reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Wróciłam od ginekologa.
Szyjka mi się skróciła....ma ok 1 cm, ale jeszcze zamknięta
Macicę mam twardą - podobno gotowa do czynności skurczowej.

Pani mi pobrała posiew z pochwy na jakies tam badanie, bo powiedziala ze lepiej w takim przypadku wczesniej to zrobic bo teraz to różnie może być...

Dostałam Cordafen!! Mam brac go co 4 godziny, nawet w nocy...wiec mam nastawic budzik.
Czy któras z Was to brała?
Jak się czujecie po tym leku?
Bo podobno skutki uboczne są średnio mile....zawroty głowy, uderzenia gorąca, mdłości......
Już się boję, ale jak trzeba to trzeba....
Jeszcze ze dwa tygodnie wypadałoby wytrzymac.

Cesarkę będe miala 19 marca!! No chyba ze cos sie bedzie działo szybciej...

Kochane, tak zmienie temat.. Ale mieszkam zaraz koło Oświęcimia, do obozu Auschwitz mam niecałe 3 km drogi, więc troche często tam bywałam i dość dobrze znam historię tego miejsca, ale o tym co przeczytałam dziś nigdy nie słyszałam.. Jak będzie się Wam chciało to możecie poczytać..

Noce i dnie w Auschwitz - Czasopisma - Onet.pl Portal wiedzy

Współczuję tym kobietom..

Wróciłam od ginekologa.

Pani mi pobrała posiew z pochwy na jakies tam badanie, bo powiedziala ze lepiej w takim przypadku wczesniej to zrobic bo teraz to różnie może być...

Dostałam Cordafen!! Mam brac go co 4 godziny, nawet w nocy...wiec mam nastawic budzik.
Bo podobno skutki uboczne są średnio mile....zawroty głowy, uderzenia gorąca, mdłości......

No to jeszcze troszke do 19-tego. A z taka krotka szyjka jest szansa, ze wytrzymasz tak dlugo?

Wróciłam od ginekologa.

Oj, nie miałam tego leku. Kcohana, a czemu masz mieć cesarke? Wybacz, ale chyba nie doczytałam gdzieś wcześniej..

A jednak Mąż wraca dzisiaj :) No to pierwszą miesięcznice spędzimy jednak razem :)

Dziewczyny czy którejs z Was też puchną nóżki. Mi najbardziej stopy i kostki. A jak wkładam buty to mam wrażenie że są przynajmniej z nr za małe. Jak tak dalej pójdzie to mąż mnie chyba w kapciach powiezie na poród :-D
Ginekolog zaczęła podejrzewać zatrucie, bo miałam też trochę białka w moczu i wyższe ciśnienie. No i kazała mi mierzyć 3 razy dziennie. Ale wygląda na to ze ja tylko na biały fartuch tak reaguje (powyżej 140/90) bo w domku to ja mam książkowe. A kolejna wizyta i badania za tydzień.

Ccaroline gratuluję wygranej w konkursie! Dzisiaj w DDTVN Urbański pokazywał te piekarniki do chleba.Chlebek wyglądał bardzo apetycznie.Chciałabym coś takiego, ale nie mam już miejsca na trzymanie tych sprzętów.
Mag 007 dobrze, że synuś pozostał, bo różnie mogło być hihi. Miejmy nadzieję, że sie jeszcze obróci.
A ja zamiast się uczyć, poszłam spać na2 godziny, to teraz będę siedziała do nocy. Wszystko mnie boli, łącznie z głową chyba taka pogoda do d... Wypiłam kawę i właśnie wpitalam big pomarańcza i gruszkę.
Lecę na odpowiedni wątek sprawdzić co u Madzi.

No własnie.....
Ile powinna miec mniej wiecej teraz szyjka macicy??

Tabasiu, pani gin sugerowała wcześniejszy poród...ze czynność porodowa może się zacząć teraz w każdym momencie i wtedy jade szybko na IP i robią mi cesarkę z miejsca...Ale to z takim łożyskiem jest mniej bezpieczne.
Za to ona nie moze mnie zapisac wczesniej na cesarkę umówioną niz przed 38 tygodniem, a ten wypada wlasnie kolo 19 marca. Bo takie mają procedury w szpitalu.

reklama
Oj, nie miałam tego leku. Kcohana, a czemu masz mieć cesarke? Wybacz, ale chyba nie doczytałam gdzieś wcześniej..

A jednak Mąż wraca dzisiaj :) No to pierwszą miesięcznice spędzimy jednak razem :)

Iza, bo mam nisko usadowione łożysko. Tak jak Tabasia, ale jej pozwolili rodzic juz naturalnie, a mi nie za bardzo.
Życzę miłej miesięcznicy z męzusiem;-)

Do góry