reklama
Agniesiak85
Fanka BB :)
Dziewuszki my z M lecimy do sklepu Bedziemy dzis robic Fantę i ciasto na krakersach Do później!:-)
Z tym łożyskiem to jest tak, że wiek jego jest podzielony na 3 lub 4 stopnie dojrzałości wg. skali Granumma (nie wiem, czy dobrze napisałam). Większość ciąży się ma 1 stopień, a w 3 trymestrze chyba zaczyna się starzeć czego konsekwencją jest mniejsza jego wydolność . Podobno w terminie porodu powinno osiągnąć 3 stopień dojrzałości. Kiedyś o tym czytałam ,bo byłam ciekawa co oznaczają poszczególne parametry na USG.
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Ach kochane narobiłyście mi smaka na jakieś słodkości Poczekam do czwartku i zrobię pączki (pierwszy raz, zobaczymy co mi wyjdzie) i faworki
a ja sobie troszke poczytalam ksiażke, a teraz zabieram sie za obiadek
dzisiaj zrobie gulasz mieso wolowe juz sie ugotowalo teraz dorzuce do tego piersi z kurczaka fasolke czerwoną kukurydze i papryke i ugotuje kasze gryczaną
musze wiecej tego zrobic bo rodzice po mnie przyjezdzaja a oni dzisiaj bez obiadu beda wiec ich nakarmie
dzisiaj zrobie gulasz mieso wolowe juz sie ugotowalo teraz dorzuce do tego piersi z kurczaka fasolke czerwoną kukurydze i papryke i ugotuje kasze gryczaną
musze wiecej tego zrobic bo rodzice po mnie przyjezdzaja a oni dzisiaj bez obiadu beda wiec ich nakarmie
może po prostu źle widziałNie wiem od czego to zależy- ja nigdy nie paliłam, mój M już 2 lata nie pali, a mieszkami sami. Teściowie palą, ale nigdy przy mnie, muszą być chyba jeszcze jakieś inne przyczyny... tak sobie myślę.
przekonasz się po porodzie
acha...myślałam że babcia sama mieszka...nas w pazdzierniku wygonil stamtad wujek, Karola-chrzestny, a babci syn-skurwiel.
dziewczyny a czy słyszałyście o tym że jeśli macie ładne czyste łożyska to można je sprzedać szpitalowi?? Lekarze nic nie mówią po porodzie i nie pytaja czy mogą wziąć łożyska, tylko ot sobie biorą i szpitale sprzedają je firmom farmaceutycznym...a ponoć można zarobić i 2 tysiące na tym ... Tak mi właśnie znajoma mówiła....
Ja tam nie zamierzam się ze szpitalem kłócic o łożysko no ale skoro na nim zarabiają to czemu choć znieczulenei i porody rodzinne nie dają za darmo??? eeeech
ufff...czuję się jak czołg albo mamucica
ledwo wylazłam z wanny po kąpieli i jeszcze o mało co się nie wywaliłam
a w ogóle depilacja zajmuje mi aktualnie 3/4 czasu kąpieli
wizytę będę mieć jednak jutro
psiapsóła zadzwoniła, że coś u niej chyba z dzidizolem nie tak :-((7 tydzień) i poprosiła, bym się zamieniła terminem, bo ona ma dopiero na jutro
lecę z nia o 15. 30, i na wszelki wypadek się wykąpałam - gdyby ginowi przyszło na myśl, że przyjmie nas obie
psiapsóła zadzwoniła, że coś u niej chyba z dzidizolem nie tak :-((7 tydzień) i poprosiła, bym się zamieniła terminem, bo ona ma dopiero na jutro
lecę z nia o 15. 30, i na wszelki wypadek się wykąpałam - gdyby ginowi przyszło na myśl, że przyjmie nas obie
koleżankę to bez kolejki powinien gin przyjąć także może obie jednak zaliczycie dziś wizytę ;-)ufff...czuję się jak czołg albo mamucica
reklama
Y
yra245
Gość
Z tym łożyskiem to jest tak, że wiek jego jest podzielony na 3 lub 4 stopnie dojrzałości wg. skali Granumma (nie wiem, czy dobrze napisałam). Większość ciąży się ma 1 stopień, a w 3 trymestrze chyba zaczyna się starzeć czego konsekwencją jest mniejsza jego wydolność . Podobno w terminie porodu powinno osiągnąć 3 stopień dojrzałości. Kiedyś o tym czytałam ,bo byłam ciekawa co oznaczają poszczególne parametry na USG.
a gdzie to jest napisane na wydruku usg ? jaki skrót?
aaaa któraś z was pisała, że zwolnienie lekarskie nie dotarło do zusu, polecam następnym razem iść tylko do zakładu pracy, podbić pieczątką, zrobić im ksero i samemu wysyłać, u mnie to działa, kasę mam bardzo szybko bo sama wysyłam.
aaa co do szyjki skróconej, nie ma co się martwić, mi się przez miesiąc skróciła 2.5 cm, a czy ci powiedzieli ile twoje teraz ma?