reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam :) dzisiaj laba, do zrobienia codzienne sprawy :p czyli sprzątanie i gotowanie.

W nocy nie wstawałam ani razu do toalety :szok: za to mąż chodził kilka razy, zatruł się czymś, albo zaraził grypą żołądkową, w pracy kilka osób miało, mam nadzieję, że na mnie to nie przejdzie!!

Dzisiaj na obiad zrobię racuchy drożdżowe i zupkę szczawiową, a na deser sernik z galaretek i serków :)

missiiss Prześliczne są Twoje robótki :) może wystaw na allegro na pewno ktoś się skusi! A jak cenowo??

Miłego dnia życzę!

Ccaroline-tyle rzeczy zamierzasz zrobic i mówisz ze laba?!:szok:Wow! ?Kobieto podziwiam Cie! Ja dzisiaj musze odkurzyć mieszkanko ( wczoraj wycierałam kurze), zrobic naleśniki z pieczarkami i poprasować stertę ubranek niemowalęcych i na sama myśli mi słabo i jestem zmęczona:zawstydzona/y:W ubiegłym tygodniu jak dodatkowo tego samego dnia pomyłam podłogi i sprzątnęłam łazinki ( przydział męża) to potem przez 2 dni leżałm zdechła jak pies i z bólem brzucha.

Missis-może to plamienie to taki ala okres? Może warto do gina sie przejść i jakieś badanka zrobić, hormony itp?Żebym miała w brzusiu dziewuszkę zamówiłabym od razu z 2 komplety twoich robótek, przesliczne są. ale dla chłopca to jakoś głupio:-D

Młoda Mamuska- nastepna szalejąca z robotą:-DOszczedzaj sie kobieto a nie szalejsz od samego rana. Lepiej usiądz wygodnie, zrób sobie pyszna herbatkę i odpocznij co by biedy nie narobić;-)

Nadia-no faktycznie dziwny ten twój brzunio. Pory dnia mu sie pomyliły? a może to mały tak intensywnie sie rusza?

Mag-widze ze twój M taki słodki jak mój. Wiedzą skubańcy kiedy przegięli i jak nam się podlizać, co? hehehe:-D

Mój maluch na bank bedzie super aktywny! W nocy podczas każdej z wędrówek do łazienki czyli z 4 razy, dawał znac o sobie i rano, ok. 6.00 juz tez nie spał.Normalnie nie wiem kiedy on kima:szok:Wczoraj wykukałam że spał pomiedzy 11 a 14.CAłe 3 godziny spokoju! Jak tak samo bedzie po urodzeniu, to juz sie boję!

reklama
Ja też to niedawno przerabiałam:confused:Dzisiaj podpisywaliśmy ostateczny akt notarialny i wyszło 8.000zł :szok:plus oczywiście druga część prowizji dla pośrednika 3.000zł:szok:
A bałam się jak cho...bo jechałam z rozwarciem a mam leżeć:no: Naszczęście nie zaczęłam rodzić:-D;-)i jestem teraz w domku:happy2:

Kurcze ale drogo :szok:, my za jakieś 2 tyg będziemy podpisywać umowę to z tego co nam wyliczyli to razem z podatkiem ok 4 tys. No chyba że tak dużo mniejszy metraż mamy . No i u nas rynek wtórny.

cześć ;-)
nocke miałam straszną....nie dość ze ten ząb mnie zaczął boleć to jeszcze Miki tak sie w brzuchu rozpychał że nie wiedziałam jaką pozycje do spania przyjąć :sorry2:

witam po długiej nieobecności mississ (śliczne te twoje szydełkowe rzeczy:tak: ) no i czarnuszkę:-D (dobrze, ze masz już neta)

ccaroline - super, ze malutka już taka duża

ja pokłócona z M, znaczy nie oddzywam się
wczoraj o 8 zdzwonili po niego Niemcy z firmy, w której robi komputery i wyszedł z nimi na piwo na godzinę:dry:

taa, tylko, że była 20.00 jak wychodził, a o 00.30 już straciłam cierpliwość i zadzwoniłam po niego z pytaniem, czy wraca do domu przez Berlin

