reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć brzuszki:-)
Ja już dzisiaj zaliczyłam wizytę u gin, a wrażenia tak sobie. Pojawiły mi się jakieś bakterie w moczu, przyplątała się mała anemia i mam jakieś starawe łożysko...co to kurcze jest??? Czy któraś z was słyszała o czymś takim? Powiedziała mi jeszcze, że ktoś przy mnie pali papierosy bo widać to po wodach płodowych, a z tego co mi wiadomo przy mnie nikt nie pali:no:
Poza tym dzidzia waży 2200, szyjka długa i twarda, więc raczej na razie nie będę rodzić.
Ciśnienie mam 105/70 i czuje się niefajnie:no: Dzisiaj nie idę do biura, leżę cały dzień, a co!

starawe łożysko? pierwsze słyszę :szok:
ja nie paliłam ani przed ciaża ani w trakcie...mój J przy mnie czasami palił ale od jakiegoś czasu wuchodzi z fajami do kuchni...więc chyba dobre mam łożysko :dry:
znajoma opowiadała że jak rodziła (paliła i przed i w trakcie ciąży) to miała zielone wody płodowe, ale lekarz powiedział ze łożysko ładne - do póki nie przetarł go szmatką...wtedy wyczytał - 1,5 paczki dziennie? a ona tylko przytaknęła :sorry2:

reklama
moniat te siateczkowe o których mówisz nazywaja się "wielorazowe poporodowe"
na pewno na Allegro znajdziesz :sorry2:

Na allego to wiem, że są, tylko one grosze kosztują i z przesyłką się nie opłaci. Musiałabym je kupić przy okazji. Mam zamiar kupić laktator przez allegro, ale zazwyczaj jak sprzedawca ma już ten laktator w dobrej cenie to majtek niestety nie sprzedaje:-p

a ja cos sie wybrac nie moge na to miasto.
jak zajrzalam do portfela to sie zalamalam..
no ale co zrobic.

wczoraj pojechalismy do sklepu i nakupowalismy babci jedzenia za 120 zł. Bo sie dowiedzielismy od Karola brata, ze nie ma co jesc i nie ma pieniedzy. Karola siostra Paulina dała kilka kilo miesa.
Tak mi jej szkoda, najchetnie to wzielabym ja tutaj do siebie..

Ja tez jakoś z M nie możemy się do miasta wybrac:-D I tez w portfelach nie wesolo:baffled: Niby na koncie kasa jest ale musze trzymac bo w środę przychodzi wujek i będzie nam tą szafę wstawiac (jest stolarzem) więc trzeba będzie mu zapłacic.. A! no i w środe po wózio idziemy :cool2: ale to fundują rodzice M:tak::-)

Nie wiem od czego to zależy- ja nigdy nie paliłam, mój M już 2 lata nie pali, a mieszkami sami. Teściowie palą, ale nigdy przy mnie, muszą być chyba jeszcze jakieś inne przyczyny... tak sobie myślę.

reklama
Dronka- łożysko ma chyba III fazy dojrzalości. Moje w 30tc było w drugiej fazie. Może lekarz się pomylił, często się zdarza, że straszą niepotrzebnie:tak:. Jesteśmy już prawie na mecie, także nie przejmuj się tym tak bardzo;-)

Dziś M mi zostawił laptopa i nie mogę oderwac się od BB. Muszę jeszcze iść do sklepu po coś na obiad i zaraz siostra przyjedzie mnie odwiedzić, takze muszę niestety spadać, bo się nie wyrobię:-D

Do góry