reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Becia, cieszę się że dzidziuś zdrowy! Lecz się szybko z tego przeziębienia!

Moni - mam nadzieję że po krwiaku już nie ma śladu. Ach jak Ci zadroszczę że Maluszka jutro zobaczysz! A ja jeszcze 2 tyg musze poczekać... Chyba że pójdę wcześniej?

Powiedzcie mi, zarejestrowałam się w przychodni szpitalnej z ciążą na początku 5tego tyg. Ale nie mam jeszcze karty ciążowej, jak pójdę do gina za 2 tyg to będzie już 10tyg i 2 dni... nie za późno na to becikowe??? wystarczy wpis z przychodni że byłam i dbałam o ciążę już wcześniej?

reklama
Powiedzcie mi, zarejestrowałam się w przychodni szpitalnej z ciążą na początku 5tego tyg. Ale nie mam jeszcze karty ciążowej, jak pójdę do gina za 2 tyg to będzie już 10tyg i 2 dni... nie za późno na to becikowe??? wystarczy wpis z przychodni że byłam i dbałam o ciążę już wcześniej?

ja to się nie znam i słyszałam, że chcą becikowe zlikwidować lub ograniczyć, ale na mojej karcie ciąży gin. nie pisał 7 tydzień 3 dzień, tylko po prostu 7 tydzień
u ciebie pewnie napisze 10 tydzień i wszystko będzie ok
pzdr

hmm.. znawca nie jestem, ale w tym przypadku negatywne testy i opinia lekarki bylyby dla mnie wiarygodne i raczej ciaze wykluczylabym :sorry2:

ja sie wybieram do lekarza w 11 tygodniu doopiero :confused: Ciekawe czy uzna fakt, ze bylam u innego (mam zdjecie USG na dowod i tam jest data) i to byl wtedy 7 tydzien:confused:

z tego co wiem po 1 listopada i tak lekarz będzie musiał jakieś specjalne papiery potwierdzające prowadzenie ciąży wypełnić więc spokojnie;-)
poza tym jak zagadacie na pewno napisze wcześniejszą datę:tak::tak::tak:

Dziewczyny a wiecie jak jest z farbowaniem włosów w ciąży?? Qrcze średnio musze farbować co 3mce i już powinnam sie wybrać do fryzjera!! Ale może dla dobra naszej dziecinki przeczekam 1 miesiąc by w ciązy tylko z 2 razy zafarbować ..bo farbnąć się muszę:/

ja jak bylam w pierwszej ciazy i bylam u mojego gina w PL to powiedzial mi ze najlepiej jest fajbowac wlosy po 1 trymestrze... podobno najbezpieczniej dla maluszka... od wielu osob to slyszalam ale kazdy ma swoja teorie...;-);-) ja wolalam nie farbowac wogole wlosow w czasie ciazy;-);-) teraz w planach mialam pasemka ale musze je odstawic na POZNIEJ:-)

Witam wszystkie marcówki!!!!!
Od ok 2 tygodni czytam wasz wątek i pragnę się dołączyc. Po 8 latach starań nareszcie jestem w 9 tygodniu, mam nadzieję że zostanę z wami aż do porodu.
pozdrawiam

witam nowa mamusie i gratuluje serdecznie bo 8 lat to naprawde sporo czasu :);-) zycze spokojnych 9 miesiecy;-);-)

Witam przyszłe Mamuśki:)
Miesiąc po ślubie dowiedzieliśmy się, że będziemy rodzicami:)
Jestem w 7 tygodniu:-) termin na 28 marca:shocked2: co najlepsze to będzie 5 Baran w rodzinie mojego męża...:cool2:

Pozdrawiam

witam no coraz wiecej marcoweczek ;-);-) gartuluje:tak::tak:

Dziewczyny, podskoczyła mi gorączka, strasznie boli mnie brzuch. Mój lekarz nie odbiera, moja mama zaraz przyjedzie i zabiera mnie do szpitala. :-:)-( Bardzo się boję o naszą dzidzie, oby nic jej się nie stało. :-( Jak narazie jestem dobrej myśli. Mąż zwolnił się z pracy, spotkamy się w szpitalu.
Boże, chyba zaraz oszaleję ze strachu. :-(

Becia ciesze sie ze juz wszytsko wporzadku....kuruj sie i odpoczywaj
pozdrawiam

witam serdecznie wieczorowa pora ;-);-)

cos mam dzis leniwy dzien... taka zmeczona jestem i okropnie bola mnie piersi... czy wy tez tak macie...??? pytam bo nie mialam tak przy pierwszej ciazy... pod koniec dnia to sa strasznie gorace i bardzo bola kiedy sie klade.... czy to normalne???:-:)-( troche sie tym martwie:-(

rudzia789 ja też tak czasem mam, mam wrażenie że piersi juz nagle robią się coraz większe i też tak bolą... musimy się troszkę jeszcze nacierpieć ;-)

A kysz a kysz wszytskim chorobom! Dziewczyny wracać mi tu do zdrowia!!!!:tak:

reklama
rudzia789 ja też tak czasem mam, mam wrażenie że piersi juz nagle robią się coraz większe i też tak bolą... musimy się troszkę jeszcze nacierpieć ;-)

A kysz a kysz wszytskim chorobom! Dziewczyny wracać mi tu do zdrowia!!!!:tak:

no wlasnie nie wiedzialm czy to normalne bo w pierwszej ciazy piersi zaczely mi rosnac tuz pod koniec ciazy ....
dziekuje mycha;-);-) jestem spokojniejsza

Do góry