- był po 5 minutach:wściekła/y::wściekła/y:

a ja durna przez te hormony, rozryczałam się i jeszcze mu nagadałam
i w ogóle nie mogłam spać, bo dostałam skurczy i brzuch mi twardniał

wyszedł rano, a jak wstałam miałam zakupy zrobione i herbatę - a niech spada na bambus, nie dam się przekupić:dry::dry::dry:

tiaaaa...ja tam Ci zazdroszcze...mój wrócił wczoraj z pracy przed 20sta, zjadł obiad i pytanie "gdzie jest piwo" ...obraził się że nie ma i położył się spać....a dzis rano tekst "Krowa masz jakieś drobne?"....przykro mi się zrobiło i tylko czekałam aż już sobie pojdzie do pracy....bo jak zwykle ch*j go to obchodzi że mi przykrość robi....zresztą od kilku dni jest jakoś dziwnie między nami....zero czułości z jego strony...nawet nie rozmawiamy....już nie mówiąc ze nie moge na niego liczyć bo i tak ważniejsi są koledzy :-(

w ogóle to dzis doła mam ....spakuję dziś torbę do szpitala....i chyba dzień przed tv spędzę.

Trzymajcie się;-)

Kurcze ale drogo :szok:, my za jakieś 2 tyg będziemy podpisywać umowę to z tego co nam wyliczyli to razem z podatkiem ok 4 tys. No chyba że tak dużo mniejszy metraż mamy . No i u nas rynek wtórny.
U nas też rynek wtórny metraż 64m ;-)
Mieszkania w Poznaniu nie należą do tanich...więc to też pewnie od tego zależy:dry:

ewcia no właśnie mała w nocy mało się rusza:-( częściej w dzień no chyba,że się przebudzę w nocy to i nie śpie z 3h to czuje małą :-)

Wczoraj pogadałam z mężem i myślimy,że może zdecydujemy się na usg prywatnie.Kasa się na to znajdzie..bo M jak na tą chwilę stwierdził,że odechciało mu się robić pępkowe...i premie z jego wypłaty można by w tedy na to usg przeznaczyć.Zobaczę za tydzień co powie mój lekarz,jak coś to wyskocze do niego z pytaniem ile bierze za usg prywatnie...ciekawe jak zareaguje:dry:

Muszę się pochwalić. ; ))

Miałam przed chwilką usg i Majka waży pomiędzy 2200g-2700g, a Lenka 1900g-2400g. Urosły od zeszłego tygodnia. Cieszę się, że wszystko ok. I wody i przypływy. To sobie pewnie troszkę w trójpaku pobędę. Pomimo, iż z dnia na dzień coraz bardziej czuję, że brzuch jest nisko. I jeszcze te kłucia, jak szybko chodzę to boli, jak się schylam to boli. A no i śluz mi leci z pochwy, lekarz mówił, że to normalne 10-14 dni przed porodem, a ja już mam to 8 dni. Eh. Nie wiem co sobie myśleć. Jedni mówią, że to niedługo i ja też mam takie głupie przeczucie. ALE SKĄD JA MOGĘ WIEDZIEĆ?! Najgorsza jest niewiedza....:-(

U nas też rynek wtórny metraż 64m ;-)
Mieszkania w Poznaniu nie należą do tanich...więc to też pewnie od tego zależy:dry:

no to my mniejsze - 49 m , no i faktycznie nasze dość tanie , bo do remontu, a do tego moje miasteczko to taka dziura i mieszkania są tańsze, więc masz racje.
A notariusz u nas dla siebie bierze tylko 1 tys.

Wczoraj pogadałam z mężem i myślimy,że może zdecydujemy się na usg prywatnie.Kasa się na to znajdzie..bo M jak na tą chwilę stwierdził,że odechciało mu się robić pępkowe...i premie z jego wypłaty można by w tedy na to usg przeznaczyć.Zobaczę za tydzień co powie mój lekarz,jak coś to wyskocze do niego z pytaniem ile bierze za usg prywatnie...ciekawe jak zareaguje:dry:

no ja w tym tyg musiałam poświęcić moje ostatnie 200zł na usg, bo mialam robione ostatnie w 4 miesiącu, ale nie wytrzymałam i poszłam;-)

reklama
Dziewczyny pierzecie/wyprałyście ciuszki na parwej czy na lewej stronie:confused: A potem ewentualnie jak parsujemy to z lewej strony co ??? Bo pamietam ze któraś pisała ze z obu :szok: ale to przesada ;-) A i obcinacie metki??? Bo mnie osobiście przy moich ciuchach drażnią a przy takich malutkich ciuszkach wystaja takie długieeee mety :baffled: Qrcze niby zwykłe pranie a tyle pytań:sorry2:

Do góry