reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

patinka dobrze ze jest dobrze :-)

Alex no przecie kreatywna jestem wiec dam rade ;-) Oczywiscie ze troche trzeba bedzie spreparowac wyniki- ja nadgorliwa nie jestem haha Ale na razie pozbieram tyle ile się da zeby miec pojecie o ogolnym rozkładzie odpowiedzi a pozniej troche podrasuje tak zeby odpowiadało całej populacji a nie ze same kobity sa w wieku 18-34 :-D
Ale na razie musze cokolwiek wiedziec bo to jak ja bym odpowiedziala nie musi sie pokrywac ze zdaniem innych wiec wole spytac Was :-)

Z tym jedzeniem to mnie podłamałyscie... to jest kolejny argument za karmieniem butelka :baffled:
Kochana, nie chcąc tak na forum, napiszę ogólnie, u mnie i w kilku innych przypadkach (jeden leży właśnie przede mną, nie chcąc przerobić mózgu w papkę przez te 9 miesięcy zabrałam się za jedno preparowanie) moje zdanie było najważniejsze, haha. a promotor zwykle nie czyta:)

reklama
MoniSkaBe mam ciemne meble i wiesz co jest skuteczne?.... nic! :-D Przetestowałam juz chyba wszystko i pozostaje sie tylko pogodzic z tym kurzem, wycierac co 2 dzien albo zmienic meble...:baffled: Ja łącze opcje pierwsza z druga i jakos to jest. Uzywam pronto w sprayu takiego zapachowego do drewna- ale tyle tylko ze meble sa zakonserwowane i ładnie toto pachnie bo jesli chodzi o kurz :wściekła/y: No teraz na przykład mozna pisac po półkach bo nie mam czasu sprzatac.

Truskawki mmmm.... przedwczoraj małż poszedł na zakupy i mi przyniósł :-) Wcinałam az mi sie uszy trzesły. co tam, że były chrupiące jak jabłka i pewnie świeciłam po nich w nocy :-D
A odnosnie jedzenia to zachciało mi sie bobu... no to wygrzebałam z zamrazarki i sobie ugotowałam. uwielbiam taki z masłem i czosnkiem wiec teraz sie zajadam. małż nie lubi czosnku wiec bedzie przeszczesliwy hehe

Osz cholera i znowu tutaj siedze zamiast robic wykresy :no:

MoniSkaBe mam ciemne meble i wiesz co jest skuteczne?.... nic! :-D Przetestowałam juz chyba wszystko i pozostaje sie tylko pogodzic z tym kurzem, wycierac co 2 dzien albo zmienic meble...:baffled: Ja łącze opcje pierwsza z druga i jakos to jest. Uzywam pronto w sprayu takiego zapachowego do drewna- ale tyle tylko ze meble sa zakonserwowane i ładnie toto pachnie bo jesli chodzi o kurz :wściekła/y: No teraz na przykład mozna pisac po półkach bo nie mam czasu sprzatac.
tak tez wlasnie myslalam :-D
Karola zapedze do wycierania kurzu, to jego pomysl z tym kolorem mebli :wściekła/y:
:tak:

U mnie obiadek prawie już gotowy. Sałatki zrobione, chlebek zaraz ląduje w piekarniku:tak::tak: trochę w międzyczasie was podczytywałam, ale zapomniałam co komu miałam napisać:-:)-(

nie macie litosci z tym pisaniem :-D Nie daje rady z nadrabianiem po prostu :-D

candy - dobra decyzja - on po prostu jest nic niewarty mgowniarzem ktory zdecydowanie nie dorosl do roli ojca i partnera.. Szkoda ze tych paragonow pewnie nie zbieralas bo jzu moglabys miec jakas podkladke...
No ale teraz jzu zbieraj. No i oprocz becikowego zwyklego dostaniesz pewnie tez zapomoge jako samotna matka i potem co miesiac zasilek rodzinny - ale musisz popytac o to w Urzedzie Miasta albo w MOPSie.
Teraz tylk otrzymaj sie podjete jdecyzji bo sama widzisz, ze on naprawde jest g... wart... Chcialabys zeby dzieck owyrastalo w atmosferze klotni i widzialo nacpanego ojca? chyba nie... a wiec badz silna. A rodzice wiadom oze chca dla ciebei jak najlepiej...

