reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja tez ide przygotowac obiadek i polozyc sie, chyba weekendowe szalenstwa teraz mi wychodza, ledwo zyje...do potem, ewentualnie do jutra :)*

reklama
Z tym łożyskiem to jest tak, że wiek jego jest podzielony na 3 lub 4 stopnie dojrzałości wg. skali Granumma (nie wiem, czy dobrze napisałam). Większość ciąży się ma 1 stopień, a w 3 trymestrze chyba zaczyna się starzeć czego konsekwencją jest mniejsza jego wydolność . Podobno w terminie porodu powinno osiągnąć 3 stopień dojrzałości. Kiedyś o tym czytałam ,bo byłam ciekawa co oznaczają poszczególne parametry na USG.

a ja sobie troszke poczytalam ksiażke, a teraz zabieram sie za obiadek :)
dzisiaj zrobie gulasz mieso wolowe juz sie ugotowalo teraz dorzuce do tego piersi z kurczaka fasolke czerwoną kukurydze i papryke i ugotuje kasze gryczaną
musze wiecej tego zrobic bo rodzice po mnie przyjezdzaja a oni dzisiaj bez obiadu beda wiec ich nakarmie :)

Nie wiem od czego to zależy- ja nigdy nie paliłam, mój M już 2 lata nie pali, a mieszkami sami. Teściowie palą, ale nigdy przy mnie, muszą być chyba jeszcze jakieś inne przyczyny... tak sobie myślę.
może po prostu źle widział :sorry2:
przekonasz się po porodzie :tak:

nas w pazdzierniku wygonil stamtad wujek, Karola-chrzestny, a babci syn-skurwiel.
acha...myślałam że babcia sama mieszka... :sorry2:

dziewczyny a czy słyszałyście o tym że jeśli macie ładne czyste łożyska to można je sprzedać szpitalowi?? Lekarze nic nie mówią po porodzie i nie pytaja czy mogą wziąć łożyska, tylko ot sobie biorą i szpitale sprzedają je firmom farmaceutycznym...a ponoć można zarobić i 2 tysiące na tym ... Tak mi właśnie znajoma mówiła....
Ja tam nie zamierzam się ze szpitalem kłócic o łożysko no ale skoro na nim zarabiają to czemu choć znieczulenei i porody rodzinne nie dają za darmo??? eeeech:dry:

ufff...czuję się jak czołg albo mamucica :dry:

ledwo wylazłam z wanny po kąpieli i jeszcze o mało co się nie wywaliłam:dry:

a w ogóle depilacja zajmuje mi aktualnie 3/4 czasu kąpieli:dry::dry::dry:

wizytę będę mieć jednak jutro
psiapsóła zadzwoniła, że coś u niej chyba z dzidizolem nie tak :-((7 tydzień) i poprosiła, bym się zamieniła terminem, bo ona ma dopiero na jutro

lecę z nia o 15. 30, i na wszelki wypadek się wykąpałam - gdyby ginowi przyszło na myśl, że przyjmie nas obie:dry:

cześć!!

właśnie od gina wróciłam i jestem zła i przestraszona jednocześnie , bo gin powiedziała że moja szyjka sie skróciła :szok::-:)-(
ja nie podejrzewałam że u mnie się skróci:baffled: :zawstydzona/y:
to moze ozn. że urodzę wcześniej???:confused:

ufff...czuję się jak czołg albo mamucica :dry:

ledwo wylazłam z wanny po kąpieli i jeszcze o mało co się nie wywaliłam:dry:

a w ogóle depilacja zajmuje mi aktualnie 3/4 czasu kąpieli:dry::dry::dry:

wizytę będę mieć jednak jutro
psiapsóła zadzwoniła, że coś u niej chyba z dzidizolem nie tak :-((7 tydzień) i poprosiła, bym się zamieniła terminem, bo ona ma dopiero na jutro

lecę z nia o 15. 30, i na wszelki wypadek się wykąpałam - gdyby ginowi przyszło na myśl, że przyjmie nas obie:dry:
koleżankę to bez kolejki powinien gin przyjąć :tak: także może obie jednak zaliczycie dziś wizytę ;-)

reklama
Z tym łożyskiem to jest tak, że wiek jego jest podzielony na 3 lub 4 stopnie dojrzałości wg. skali Granumma (nie wiem, czy dobrze napisałam). Większość ciąży się ma 1 stopień, a w 3 trymestrze chyba zaczyna się starzeć czego konsekwencją jest mniejsza jego wydolność . Podobno w terminie porodu powinno osiągnąć 3 stopień dojrzałości. Kiedyś o tym czytałam ,bo byłam ciekawa co oznaczają poszczególne parametry na USG.

a gdzie to jest napisane na wydruku usg ? jaki skrót?

aaaa któraś z was pisała, że zwolnienie lekarskie nie dotarło do zusu, polecam następnym razem iść tylko do zakładu pracy, podbić pieczątką, zrobić im ksero i samemu wysyłać, u mnie to działa, kasę mam bardzo szybko bo sama wysyłam.

aaa co do szyjki skróconej, nie ma co się martwić, mi się przez miesiąc skróciła 2.5 cm, a czy ci powiedzieli ile twoje teraz ma?

Do góry