama Antoniego :D
Doczytalam.... widze ze tutaj koncertowo i sportowo i wogole weoslo
Ależ ja Cie proszę ! Nie ma mowy o wcześniejszym porodzie .... mamy termin 25.03 i tak niech zostanie ... Gagoda już nas opuściła.
eh a ja nie mam pojęcia co to znaczy małe skurcze ... czujesz coś?Witam, ja dzis rano na ktg bylam i potem na konsultacji u mojego gin. Powiedzial, ze wszystko ok, ze jakies male skurcze sie po malutku zapisuja i na kolejne ktg za tydzien. Ale do porodu narazie daleko nic sie nie szykuje
boze, az sobie to wyobrazilam D
Tu nie ma co sobie wyobrażać tylko narty na nogi i do dzieła heheh
moniSkaBe
Fanka BB :)
uzywalam Gerbera wkladek. Ale kijowe sa. Nie dosc ze bez kleju to takie malochlonne.Ale fajnie tak poczytać :-)
A wszystko prawie przechodziłam ;-)
Nie martwcie się - juz niedługo się wszystko unormuje i nauczycie się, teraz pewnie każda marzy żeby dziecko rodziło się z instrukcją obsługi w rączce
A jakich wkładek używasz? Ja miałam podobnie i u mnie sprawdzały się wkładki Johnsona lub Penatena. Można je kupić co jakiś czas w propomyjnych pudełkach po 30+20 szt. Ale fakt, że po karmieniu z jednego cyca zmieniałam wkładkę w drugim bo aż cieżka od mleka była
Wlasnie wrocilam ze szpitala z malym i co? zdejmuje kurtke a tam prawie do pepka zalana jestem
co do instrukcji, to ja mowilam to do swojego Karola zaraz po porodzie. :-)
moj Pawel robi kupke po kazdym karmieniu. Malo bo malo, ale po kazdym.Witam sie!
Kochane, ja tylko na chwilke.. Ile razy Wasze maleństwa robią dziennie kupke? Jakiego kolorku najczęsciej?
Aha, i powiedzcie mi jeszcze czy Wasze maluszki też ulewają.. Moja niuska dość często.. Co mogę robić by tak nie było i od czego to moze byc?
Kochane, i jeszcze jedno.. moja raz chce smoczek a raz nie.. Czasami ma taki efekt 'zwrotny' jakby zwymiotować miała.. A czasem sie cieszy jak może sobie pocyckać heh.. Od czego to kurka wodna zależy? Bo sie główkuje i główkuje ;D
MoniskaBe, ale masz z tymi cycuchami haha ;D
Co do tej intrukcji, to przydałaby się czasem i to baaaaardzo.. ;]
czasami jest zolta, czasami zielonkawa. Polozne dzisiaj powiedzialy ze to ok. Ze niby sie "odżólca".
co do ulewania to teraz sie zaczelo dosyc czesto. a bekac po jedzeniu nie chce. Wtedy klade na boczek i podkladam pieluszke, z reguly ulewa.
a ja karmie piersią i robi mi kupkę raz w ciągu dnia i ti maleńko a tak to non stop siusiu , myślicie że to ok??
moniska ja z mlekiem mam podobnie ostatnio na kapcie mi pociekło
a myslalam kiedys, ze skoro moja mama nie miala duzo pokarmu, to ja tez nie bede miala. A tu odwrotnie
reklama
naughty&happy
Mama Antoniego :D
Porodówka jest nadal zamknięta, ale Buczyńskiej wszystko wolno, mnie wpuściła i to nawet z mężem. Ona tam jest codziennie do 14 i napewno cię wpusci. Zresztą nam na szkole mówiła, że możemy przyjść indywidualnie. Kobietę wpuści bez problemu a męża tylko wtedy, kiedy nie będzie żadnego tatusia oczekującego za drzwiami
Teraz możesz oficjalnie jej za poród zapłacić. Podpisujesz umowę za szpitalem i dostajesz fakturę. Trochę to koszytuje bo 810zł. Dla swojego komfortu psychicznego sie na nią zdecydowałam.
Dzięki za wszystkie informacje Właśnie pamiętałam, że kosztowna zabawa - ale uważam, że lepiej tak tj "oficjalnie" niż przy okazji kawy/czekoladek ....