Aha - kiedys bylo tak ,ze jak ktos jest ubezpieczony w PZU to jeszcze z kilak stowek albo i 1000zl dostawal jak sie dzieck ourodzilo - dopytajcie o to dziewczyny :tak:

Reszta tematow mi umknela - aha - witamin nie biore w tej ciazy zadnych. Biore tylko od pazdziernika zelazo :tak:

obiad jadlam w pracy, ale cholera - od kilku dni mam czesto zgage :baffled:- jakis wlochaty sie zapowiada ten Adas :-D

moniSkaBe tez mam ciemne meble, do tego czarne kono domowe i ciemne krzesła, cholery dostaej jak to wycieram, a po paru godzinach znów jest kurz, też używam pronto no ale to tylko odświerza, ja mam truskawki mrożone, a teraz własnie się zastanawiam, a coo jeśli chciąłbym je zjeść, odmrozić i co , obgotować, zalać wrzątkiem? Jak myslicie

aha -ankieta wypelniona :tak:
krotka dosyc... ja do pracy magisterskiej mialam bardzo dluga - pisalam o wplywie reklam na pragnienia dzieci 9-letnich - dzieci wypelnialy ankiety (trzecioklasisci) i osobno tez osoby dorosle (nauczyeciele)

moniSkaBe tez mam ciemne meble, do tego czarne kono domowe i ciemne krzesła, cholery dostaej jak to wycieram, a po paru godzinach znów jest kurz, też używam pronto no ale to tylko odświerza, ja mam truskawki mrożone, a teraz własnie się zastanawiam, a coo jeśli chciąłbym je zjeść, odmrozić i co , obgotować, zalać wrzątkiem? Jak myslicie

ja właśnie odmroziłam w mikrofali i zjadłam na mój podwieczorek:tak::tak::tak:

koza ankieta wypełniona :tak:

Moja malutka coś dzisiaj szaleje, non stop sie wypycha na prawą strone :tak: juz mnie wszystko tam boli, generalnie to jestem juz jak paralityk :-D wieczorem jest tragedia, bolą biodra, plecy i zebrać się ciężko a tu jeszcze 7 tyg :szok: jestem ciekawa czy pod koniec wogóle będe sie poruszała :tak:

reklama
Wiecie co tak siedze i mysle o tym co mowila gin:/ ze niby mala moze byc juz za 3 tgna swiecie to byloby kolo 14 .02 i co miesiac roznicy mialby byc :/ bo termin jest na 14 ale .03 ???zwariowac idzie jasne oni tez nie moga dokladnie powiedziec kiedy to wszystko jest takie mniej wiecej ale ta roznica tych 4 tg jest za duza na pomylke .A wczesniej zajsc w ciaze nie moglam to wiem na bank :)Wszystkie piszecie ze ta moja niunia jakas duza i juz mam strachulca :/ W ciagu ostatnich 3 tgprzytylam tylko nie cale 2 kg za to mala teraz nadrabia :-Dgin przy badaniu ginekologicznym powiedziala ze wszystko jest jak byc powinno i ze wszystko zamkniete jaka szyjka nie wiem nie bylo usg ale co mi nie daje spokoju to to ze powiedziala ze glowka jest juz na maxa nisko i ze onajuz ja dotyka i jak chce moze ja posunac troszke spowrotem a to jest jeden zeznakow ze porod juz nie daleko .Skoro mowi sie ze 37-38 tc jest ok to mi obojetnie moge rodzic na Walentynki :-D oby mala byla zdrowa .

Do góry